First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 26 maart 2014

Sowhee...

... dat had ik toch niet helemaal verwacht hoor!  *Ü*  Wat leuk en lief dat jullie (weer) zo massaal gereageerd hebben! Niet alleen op mijn vorige bericht, maar ook rechtstreeks mijn mailbox in.. Dat doet een mens goed!

Het ziet er dus naar uit dat ik weer wat vaker in blogland te zien zal zijn. Gezellig bij elkaar 'op de koffie'.. Leuk! Alleen moet er hier wel eerst nog e.e.a. ge-update worden.. Zo moet ik eerst maar eens van mijn oude, stoffige karakter af. Dit plekje is nu nog zó anno tweeduizend-huwelijk.. Bah! Eerst de look maar eens aanpassen.. Of misschien een heel ander plekje zoeken.. Nieuwe naam, nieuwe indeling.. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Maar dat er wat gaat veranderen, dat staat wel vast. Want ook ik ben veranderd!


Het afgelopen jaar ging (zoals mijn facebook-volgers wel weten) met ups, maar ook met flinke downs. Het kon van dag tot dag of zelfs van moment tot moment verschillen, maar overall durfde ik me vast te houden aan een stijgende lijn die ik in mezelf zag. Een lijn waarin ik steeds meer mezelf terug vond, steeds meer keuzes durfde te maken welke ik (nu blijkt) jarenlang had weggestopt. Langzaamaan ging ik meer en meer genieten, zag stukje bij beetje door de bomen het bos weer verschijnen en krabbelde ik in zelfvertrouwen en -respect weer aardig omhoog.

Inmiddels zit ik alweer een half jaar in een eigen huis. Samen met de kinders heb ik het hier prima naar de zin en genieten we van rust, lieve buren en een heerlijke woonomgeving. Niet minder blij ben ik met het feit dat ik inmiddels ook een baan heb! Werd ik een jaar geleden van huismoeder plotsklaps een bijstandsmoeder, inmiddels ben ik gewoon een werkende moeder! En om heel eerlijk te zijn.. het bevalt me prima. Ik ben gezegend met werkuren onder schooltijd, waardoor ik (buiten de schoolvakanties en studiemiddagen om) momenteel alleen nog voor jongste vaste oppas hoef te regelen.


Naast mijn werk en complete zorg voor de kinders, ben ik inmiddels verslááfd geraakt aan de series van Doctor Who (don't ask..), weet ik me nog steeds héérlijk te ontspannen met een goed boek (50 tinten is er niks bij..) en hoe kan het ook anders.. ik ben (uiteráárd) nog steeds aan het handwerken. Momenteel blijft het even alleen bij het wegzetten van steken op de breipen, maar zoonlief vroeg me juist van de week wanneer ik weer eens ging borduren. Hij zag zulke mooie plaatjes op Pinterest voor bij komen... ;o)

Al met al kan ik zeggen dat ik mijn leven na die enorme klap weer aardig op de rails heb. Het lijkt me dan ook heerlijk om jullie zo nu en dan weer op de hoogte te stellen van mijn hoe en wat omtrent het zelfvoorzienend leven en het zo goedkoop en milieubewust mogelijk bezig zijn. Niet zo frequent als ik me als getrouwde huismoeder heb kunnen permitteren, maar wat zeg je er van.. Zullen we er weer voor gaan?

שָׁלוֹם

26 opmerkingen:

 1. Ik kijk er al helemaal naar uit. Vond je schrijfsels altijd heerlijk om te lezen en dat zal nu niet anders zijn.
  Heerlijk om te horen (lezen) dat je de toekomst weer zo zonnig ziet... Ik gun het je zo...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn om dit berichtje van jou te lezen! Klinkt zeer positief! Heel erg fijn voor jou en je kindjes!!! Ik ben een "stille meelezer" en ik kwam de laatste tijd regelmatig even kijken of je nog misschien nog weer wat gepost had. Gelukkig ben je er weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. YES,,,,! Goed joh, dat je zo bent opgekrabbeld en meteen jezelf opnieuw hebt uitgevonden!,, welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het laten weten mag; net het type bericht dat ik nodig heb... dank je!
  Verder een lieve glimlach, die je vragen begrijpt en je de steun geeft voor deze nieuwe stap. Tot snel, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graaaaaaag! Ik kom op de thee....
  Lieve groet,

  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig !!! goed besluit !! welkom terug...go for it girl.......only you can do this...!!...dikke knuffel liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het goed met je gaat en leuk weer wat van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welkom terug, en ik ga je weer volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Doe maar, terug komen met je schrijfsels, gezellig, ik lees je wel heel graag, zonder oordelen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat je een baantje hebt en nog wel onder schooltijd, super gedaan geniet van je kinderen en het ga je goed .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gelukkig, daar ben je dus weer, wist het wel, hoop doet leven.
  alle gekheid op een stokje, ik ben blij dat je weer lekkerder in je vel zit en schrijft.
  kijk uit naar je berichtjes. sterkte met de "opbouw" .
  groet mien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je er weer bent. En dat het weer beter met je gaat.
  Gr. Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, wat fijn dat je er weer bent en wat heerlijk om je zo positief te zien !!!
  Ik kijk vooruit naar al de postjes die gaan komen en ben benieuwd wat je gaar veranderen aan de site.
  Welkom terug !!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kijk alweer uit naar je mooie en inspirerende blogjes!^^

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat je er weer bent! Geniet van je blogs. Heerlijk dat je een baan hebt zeg.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Welkom terug! Het is natuurlijk 'jouw feestje' maar waarom niet gewoon helemaal opnieuw beginnen met frisse blognaam en blog? Wij volgen je wel! Fijn dat het zo goed gaat! Groetjes, Noortje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heerlijk om te horen!
   Het gaat goed.
   Je hebt een baan.
   Je red je prima .
   En ( is dat niet het allerbelangrijkste) het gaat goed met de kinderen.
   Dan zijn wij ( zei ze voor zichzelf) heel nieuwsgierig hoe je dat allemaal voor elkaar hebt gekregen!

   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 17. Wat fijn dat je steeds meer jezelf aan het terugvinden bent. Ik lees graag je blogs, en ik kom graag hier op de " koffie".

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat je weer terug bent en om te lezen hoe het nu met je gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Go girl! Wat fijn dat je een passie van je weer gaat doen. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat fijn om te lezen dat het goed gaat met jou en jouw kinderen. En natuurlijk kom ik graag 'op de koffie'. Leuk om weer iets van je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk dat je er weer bent!
  Ik keek al regelmatig of je weer begon met schrijven, en nu is het zo ver.
  Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. O ja, ik zeg: DOEN!! Leuk! Ik heb altijd stilletjes meegelezen met je en zag toevallig dat er weer wat activiteit was op je blog. Heel fijn! Mooi om te horen dat je weer een beetje aan t opkrabbelen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fijn om te horen dat je weer terug bent!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!