First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 15 november 2013

Iets trager dan gehoopt

Het gaat met ups en downs. Voel ik me vandaag prima en vol met energie, morgen avond zou ik wel weer eens als een zoutzak op de bank doelloos naar de tv kunnen liggen kijken. We nemen die momenten maar zoals ze komen en geven er maar ook gewoon maar aan toe. Het hoort er vast allemaal bij  ;o)

Door die soms zoutzakkerige momenten heb ik niet altijd zin mijn breiwerk erbij te pakken. Terwijl ik het toch zo'n heerlijk projectje vind! Nou ja.. project-je? Het is me alles toch ook wel een flinke uitdaging hoor! De ribbels en de gewone steken, die lukten mij prima. Maar nu.. nu komen er voor mij toch echt de uitdagingen en hersenbrekertjes bij!


Op de bovenste foto zie je (als je goed kijkt) aan weerszijden van mijn breiwerk afgekante stukjes op de breinaald staan. Dat zijn de plekken waar straks de mouwtjes aan het lijfje moeten worden gezet. Juist ja.. de mouwtjes..  ;o)

Breien op de rondbreinaald lukte mij zo klein niet, dus ben je overgeleverd aan...


Het is even puzzelen, het is even klungelen, maar ik moet eerlijk zeggen, nu ik de draai een beetje te pakken lijk hebben.. Dus gaan we tussen de bedrijven door aan de slag met mouwtje nummer 1.

Héérlijk al die uitdagingen; ik ben toch zo benieuwd..

Fijn weekend!

12 opmerkingen:

 1. Ik ken het, maar geef er aan toe als je er behoefte aan voelt, maar je mag je er zo nu en dan ook tegen verzetten en dan even doorduwen, laat je tranen de vrije loop en krop niets op, daar wordt je echt ziek van! Sterkte en wat betreft dat schattige roze gevalletje, het wordt vast een dot van een jasje/vestje!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap hoor! En herkenbaar, heb 's avonds ook niet altijd zin om te gaan haken, in mijn geval;-) terwijl ik het toch heerlijk vind om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet van een heerlijk weekend lieverd...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dat je dat kan op een rondbreinaald. Ik kan er nog niet mee overweg.Geef mij maar vier sokkenpennen. Het wordt wel een heel lief vestje in een geweldige kleur.. Ik heb voor mezelf een vest gebreid in grijs garen royal van de zeeman. Het patroon is van garnstudio het heet bluebird. Ik heb net de laatste draadjes afgehecht. Groetjes en succes verder Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je op de rondbreinaald kleine stukjes wilt doen kun je een lus van de rondbreinaald eruit trekken, Google eens op Magic Loop, dan vind je uitleg en filmpjes. Succes, het wordt wel erg mooi. Ik heb zelf een vestje liggen in blauw waar ik dringend aan verder moet maar de moed nog niet voor kan vinden. Ik hoop dat die snel komt, anders is mijn petekind alweer uit de maat die ik aan het maken ben gegroeid...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 2 stappen voor en 1 achteruit. Rustig aan, dan komt het allemaal goed. Je hebt een zware tijd gehad...lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je doet het goed dame!
   Petje af.
   Neem je tijd, het is tenslotte allemaal niet niks.
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 8. Ik heb al me breipennen weer op gezocht maar wol kopen is nog een stap verder, heb al in geen 29 jaar meer een steek gebreid, had een schoonmoeder waar ik niet tegen op kon,maar nu wil ik wel weer

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Monique,
  Ik vind het sowieso knap dat je op zo'n rondbreinaald kunt breien en ik snap dat dat niet lukt met van die kleine mouwtjes... Maar het begint er wel heel erg mooi uit te zien, dit vestje.
  Wat maakt het uit of het iets langer duurt. Gewoon lekker oppakken als je daar zin in hebt. Het komt echt wel af en dan heeft je kleine meid een heerlijk mooi vest om te dragen...
  Ik wens je een fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het vestje wordt erg leuk. Neem gewoon je tijd om weer op te krabbelen. Je zult merken dat langzamerhand de mindere dagen kleiner in aantal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zeg, ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!