First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 12 november 2013

Good Old Recipe ~ Stamppot met rauwe groenten

2 kilo aardappelen
600 à 800 gram groente (andijvie, sla, spinazie enz.)
75 gram vet en/of boter
2 deciliter melk
400 gram vlees of spek
zout
peper
nootmuskaat


De aardappelen gaar koken met weinig water en zout, afgieten en er puree van maken met de melk. De fijngesneden groente er door mengen en even met de puree verwarmen. Het vet of de gebakken spek (in kleine dobbelsteentjes gesneden) er door mengen. Het vlees kan zowel meegekookt of er apart bij klaargemaakt worden.

De stamppot op smaak afmaken met peper en nootmuskaat.

7 opmerkingen:

 1. Stamppot met rauwe groenten hoef ik niet te maken, dan moeten ze teveel kauwen (haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,
  Wat fijn dat je gewoon lekker doorgaat met je heerlijke 'gewone' recepten! Wij eten wel eens stamppot rauwe andijvie, maar het kan natuurlijk ook met een paar verschillende groenten door elkaar. Lijkt me heerlijk, ik ga er eens wat restjes mee opmaken... Dank je wel,
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn, dank je wel.Ik doe er zelf cashewnoten door. Misschien een ideetje voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, we aten 't afgelopen maandag nog. Ik doe er altijd ook nog een scheut kruidenazijn door, dat versterkt de andijviesmaak...:)
  Leuke foto van jou overigens, daar bovenaan!,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg er gelijk zin in...
  Maar de andijvie is hier op uit het moestuintje :-(
  Is natuurlijk geen ramp hoor...
  ik geniet gewoon heel puur mee van jouw heerlijke blogje en smakelijke foto :-)
  DANKJEWEL!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mjammie, zalig, ik krijg er al zin in. Ik maakte het zo altijd van rauwe andijvie en zei dan tegen de huisgenoten dat het slastamp was, anders lustten ze het niet. Ze waren zeer verbolgen toen ik mijn leugentje jaren later opbiechtte, zoiets doe je niet als moeder, haha, moet jij opletten.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!