First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 6 september 2013

The next generation

Betaalde ik vorige week in de supermarkt nog € 1,49 voor slechts één paprika, vanmorgen wist ik op de markt een hele kilo voor slechts € 1,00 te scoren. Kijk.. daar word ik dan weer blij van!


Thuis spoel ik de paprika's met koud water af, snijd ik de helft van mijn aankoop in hapklare stukken en laat ik de tweede helft nog even liggen voor direct gebruik. Spontaan besluit ik vanavond een husselpotje van paprika, tomatenblokjes op sap, een uitje, wat kruiden en natuurlijk verse basilicum te maken. Daarbij wat rijst of pasta en we hebben weer een heerlijke voedzame maaltijd op tafel.


De paprikastukken leg ik direct na het snijden in de vriezer; maak ik een pastasaus, husselpotje, pizza of bijvoorbeeld roerbak gerecht, dan pak ik snel en simpel een handje uit de bevroren voorraad en verwerk ze direct in het gerecht.


Wat ik nu ook nog even doe is gelijk wat zaden achterwege houden. Goed laten drogen en begin volgend jaar (februari) de grond in stoppen. Beginnend in een bakje op de vensterbank, kunnen ze later in een pot of bak op het balkon rustig verder groeien.


Zuinig en zelfvoorzienend leven vergt misschien wel wat planning en vooruit denken, maar och heden.. als je dan uiteindelijk letterlijk de vruchten van je eigen werk kunt plukken..  ;o)

14 opmerkingen:

 1. Altijd makkelijk om voorraad te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koopje toch !!!....leuk dat je er weer bent !! ...fijn weekend...liefs Ria..x !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Monique,
  Ken je hem nog; op de markt is uw gulden een daalder waard? Klopt dus wel vandaag.
  Wat slim om ze zo gesneden direct in te vriezen. Dat moet ik ook maar eens proberen. En de zaden gooi ik meestal weg, maar die ga ik dus ook een keer drogen en bewaren. Misschien kan ik dan ook een keer mooie paprika's oogsten. Lijkt me geweldig.
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd handig om wat op voorraad te hebben, helaas is hier de vriezer er te klein voor. Een handig en leuk stukje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had 14 dagen terug 1 kilo paprika's voor 50 euro cent, heb deze in gevroren en de zaadjes in de grond gestopt hoop dat het wat word

  Tomaten voor de vrieskist hier nu 6 kilo voor 3 euro ik haal dus 12 kilo en vries dat in, voor de soep pizza pastasaus

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist niet dat je de zaadjes gewoon zelf kunt zaaien...dat ga ik ook doen! Bedankt voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk, ik ben ook rustig een voorraadje aan het aanleggen. Heerlijk als je het uit de vriezer of gewoon een pot uit de kast kunt pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. War een koopje! En ja, invriezen werkt prima! Doen wij ook altijd als er ergens een leuke aanbieding is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed zo! Gaat het weer wat beter met je?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hi
  great bargain!!!! paprikas are very expensive at the moment in germany.
  have a nice sunday,
  regina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijkheid die prachtige rode vruchten :-)
  Dit is weer zo'n stukje onbetaalbaar: "GOOD OLD HOUSEHOLD"
  Want uh...
  regeren is vooruitzien!

  Geweldig om te zien en te lezen dat je met zoveel moed en kracht als zorgzame en liefdevolle mamma voor je gezin zorgt.
  Ik ben trots je!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is een leuk koopje! Vorig jaar heb ik in de zomer veel paprika's gekocht en ingevroren. Het loont enorm, want in de winter gebruik ik het best vaak in stoofpotten, pasta's etc en dan zijn ze zowat niet te betalen,zo duur!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!