First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 22 september 2013

Even anders dan gepland

Gewoon een mooie zondagmorgen. Niets aan de hand, niets in de planning. Oudste had jongste uit bed getild en samen kropen ze nog even bij mij onder de deken. Heerlijk!

Oudste vond het al vrij snel weer welletjes en trok zich terug om met zijn enorme verzameling bouwblokjes te gaan spelen, terwijl jongste zichzelf juist wat steviger tegen mij aan nestelde. Hmmm... gezellig! Niet lang daarna werd haar ademhaling rustiger, het gesop op de speen wat minder.. Het kon niet anders of...  ;o)


Na twee stiekeme ik-kom-even-om-het-hoekje-gluren van haar broer, werd ze tegen half tien wat verward wakker en vroeg me of ze televisie mocht kijken. Bij het verschonen van de luier vielen haar ogen alweer dicht en vroeg ik haar of ze toch niet nog even... Nee.. televisie met knuffie op de bank. Prima. Vandaag mag het. Oudste ook erbij en ik de keuken in voor het zondagse ontbijt.

Met een krakerige gil om mama, liet ik abrupt het ontbijt voor wat het was en nam een spurt naar de woonkamer; te laat. Met de hoest die ik onderweg al hoorde was er het één en ander uit haar lichaampje gespuugd en terwijl ik haar rap van de bank af probeerde te tillen kwam de tweede golf er uit. Over haarzelf, mij, de bank, het plaid, vloerkleed... De derde en vierde golf gingen gelukkig over het parket, maar dat ik niet veel later met mijn lege maag aan het poetsen, dweilen en wassen was, dat zal voor jullie geen verrassing meer zijn..

Het arme schatje..


Het idee om vandaag de fiets te pakken en er even op uit te gaan liet ik met het schoonmaken van de vloer maar direct varen, dat doen we binnenkort maar weer. Oudste zag het stiekempjes wel zitten allemaal, zo'n (dat-gebeurt-hier-eigenlijk-nooit) pyamadag. En ik? Ach.. Ik geef zo'n onverwachte zusterdag in een handomdraai een lekkere zwaai hoor.. Met mijn twee jaar geleden gewonnen give-away van Rianne, mijn komende nieuw in te richten huis en weer een nieuw (voor mij) uitdagend breiproject, kwam ik vandaag toch een heel eind..  ;o)

18 opmerkingen:

 1. beterschap met de kleine, enne lijkt me een gezellig boekje, de tekst is al goed vind ik , geniet ervasn , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap voor je kleine meisje, soms is zo'n piama dag ook wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap met de kleine dan een lekker thuisdag, ik heb dat vandeweek ook gehad van het een in het andere

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo sneu als je kinderen ziek zijn, hoe jonger hoe erger. Beterschap voor haar, hoop dat ze snel opgeknapt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Monique,
  Ik hoop dat je kleine meisje weer heel snel opknapt. En intussen kun jij mooi inspiratie opdoen in dat prachtige boek...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel BETERSCHAP voor dat lieve kleine meisje!
  En wat een SFEERVOL BOEK heb je destijds gewonnen.
  Ik hoop dat het je veel inspiratie en blijdschap mag geven!
  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach gossie, beterschap met je kleine meid hoor! En het lijkt me een heerlijk boekje, prima inspiratie voor je nieuwe stekkie straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap voor de kleine en hopelijk gaat het alweer wat beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aahh wat sneu ik hoop dat ze zich inmiddels wat beter voelt. Wat ben je aan het breien?

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hé, vervelend zo'n ziek meiske... Beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk voelt ze snel weer beter.
  En zo kreeg je onverwacht even tijd om lekker aan iets nieuws te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop dat je dochtertje weer (wat) opgeknapt is! Het zal vast een fijne, luie dag geweest zijn zo saampjes :-) Ik ben benieuwd naar je brei-project!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beterschap! Ben benieuwd naar je breiproject!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hopelijk gaat het alweer beter. Erg vervelend om zo te lezen, al schrijf je het enigszins humoristisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach, zielig zo ineens!
  Hopelijk is je meisje weer wat opgeknapt?
  Liefs, @Let...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!