First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 12 juli 2013

Tussendoor

Zeker nu ik in een wat rustiger vaarwater terecht ben gekomen, pak ik even wat tijd voor mezelf en stitch of brei ik weer eens een beetje. Zelfs mijn eerste soortement uniek bij elkaar gezocht patroon begint al aardige vormen aan te nemen.

Zo'n drie maanden geleden schreef ik er al heel even over: In de kast lag al een hele tijd een cadeau gekregen tijdschrift Vignette (issue 2). In het tijdschrift zat een mooi en vrolijk patroon voor het maken van een quilt. Nu ben ik nog niet zo ver dat ik aan een dergelijk quilt zal beginnen, maar toch.. het patroontje zelf liet me niet los. Hoe zou ik dat op een leuke manier kunnen verwerken? Het werd uiteindelijk een combi van het patroon en één van mijn favoriete oneliners.


Omdat ik krijgertjes altijd zuinig en netjes bewaar, kon ik uit één van mijn hobbydozen een mooie katoenen lap tevoorschijn toveren. Niet dat ik daarmee direct een perfect project voor ogen had, maar gaandeweg.. En stiekem bombardeerde ik het werkje tot een 'nieuw-leven-project'.


Tot op heden is het voor mij een heerlijk rustgevend werkje om mee bezig te zijn. Perfecte restverwerking, al zeg ik het zelf  ;o)

12 opmerkingen:

 1. Ik hoor vaak dat dit soort handwerken heel meditatief werkt.En ik ben benieuwd naar het eindproduct.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat dit handwerkje je plezier en rust geeft!
  Ik ben heel dankbaar dit te lezen.
  Dat dit fijne werkje je nog heel veel verwerking mag brengen!
  En ik hoop en bid dat het echt die helende uitwerking mag hebben,
  maar ook een mooi resultaat waar je straks met plezier op terug mag zien.

  Wat heb je trouwens een mooie foto's geplaatst,
  ze zijn zo helder en mooi qua tinten!
  DANKJEWEL!

  Voor nu ook een bede uit mijn hart;
  dat ZIJN LIEFDE en ZEGEN je warm mogen omarmen!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Complimenten, dat je weer zoveel rust gevonden hebt om hier aan te beginnen.
   Opnieuw: petje af!

   Verwijderen
 3. Hoi Monique,
  O ik zie het al, dit gaat helemaal geweldig mooi worden. Wat heerlijk dat je zo met wat restanten weer een heel nieuw projectje op kunt zetten.
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie zin, kan me voorstellen dat het inspiratie geeft. Veel plezier met je nieuwe project, fijn dat je weer iets gevonden hebt waar je jouw aandacht op kan richten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. volgens mij gaat het mooi worden. Het maken van een dergelijk project kan erg helend en beschouwend werken. Ik hoop en verwacht toch in de toekomst wel een quilt of ander project te gaan zien dat je uitdaging biedt. Voor nu is het alleen maar heerlijk dat je weer de moed hebt om op deze manier aan je herstel te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet lieverd !!...fijne zomer liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je gaat helemaal de goede kant op zet dit door

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Ik zou het niet zo netjes kunnen, dat borduren. Maarja, jij doet het missch als jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. creatieve therapie, heerlijk vind ik zulke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verstand op 0, lekker in de weer met naald en draad...
  Werkt heel rustgevend!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/14/29-geschenken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Rustiger vaarwater" schrijf je. Dat is goed om te lezen. Het is goed om te blijven genieten van kleine dingen en nog beter om te zien dat je dat kunt.
  Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!