First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 10 juli 2013

Onverwachte wending

Ik moest er even een stukje terug voor in mijn geheugen graven: wanneer was het ook alweer dat ik voor het eerst een recept van Jamie Oliver wilde maken en een rode peper nodig had? Rode pepers.. naar bleek niet de goedkoopste groente om aan te schaffen, maar aangezien het recept ons prima bevallen is.. Ik waagde er maar weer eens een experimentje aan..  ;o)

Terug kijkend naar mijn gemaakte foto's ontdekte ik dat het in maart is geweest dat ik het nodige pepertje bij de groenteboer kocht. Dat is ook de dag geweest dat ik de zaadjes van het pepertje niet weggooide, maar ze op een velletje keukenrol heb laten drogen. Na een paar dagen heb ik de zaadjes in een laagje grond geduwd en daarmee was mijn nieuwste experiment begonnen.


Een maand verder hadden zich in de bak op de vensterbank al aardige plantjes gevormd en nadat ze naar buiten zijn gegaan werd mijn experiment nog wat interessanter.


In de plantjes vormden zich kleine knopjes en niet veel later kwamen er mooie witte bloempjes uit. Jammer genoeg zat het weer na de dagen dat de plantjes naar buiten zijn gegaan niet echt mee en zag ik verder niet veel meer met de plantjes gebeuren. Toen vorige week ook nog eens de bladeren lichter van kleur en gelig begonnen te worden, kon ik niet anders dan concluderen dat het voor even een gezellige balkonvulling is geweest, maar meer ook niet.


Met het idee de planten er dan toch maar uit te gaan halen, stuitte ik gister geheel onverwacht op het volgende uitzicht:


Whiehoe!! Het lijkt er op dat we uiteindelijk toch weer een succesje hebben geboekt!  :o)

20 opmerkingen:

 1. Nou lijkt mij ook! Wat een fijn pepertje is dat zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit mag je zeker een succes nomen, je hebt groene vingers!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jaloers, wil ik ook!
  Hier zelfs nog geen peperbloempjes...:(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er bloemetjes aan komen ga ik altijd met een wattenstaafje door het bloemetje. Zo bevruchten ze beter vooral als ze binnenstaan. Dan krijg je echt mega veel pepertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dat dan leuk hè, om te kunnen oogsten wat je zaait... letterlijk dus.
  Hier gedaan met wortelzaad, ik kan de wortels wel uit de grond kijken inmiddels, maar moet nog even geduld hebben...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ik heb peper gezaaid en nu heeft hij idd ook een paar witte bloempjes. Mooi om de ontwikkeling te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow! Dat is mooi! Maar goed dat je ze nog niet weg had gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed zeg, de planten zien er fantastisch uit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig!
  Wat leuk voor jullie,
  het is gewoon een wonder!
  Je hebt het vast de kleintjes ook laten zien :-)
  En nu nog KLEUREN,
  laat nu het fijne zonnetje maar veel gaan schijnen!

  DANK voor dit mooie berichtje,
  ik word er helemaal blij van :-)
  Ik herken die vreugde en verwondering zo goed,
  en gun het jou en de kinderen ook zo VAN HARTE :-)

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hi,
  wow..your peppers looking great!!!
  have a nice evening,
  regina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat leuk!!! Wij hebben hier ook nog zaadjes liggen voor rode pepers. Mijn man is er helemaal verslaafd aan :) Ben er alleen nog niet aan toe gekomen er ook iets mee wat te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O, wat leuk en wat doen ze het goed. Schattig om te zien die pepertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt wel een succesje! Wat leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. owwwwwww wat leuk, ik zat me vanavond net af te vragen of ik nog wat van mijn peperplantjes kon verwachten. Die zijn ook van een vers pepertje......... Ik wacht het dus nog maar even af

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is een leuke verrassing! Vooral als je het niet meer had verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk is dat als je de bewaarde zaadjes zaait en er komen eetbare planten uit de grond. Wij hebben tomaten, komkommers, pepers en paprika's op de vensterbanken staan. De komkommer kon beter naar buiten maar door de kou tot voor kort staat hij nog binnen. Tegen de tijd dat hij naar buiten kon was hij tot aan het plafond gegroeid.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!