First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 16 juli 2013

De vrucht die eigenlijk groente heet

Samen met de pepertjes gingen er afgelopen maart ook wat tomatenzaadjes de grond in. Net als bij mijn 'eigen' zaadjes, vind ik de 'echte zaden' toch ook altijd weer spannend. Zijn de zaadjes wel goed? Komen ze allemaal op? We hebben wel eens een hele zak snijbonen gekocht en gezaaid, waarvan er uiteindelijk werkelijk geen één de grond uit kwam..


Maar met de tomaatjes ging het prima. Binnen no-time kwamen er kleine groene puntjes boven de grond en met de dag zagen we de kleine puntjes in kleine plantjes veranderen. De weken erna groeiden ze als kool en uiteindelijk ben ik maar plantjes gaan geven en ruilen. Vooral het ruilgedeelte is leuk. Zo kreeg ik er bijvoorbeeld wat veldsla, een ander soort tomaatjes en basilicum voor terug.


Nadat de tomaten voorzichtig aan naar buiten mochten, de zon wat vaker ging schijnen en de temperaturen omhoog bleven gaan, zagen we ook de planten groeien als een speer. Hier en daar al een eerste bloem erin.. Wat blijft het toch mooi om een dergelijke groei van dichtbij te kunnen meemaken. En wat heerlijk om door (eigenlijk een minimale) zorg en aandacht straks je eigen verbouwde voedsel op tafel te kunnen zetten!


De groei zit er flink in, bijna met de dag zien we steeds weer nieuwe tomaten verschijnen. Samen met de pepertjes en gekregen basilicum straks een mooie basis voor bijvoorbeeld Jamie's simple summer spaghetti. Can't hardly wait!  ;o)

9 opmerkingen:

 1. klinkt heerlijk zeg, en alles ziet er prachtig groen en sterk uit ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig groen! Ik heb geen groeten, maar wel net gras gezaaid. Ik zou er wel naast willen gaan zitten om te kijken hoe het op komt, zo spannend is dat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik snap zo goed dat je NIET meer kan wachten tot je JAMIE'S SMULRECEPT kan gaan maken met je eigen oogst :-)
  Wat een heerlijk bericht weer!
  En de mooie frisgroene plaatjes geven hoop dat het er echt van gaat komen.

  Ik moet ineens denken aan JAMIE OLIVER en zijn 15 minuten recepten.
  Het schijnt dat je deze recepten echt kunt bereiden in slechts een kwartiertje!
  Hi Hi...
  nou ik kan dat natuurlijk NIET als trage slak ;-)
  Maar onze GROENTEN doen er toch ook echt wat langer over dan een kwartiertje om te groeien :-)
  Maar wat ik wel weet is dat jij na heel veel liefde, geduld en goede zorg straks mag gaan smullen van zijn ZOMERSE SPAGHETTI :-)

  LIEVE GROETEN, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heel goed uit. Ik wens je een hele goede oogst ; )
  Groetjes vanuit het Zeeuwse.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt dat heerlijk en ik kan het ook helemaal begrijpen. Zo was ik hier heel gelukkig toen ik de eerste mini boontjes zag hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dadelijk de oost en denk dan gelijk aan oostdankgave. Vandaag veel bramen in volle bloei gezien goed oogstjaar

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi om te volgen, van kleine zaadjes, via miniplantjes tot volwassen groenten en fruit... En heerlijk natuurlijk...
  Ik wens je een heel fijne rest van de week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!