First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 28 juni 2013

Ontrommelen

Geen haar op mijn hoofd die er momenteel aan denkt een sapje in te schenken en met de beentjes bloot met een handwerk buiten te gaat zitten. Want buiten.. daar vallen de druppels weer eens naar beneden, worden bladeren door de wind wat opgewaaid en ligt de temperatuur nauwelijks op de gehoopte zomerse waarden. Op de eerste dag van de zomervakantie lijkt het wel of de herfst is ingetreden..

In plaats van het sapje zet ik een grote pot thee en ga wat aan het rommelen. Ontrommelen om het maar te noemen. Want hoe ik het ook went of keer, binnen nu en tja.. hoeveel tijd weet ik niet.. maar binnen nu en een bepaalde tijd zullen ik en de kinders gaan verhuizen. En als we dan toch alles weer eens in de handen hebben...


Hier tien vragen die me helpen te ontrommelen:
 1. Is het iets wat ik regelmatig gebruik?
 2. Zo niet, is het iets waar ik van hou?
 3. Houd ik het uit verplichting?
 4. Denk ik dat ik er van zou moeten houden?
 5. Bewaar ik het 'voor het geval dat'?
 6. Heb ik meerdere van dit zelfde?
 7. Kan iets anders hetzelfde werk doen?
 8. Houd ik het om het op een dag te maken/repareren?
 9. Is het het waard om elke keer weer schoon te maken?
 10. Zou ik deze ruimte voor iets anders kunnen gebruiken?
Laat het voor mij dan nog maar even herfstig zijn. Voor wie vandaag zijn koffers aan het pakken is: Fijne vakantie! Weer of geen weer, geniet elke dag van de mensen met wie je samen mag zijn.

12 opmerkingen:

 1. Wat een goede tip om te ontrommelen met dit herfstachtige weer :-)
  En je 10 vragen zijn ook heel bruikbaar!

  DANKJEWEL voor je mooie post!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte ermee. Opruimen en weggooien vind ik altijd heel moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je weer schrijft! Ja, ontrommelen is een hele kunst. Ik ben er nog nooit in geslaagd....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zijn we ook flink aan het opruimen.
  Er is al heel wat weg, maar er blijft nog genoeg over.
  Het geeft ook altijd wel een lekker gevoel dat opruimen.
  ruimte in huis is ruimte in de hoofd.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes, maar niet alles weg doen hoor. Het is nu nog allemaal van jullie samen. Wie weet wil hij het wel als jij er geen behoefte aan hebt ook al vindt je moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben een echte verzamelaar kan moeilijk iets weggooien.
  Succes met het opruimen.
  Groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zijn hier net klaar met ontrommelen. Het laminaat is gelegd, oude meubels naar de kringloop en alles wat daarin lag en niet gebruikt werd is weg. Heerlijk een vers ingericht overzichtelijk interieur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hadden in net begin een hele simpele verdeling: ex de auto en ik de meubels enz. Ex trok immers bij zijn vriendin in die alles al had. Toen zij hem na bijna een jaar de deur wees, stond hij weer bij mij op de stoep. We betaalden nog steeds samen de hypotheek dus het huis was ook nog van hem. Ik heb hem binnen gelaten en hij heeft een tijdje op de zolder gelogeerd. Uiteindelijk heeft hij het huis gekocht en ben ik verhuisd. Omdat hij natuurlijk toen ook helemaal niks had, heb ik alle grote dingen achter gelaten zoals meubels, witgoed enz. Hij heeft mij hier 1000 euro voor gegeven. Verder heb ik alles mee genomen. Bij de verhuizing heb ik al veel uitgezocht. We hadden bv 2 snelkookpannen... Eentje heb ik achter gelaten. Na een hele tijd heb ik de CD's eens uitgezocht. Alles wat niet mijn keus was heb ik aan de kinderen mee gegeven toen ze naar hun vader gingen. Vorige week nog viel mijn oog op een beeldje wat ik eigenlijk helemaal niet bijzonder vind. Ik heb ex een email gestuurd of hij het wilde en toen heeft jongste zoon het mee genomen naar papa toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je weer 'terug' bent! Voor je idee is het nog helemaal geen zomer hé, en dan toch al vakantie... Hopelijk knapt het weer snel op en kun je alsnog met blote benen en een sapje in de zon zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel succes maar niet alles weg doen waar je later spijt van krijgt

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Door op te ruimen wordt je hoofd meestal ook opgeruimder, dat ervaar ik in ieder geval heel vaak.
  Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken en al het regelwerk wat je nog staat te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!