First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 3 maart 2013

Het verslag

In één woord? Lastig te zeggen.. Het was genieten, gespannen, maar ook verhelderend. Wil je weten hoe de sabbatical van negen dagen offline mij verging? Hier het verslag:

Vrijdagavond kwart voor twaalf gooi ik opgekruld in bed nog wat laatste nodige mails de deur uit. Zo.. dat zit er op.. Vol overtuiging dat het me wel zal gaan lukken val ik als een blok in slaap. Ik voel me vermoeid de laatste tijd; zal ik door een paar dagen ouderwets offline weer wat meer rust kunnen vinden?

Zaterdagmorgen tegen negen komt er geluid uit mijn mobiel: mijn spieren spannen zich onbewust samen om mijn arm in beweging te krijgen. "Nee!" zegt mijn hoofd. Maar ook: "Wie zou?", "Wat is?", "Is het?".. "Ach.. ik heb nog een gewone vaste telefoonlijn. Als het écht dringend is.." en ik hou mijn arm waar het ligt, nestel me nog even terug bij de rest van het gezin en hoop dat dit het enige mobiele-telefoon-geluid voor de rest van de week zal zijn.


Tijdens het ontbijt negeer ik met trots de steeds terugkerend pingels vanuit mijn telefoon. "Wie zou mij aan het testen zijn?", "Of zou het dan toch een dringend zijn?". Onrust in mijn hoofd.. Bij een bezoek buitenshuis, wat later op de dag, blijven de berichtgevingen binnen komen: "Zou het mijn man zijn?", "Gaat thuis alles wel goed?", "Wil hij weten hoe laat ik thuis zal zijn?". Maar ik kijk niet.. Ik ben dik in een gesprek verwikkeld en wie mij echt nodig heeft weet mij ook hier wel te vinden. Lopend terug naar huis denk ik er aan mijn man even te berichten dat ik er aan kom, maar nee.. Met aan elke kant een boodschappentas in mijn hand loop ik verder naar huis. Wie mij nu wil bereiken heeft pech  ;o)


In de middag vul ik mijn offline tijd op met breiwerk en weet mijn vest tot een succesvol eind te maken. Whiehoe! Even een foto maken, app-en naar mijn vriendin, posten op mijn blog, Ravelry, Twitter, Instagram.. Het blijft uiteindelijk bij een foto om later te gebruiken: mam heeft een sabbatical!  ;o)

Zondagmiddag vier uur krijg ik de vraag of ik me 'van de buitenwereld heb afgesloten'? Nee hoor.. ik leef alleen even wat meer  ;o)

Maandagmorgen komt er weer een berichtgeving uit mijn mobiel. Zuchtend (!) vraag ik me af of het dan nooit op houdt?!

De opvolgende dagen komt er gelukkig geen geluid meer uit mijn foon en vullen de uren zich met van alles en nog wat. Twee dozen spul gaan naar de kringloop, drie dozen staan klaar voor de rommelmarkt. Appels kook ik tot moes, ik maak pakketjes om te verzenden, stuur kaarten, maak enveloppen, begin aan een nieuw breiwerk, werk de strijk wat weg.. Ik geniet! Maar ergens voel ik me ook steeds vermoeider en leger worden..


Donderdag begin ik de dag 'lekker' en hang sinds lange tijd weer wat wasgoed buiten in de zon. Het voorjaar komt er aan! Maar ik merk dat ik er maar een klein beetje van geniet; ik mis de sparkeling van binnen die ik normaal altijd mee krijg van deze heerlijke momenten.. Later op de dag krijg ik een 'nervous breakdown' en zit vervolgens met tranen op de wangen aan de eetkamertafel... Wat is er aan de hand?!?
Gelukkig krijg ik deze zelfde dag van mijn huisarts een doorverwijzing naar de internist; misschien weet zij volgende week wat puzzelstukken bij elkaar te leggen en mij verder te helpen met mijn nog steeds kwakkelende lijf?

Vrijdag lijk ik me na de breakdown van de dag ervoor weer helemaal herpakt te hebben en pak ik met een positief gevoel weer wat ruim- en breiwerk in handen.

Zaterdag mis ik mijn mobiele apparatuur nog voor geen meter, maar om heel eerlijk te zijn:


vanaf vanmorgen kijk ik uit naar het moment dat ik mijn mobiel kan checken, kan zien wat ik nu eigenlijk allemaal gemist heb (79 emails, 6 whatapp berichten, 2 oproepen, 4 updates, 2 Twitter meldingen, 4 Wordfeud duels en nog wat losse berichtgevingen) en sta ik te popelen om weer aan het bloggen te gaan. Gek eigenlijk?

Mijn conclusie:
 • Ondanks dat ik het over-all best lekker rustig vond, miste ik het bloggen wel degelijk. Na mijn breakdown heb ik flink nagedacht over de oorzaak en ik denk dat het delen van mijn leuke en leerzame momenten een soort uitlaatklep voor me is. Broodnodig, zo blijkt!  ;o)
 • Twitter, Instagram, Wordfeud en andere spelletjes heb ik qua meldingen eigenlijk niet zo gemist: hier ga ik denk ik toch maar (wat meer) afstand van doen.
 • Van de bijna tachtig (!) emails die ik via hier of mijn privé box binnen kreeg zat verbazend veel onzin. Vooral via mijn blog kreeg ik veel anonieme spam-berichten binnen: reden voor mij om (voorlopig) anonieme reacties uit te schakelen (met welgemeende excuses voor de eerlijken onder jullie!). Ook nieuwsbrieven, akties en andere berichtgevende mail ga ik vanavond flink opschonen.


Ik heb het geprobeerd, het is me gelukt en ik heb er van genoten, maar...

I'M SO GLAD TO BE BACK!  ;o)

25 opmerkingen:

 1. Het is niet makkelijk he :-) gern internet hebben. Mooie envelopjes trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je terug bent! en wat heb je een sterk karakter!
  Ik zou het nooit volhouden ...niet dat ik nu zo gehecht ben aan
  mijn mobieltje maar wel aan de computer ;(
  Ik word er als het ware naar toe gezogen ....
  Maar ik ben blij dat je terug gaat bloggen!
  Ik miste je!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je, dat je het volgehouden hebt. Ik ben ook een tijd gestopt met Bloggen. Voor mijn operatie in november, maar het ging een week of wat geleden toch weer kriebelen, ik kreeg weer wat meer energie, dus ben ik toch maar weer begonnen.
  Een mobiel heb ik wel ( een oudje), maar die staat vrijwel altijd uit. Bloggen en wat mailen, dat is eigenlijk het enige wat ik doe en dat vind ik wel zo rustig.
  Wat heb je mooie dingen gemaakt. Die enveloppen zijn echt heel mooi.
  Fijn dat je vest af is. Wat ben je nu aan het breien ???

  Groetjes vanuit het Zeeuwse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welcome back. Ik zou ook erg nerveus worden van alle bliepjes en piepjes. Erg he dat we zo afhankelijk zijn geworden van onze mobiele apparaten. Maar misschien wel goed om te weten waar je prioriteiten liggen. Hier geen Wordfeud meer, geen hyves, alleen facebook en natuurlijk Blogger.
  Succes met al je creatieve werkjes.
  Mijn telefoon roept me weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je terug bent,
  En wat goed dat je het hebt volgehouden.

  Groet, Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Glad you are back too. I hope you feel rested after your little break.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat hou je veel tijd over, hè! Vond ik in ieder geval wel na een (werk)week zonder internet/phone. Werd er onrustig van, haha! Maar gezellig dat je er weer bent. Ik lees je verhalen altijd op een rustmomentje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh ja! Bloggen is zò verslavend! Dat herken ik in je verhaal. Gewoon even je leuke en minder leuke momenten kunnen delen op je blog. Dat zou ik ook niet graag meer willen missen. Ik vind het knap dat je het de hele week hebt vol gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn telefoon is kapot en het was ook een smartphone. Ik mis de wappjes de sms jes enzo wel maar vind het ook wel rustig...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed zo !!...ik zou het niet kunnen hoor....echt niet mits ik op vakantie ben ...denk ik.....goed gedaan !! liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I am glad you are back, lovely pictures. All I have is my blog and phone for sms/emails. I have no other social media as I want to be in control of my time in my life. There is way too much nonsence chat with social media. Good for you having a break.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. gezellig dat je er weer bent en wat het je heeft opgeleverd! de computer wil ik niet graag missen maar sms of whats app..doe ik niet (meer)...alleen een berichtje van mijn kids omdat ze bv later zijn. Verder geen gebabbel meer want steeds die berichtjes...die haalden mij elke keer weer weg bij waar ik mee bezig was. het gaf voor mij onrust in mijn hoofd. alsof ik ergens mee bezig was maar dat er steeds iemand mij op mijn schouder tikt om iets te vertellen.maar ook de computer neigt naar vasthouden bij mij..en daar heb ik dan bepaalde tijden voor...niet meer de hele dag aan en dat bevalt goed. Liefs, petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. je had het gewoon nodig even rust,maar wel heel gezellig dat je weer bent

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed dat je het gedaan hebt! Je weet nu wat je wel nodig hebt aan mobiele berichtgeving en wat niet. Ik heb vorige week een einde gemaakt aan alle nutteloze - ik kijk er toch niet naar - nieuwsbrieven waar ik me ooit op geabonneerd heb. Pff, scheelt toch een heleboel mails in je mailbox.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Knap van je! Ik moet zeggen dat ik alleen blog en blogjes lees, en af en toe een mail. Die andere dingen vind ik maar niks... Maar ik las ook af en toe wel eens een computerloze dag in, en dat voelt goed!
  Maar daarna vind ik het ook weer heerlijk om bij te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het ook leuk dat je terug bent :) Ik zou het niet kunnen, hoor. Zo lang zonder die media. En dat terwijl het ook vaak op mijn zenuwen werkt. Raar toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wouw! Goed dat je het volgehouden heb!! Ik ben erg benieuwd of mij dat zou lukken...
  Gezellig dat je er weer ben! :-) Voor sommige dingen waar je je voor in moet schrijven heb ik een speciaal email adres aangemaakt (behalve voor blog). Daar komt allllllle spam en onzin op binnen, en de rest komt op mn gewone email adres binnen. Erg handig! Af en toe de spam-email een grondige schoonmaakbeurt geven, en verder nooit geen last van al de spam op je gewone mail! Groetjes Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Welkom terug! Als ik dit blogje zo lees ben ik zo blij dat ik geen smartphone heb; zo kom ik niet in de verleiding! Gelukkig mis ik het ook niet. Alleen mijn kinderen balen: ze moeten mama sms-en en dat kost geld...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Monique,
  Nou jij hebt je offline tijd wel heel goed doorgebracht zeg. Je enveloppen vind ik super mooi en ik ben oh zo benieuwd naar je vest... Ik zou het bloggen ook erg missen hoor en ik zou ontzettend benieuwd zijn al die berichtjes die binnen zouden komen, kan echt geen dag overslaan, al zit mijn telefoontje meestal geruisloos in mijn tas... geen internet via telefoon en veel bellen of sms-sen doe ik sowieso niet...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe lenteweek...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Knap van je om offline te blijven. Maar welkom terug in de blogwereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook hier hebben we weinig geblogd, mijn mobiel gebruik ik toch al niet.
  Maar ik heb het niet echt gemist, dit was hoe ik wilde.
  Als ik zin heb ben ik on-line, maar niets hoeft.
  dit is voor mij een heerlijke manier om er mee om te gaan, lekker vrijblijvend.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Welkom terug! Goed dat je het een hele week hebt volgehouden hoor..
  En mooie enveloppen heb je gemaakt, ziet er fleurig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een eerlijk verslag.
  Fijn dat je er weer bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. soms is het goed om even afstand te nemen van het digitale wereldje en wat is het fijn dat je blij bent om terug te zijn. Hopelijk kan de internist je binnenkort verder helpen. Onmacht over hoe je voelt valt niet mee, daarom liefs en veel energie van mij voor jou. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Welkom terug! Soms kan afstand even heel verhelderend zijn. Ik herken de druk van internet en social media wel die je beschrijft. Ik zet alles soms ook even lekker uit. Maar aan de andere kant haal ik er ook zoveel inspiratie en genoegdoening uit dat ik het echt niet zou willen missen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!