First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 8 maart 2013

Good news, bad news (of andersom)

Ok.. I hate to be the bringer of bad news, maar heb je de weersvoorspelling van volgende week al een beetje meegekregen? Kou.. sneeuw.. op dinsdag temperaturen van mogelijk tien graden onder nul... Wat?! Je denkt dat ik een geintje maak?! Was het maar waar.. Hier loop ik niet graag mee te dollen hoor! Maar er schijnt toch écht een nieuwe winter in de planning te zitten...  :'(


Maar dan het goede nieuws: ik ben er helemaal klaar voor! Met nog twee weg te werken draadjes heb ik een heerlijk warm vest in elkaar weten te zetten. Niet te moeilijk, maar boy!, wat een resultaat. Ben er wel content mee hoor! Zelfs man-lief was er even een momentje sprakeloos van: dat had ik volgens hem toch maar heel mooi in elkaar gezet!  ;o)


Nu zitten er aan een eerste werk natuurlijk altijd wel wat haken en ogen; zo ook aan deze. Ik ben blij met het makkelijke patroon, het easy-peasy in elkaar te zetten van de drie recht gebreide lappen, maar een volgende gaat toch zeker iets anders worden. Zoals ik eerder schreef heb ik ergens een fout in de ribbels gemaakt, waardoor dat gedeelte (de kraag) waarschijnlijk niet zo soepel valt. Daarbij heb ik een vrij zware draad gebruikt, dat kan bij een nieuw exemplaar stukken luchtiger. In gedachten zie ik dan de langere versie van dit model in een heerlijk dun en luchtig wolletje. Yep.. ik ga er zeker nog één van maken. Of zal ik me al durven wagen aan een ander 'volwassen' patroon?

Voor nu nog even niets nieuws; er staat immers nog een nieuwe uitdaging op de pennen. Ook errug lekker voor hele koude dagen, maar dat lukt me zéker niet eerder dan volgend jaar  ;o)  Later meer!

Fijn weekend  :o)

25 opmerkingen:

 1. Wauw goed gedaan hoor. Het staat je errug leuk.
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi vest en het staat je inderdaad erg goed. Leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Love your cardigan, the yarn and pattern are so beautiful. Here, in Australia, it is hot, hot and hot! Today it was 32 degrees celsius. Stay warm, soon it will be Spring.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk vestje zeg! Maar goed dat het nog even kouder wordt ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel mooi geworden!
  Ik baalde wel even hoor toen ik hoorde dat het weer winters wordt, de warme truien gaan bij mij dus ook nog niet in de kast (maar ik ben ze eigenlijk wel zat).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staat je goed hoor!

  Flink balen dat er weer slecht weer op komst is. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Maar daar ben ik niet de enige in...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig vest, echt superleuk en zoooo knap!! Ik snap dat je dit nog wel een keer zou willen maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk je even voor de helft te zien :) Het staat je heel mooi! En die winter, vijftig jaar geleden schijnt er nog een elfstedentocht te zijn verreden in maart....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer hoor, ik heb mijn winterkleding namelijk alweer opgeborgen.. Ik ben helemaal klaar met de winter . Een leuk en lekker warm vest is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had het slechte weer nieuws helaas woensdag al gehoord. Vet balen!!!!
  Het vest is wel leuk, en komt volgende week meteen goed van pas…

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,
  Wat is je vest leuk geworden!!! Hartstikke mooi hoor. En dat smaakt natuurlijk naar meer, als je zult leuk resultaat boekt. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met 1 sjaal voor een nichtje en sindsdien niet meer gestopt... haha.
  Nieuwe verslaving!
  Ja, ik las het ook, we krijgen weer meer kou en ik heb daar zo geen zin in... Ik wil warmte en zonnestralen, maar ik ben bang dat we meer geduld moeten hebben...
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja ik heb het gehoord...brrrrr.....nou nog even dan,...en dan toch echt lente hoor....er zitten al allemaal knoppen aan de hortensia......sjuchttt...maar ik moet er ook nog een snoeien...dat doe ik dus erna he???...leuk vest hoor !!..helemaal goed zo !!...liefs van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben ik even blij, dat ik net een wintertrui af heb ; ) Je vest is heel mooi geworden, daar mag je trots op zijn !!
  Voor mij hoeft het echter niet meer hoor, de winter !! Ik wil nu gewoon voorjaar, maar ja... we hebben het niet voor het zeggen. We moeten het nemen zoals het komt.
  Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knap gedaan! Heel mooi vestje. Kan je goed gebruiken volgende week hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat het vest op tijd klaar is ;), maar ik kan je haast niet geloven: het is hier zo lekker, zonnetje er bij...en let op: 14 graden!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk hoor geworden. Niets op aan te merken, gewoon heel mooi. Staat je ook leuk.
  Inderdaad ben nu nog in een flauw zonnetje in de tuin bezig op mijn vrije middag. Toch nog maar even er van genieten. Fijn weekend.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat staat het vest goed! Kan me voorstellen dat je trots bent. Ben benieuwd welke wol je de volgende keer gaat gebruiken. Je zit er nu in ieder geval warmpjes bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow, het is je gelukt! Het staat je prachtig, heerlijk warm moet die ook zijn. Ik ben trots op je, jij ook op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is het een prachtig vest geworden. Door zijn eenvoud heel sierlijk. En die kou, ach, dan hebben we nog wat zomerse dagen tegoed hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi vest geworden!
  Nog even doorbijten wat de winter betreft....maar dan zal het voorjaar toch echt aanbreken (dat is tot nu toe nog nooit anders gegaan)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, wat is je vest goed gelukt! 'k Hoop stiekem dat het mee valt met de kou, dat het nu toch snel écht lente wordt! (Dan draag je je vest gewoon op die heerlijke lange avonden terwijl je nog een 'bakkie doet' op de tuin, toch?!)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nee, nee, nee! Ik ben toe aan de lente!
  Wat leuk om een foto van je te zien. Ik had me je altijd voorgesteld met donker haar.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een mooi vest, heb je daar een patroon van?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!