First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 13 februari 2013

Vooruitgang

Omdat ik van jullie via hier, post, email, twitter of whatsapp zulke lieve en bemoedigende berichtjes krijg, kan ik het niet laten jullie nog even een kleine update te geven:

Na een kort telefoontje kon ik maandagochtend direct bij mijn eigen tandarts terecht (al werd er wel eerst geopperd dat voor de nazorg eigenlijk terug naar de kaakchirurg zou moeten.. nót!) en was één klein knipje door de hechting voldoende om een nare pijn te doen verdwijnen. Vervolgens werd mij verzekerd dat de wond er mooi en schoon uit zag en dat er zich (nog) geen ontsteking voordeed. De pijn die ik voel(de) zou best kunnen zijn van de drie verdovingen die in mijn wang zijn gejast: de daar aanwezige spier zou in een soort van shock gesprongen kunnen zijn. Vreemd vond de tandarts wel (net als nagenoeg iedereen die ik hierover spreek) dat ik van de kaakchirurg na het trekken van mijn kies geen pijnmedicatie mee heb gekregen. Gelukkig mag de tandarts dat ook uitschrijven en kreeg ik voor de zes opvolgende dagen een extra pijnstiller van haar mee. En het lijkt wat te helpen, al ben ik nog steeds niet helemaal zonder pijn.


Gelukkig had ik gister even een lekker momentje en wist ik in de woonkamer mijn ramen te lappen. De zo herkenbare geur van spiritus en de heldere ramen gaf me wel even een heerlijk gevoel van euforie, maar verder gebeurt er hier momenteel niet zo veel (zeg maar niets..). Jammer genoeg ben ik nog steeds niet 'op mijn oude niveau' maar wie weet.. Misschien na het weekend weer helemaal de oude?

21 opmerkingen:

 1. Wat ben ik blij voor je dat het vooruit gaat!
  Wat een prachtig plaatje met dat mooie theekopje en die titels op de achtergrond spreken me erg aan....
  Ik lees nu een ander boek van haar. Ook zo opbouwend.
  Nu even boodschappen doen met de fiets en dan verder met m'n werk in huis en voorbereidingen voor de B Bees.
  Een mooie dag toegewenst!
  Liefs, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, wat houd je daar een last van zeg! Gelukkig dat je nu iets meer 'weet' en hopelijk doet die pijnstiller z'n werk goed.
  De titel op de achtergrond van de foto is ook mijn dagelijkse start, ik geniet ervan. Regelmatig lees ik bij het opstaan een stukje, waarna ik nog geen 10 minuten later al iets daarvan moet/mag toepassen. Inderdaad opbouwend!
  Jij ook een fijne dag en houd je maar rustig!
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte meis...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Monique,
  Ik mailde je net en vroeg je of het beter ging, maar had dit bericht nog niet gezien. Gelukkig gaat het wel wat beter dus, maar nog niet helemaal de oude...
  Rustig aan, de pijnmedicatie moet zijn werk doen...
  Je hoeft ook niet altijd wat te doen...
  Ik wens je een rustige dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sterkte. Het blijft een nare, zeurderige pijn begrijp ik. Het beïnvloed alles, zeg ik hier vaak. Je hele denken en reageren. Het kan trouwens ook je kaakgewrichtje zijn. Heel vaak blijf je daar een maand last van hebben na een kaakchirurgische extractie. Fijn dat je even een berichtje zette. Wat helpt is niet alleen kamillethee ( van je foto ) maar ook ontspanningsthee. Omdat je met pijn in dit gebied je spieren in je gezicht aanspant. Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop dat de pijn nu snel helemaal verdwijnt! En ramen zemen met spiritus is dus uit den boze heb ik geleerd van de brandweer! Spiritus laat een brandbare film op je raam achter, je kunt beter een druppeltje afwasmiddel gebruiken!
  Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fij dat je even een update geeft. Ik heb aan je gedacht. Hopelijk ben je inderdaad snel weer de oude, maar ramen lappen vind ik al heel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, das inderdaad gek dat je geen pijnmedicatie meekreeg van de chirurg! Maar nu gelukkig wel! Dat scheelt weer zoals ik lees. Wat lekker dat je ramen weer schoon zijn, dat geeft altijd weer een helderdere kijk op dingen (letterlijk en figuurlijk!) Ik heb geleerd als je ramen en je vloer schoon zijn, dan lijkt je huis schoon :-) Beterschap nog, en ik hoop dat het nu snel wat minder gaat worden!!! Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I hope that very soon you will be free of pain. Your cup is so pretty. I am not sure about using alcohol to clean windows, I also would be worried about fire!! All the very best.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd, ik had een reactie getypt en ineens is 'ie verdwenen. Nog een keer dan maar. Van harte beterschap verder hoor! Jammer dat je geen goede begeleiding gekregen hebt rond je behandeling. Ik heb het boek van je foto ook, ik zal 'm weer eens te voorschijn halen.

   Verwijderen
 10. Hoi Monique,
  Wat vervelend voor je dat je zo'n pijn hebt!
  Heel veel beterschap en hopelijk doet de pijnmedicatie zijn werk snel en goed!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hopelijk gaat het nu snel de goede kant op.
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig dat het ietsje beter gaat, maar elke dag pijn is er één teveel!
  Wat ontzettend slordig dat je bij de kaakchirurg geen pijnmedicatie hebt gekregen!

  Beterschap hoor!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel sterkte en beterschap Monique!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hou je taai, voor je het weet ben je weer de oude.. ik weet het zeker ;)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel sterkte, je hebt wel een schitterend plaatje geschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat verdrietig voor je zeg...
  Ik hoop zo dat je deze narigheid nu heel snel achter je mag gaan laten.
  Wel fijn dat je eigen tandarts je uiteindelijk wilde helpen.
  Nogmaals STERKTE lieve Monique!

  En uhhh...
  maak je er niet te druk over dat je op dit moment niet veel kan doen in het huishouden.
  Je bent altijd hartstikke ijverig!
  En "JIJ" gaat op dit moment voor hoor...
  je mag eerst helemaal beter worden!
  Je bent een STERKE VROUW die ondanks alles altijd door wist te gaan en bleef zorgen voor hen die je lief zijn.

  Spreuken 31:10
  Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?
  Zij is meer waard dan edelstenen.

  Ja... zo KOSTBAAR ben je! :-)

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je handwerkjes zijn blij met deze tijd, want ze vorderen heerlijk ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk leesvoer, vlak voor ik naar de tandarts moet voor een wortelpunt-ontsteking... Ik leef met je mee, hopelijk knap je na de goede nazorg van je tandarts snel op.
  Je blog heb ik net ontdekt, ik vind hem erg leuk, dus ik zal vast vaker komen lezen.
  Beterschap, Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!