First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 5 februari 2013

Vol pit en passie

Koud heb ik het.. Met hoofdpijn en buikpijn er ook maar bij. Het gebeurt me niet vaak, maar op een dag als vandaag.. Over een uurtje of twee staat er in de agenda een afspraak om mijn laatste beetje verstand uit mijn mond te trekken.. Jakkes! Maar goed.. het is wel een lastpost hoor, die verstandskies van mij.. Gaatje na gaatje.. te ver om zelf steeds goed schoon te poetsen. Met de laatste afspraak bij de tandarts vroeg ik of ze hem in plaats van te vullen, misschien niet beter eruit kon halen? Steeds dat vullen zit ik ook niet op te wachten en ach.. wat heb ik nu toch aan die allerachterste kies?

Mijn huidige tandarts ging met mijn verzoek akkoord (na hierover zeker al een jaar of tien gesteggel bij andere artsen), maar concludeerde dat ze dat toch niet zelf kon doen. Afspraak met de chirurg dus! Brrr... nog een keer jakkes! Voor mij de eerste keer dat ik voor mijn mond naar het ziekenhuis moet.. Kriebels! ;o)


Verder ben ik (mogelijk door de hormoontabletten die ik inmiddels slik) een stuk rustiger geworden. Mijn humeur schiet niet meer van links naar rechts en van heel hoog tot in een diep dal. Lekker! Dat geeft me ook rust in mijn doen, wat weer als gevolg heeft dat ik heerlijk (écht heerlijk!) aan het ruimen ben. Beslissingen worden genomen: wat heb ik al meer dan een jaar niet aangeraakt? Zal ik dat het komende jaar dan wel gaan doen? Hou ik het voor het geval dat? Heeft het een 'verplichtingswaarde'? Bewaar ik het om schuld? Vele vragen die me nu naar boven komen, maar die me goed helpen ons huis te 'ontruimen'. Wat vind ik belangrijk, wat doe ik uit 'verplichting'?

Zo komt het dat ik de laatste dagen niet spontaan achter mijn pc-tje sprong, maar de breipennen erbij pakte: mijn vest begint al aardig vorm te krijgen. Of dat ik gister ouderwets een échte pen in mijn hand nam: uit de kast plukte ik een heul oud mapje met daarin nog een paar velletjes postpapier met passende envelopjes daarbij. Wat oud!! Maar ohw.. wat vond ik het leuk om weer even ouderwets aan tafel te gaan zitten met niet anders dan pen, papier en mijn gedachten?


Ik schreef een korte brief aan mijn vriendin en besloot dat dit vaker moest gebeuren. Net voor het uitgaan van de school kocht ik een FSC-goedgekeurd blok schrijfpapier en nam er een 'starters'-vulpen bij mee. Vanaf nu ga ik een oude hobby van me oppakken: brieven schrijven. En ik heb er zin in! Al betekend het wel dat ik er soms andere dingen voor moet laten..

Minder bezigheden, maar die dingen die ik graag doe (schrijven, breien, wandelen, quilten, bloggen, tuinieren) met meer pit en passie uitvoeren. Dat is mijn idee van mijn nabije toekomst. Zou het me meer voldoening gaan geven?

14 opmerkingen:

 1. O sterkte! Niet leuk, om hem eruit te laten halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes en...ook plezier met je correspondentie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk heb je nadien niet teveel pijn na het trekken van de verstandskies. Ik herinner me nog de dag dat ik die liet trekken.Samen met mijn papa, die moest ook tanden laten trekken. Had er nadien niet veel last van alleen als ik aan mijn wang kwam werd die blauw ;-)
  Ik had gelukkig een hele lieve tandarts.

  Wat het ontruimen betreft kan een heel goed gevoel geven. Heb de laatste maanden al zoveel weg gedaan en merk niet dat er iets weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met je kies vandaag. En inderdaad ruimen kan heel prettig zijn voor je geest. Ik probeer ook vaak de overbodige apen van mijn schouders af te duwen, zoals mijn moeder dat vaak zei. Alleen klimmen ze er vaak heel stilletjes weer op.
  Nu zijn we heerlijk bezig met een weekje vakantie, in een eenvoudig huisje zonder alle poespas er omheen en niets moet. Heerlijk.
  Groetjes Saskia
  p.s. Ik heb mijn deken zien staan, hartstikke leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik mis theedrinken en kletsen in je rijtje ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte ! Hopelijk is het al achter de rug en heb je het "overleefd" ????
  Groet, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes daar met je kies ... en een oud middeltje om de bacteriën te bestrijden zonder een chemisch middeltje is spoelen met afgekoelde sterke Kamille thee. Kamille extract gebruiken ze ook bij baby's als de tanden door moeten komen. Het is ontspannend en helend voor het tandvlees en ontsmettend.

  Liefs

  Ellen van Elmaxa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique,
  Twee weken geleden werd mijn verstandskies getrokken, gewoon bij de tandarts en geen centje napijn gehad. Ik denk dat ik gewoon heel veel geluk heb gehad. Ik wens je heel veel sterkte vanmiddag, en dan voel je je ook nog eens niet helemaal lekker...
  En dat opruimen, dat heb ik hier in huis de afgelopen paar maanden heel intensief gedaan. Er is heeeeel veel naar de kringloop gegaan. En het werkt besmettelijk, want Ben is ook aan het ruimen gegaan...
  Leuk om weer eens een echte brief te schrijven én te ontvangen natuurlijk. Ik ben ook altijd in de weer met kaarten voor verjaardagen, (bijna) nooit digitaal...
  Ik wens je een goeie middag, en geen napijn...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Brrrr... je verstandskies... Daar krijg ik acuut de kriebels van! Hopelijk is het meegevallen en val de napijn ook mee!
  En wat leuk, weer eens op echt postpapier schrijven! Goed idee om je te concentreren op dingen die je graag doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn verstandkiezen zitten gelukkig nog ver weg onder het vlees, moet er niet aan denken om ze er uit te laten halen.

  Mooi dat brieven schrijven, heb ik ook geroepen, moet er nu echt maar aan beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik schuif die verstandskies ook al jaren vooruit..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben je toch goed bezig. Kijk, van die dingen houd ik nu ook. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk !! brieven schrijven......heerlijk om te doen.....je weet mijn adres he ???...hihihi...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Succes nog met je verstandskiezen, ik heb er ook al twee uit en ook door de chirurg. Geen pretje maar dan ben je ze wel kwijt. Leuk dat je weer met brieven schrijven begint, iets wat ik ook meer wil gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!