First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 5 februari 2013

Liever niet

Tegen tienen.. De buikpijn wordt met de minuut vervelender. Zenuwpees die ik ben.. 't Zou helemaal niet gek zijn om mijn lijf zo nu en dan eens wat meer zen te kunnen krijgen.. Gelukkig gaat het later op weg naar het ziekenhuis wel weer wat beter. In gedachten ga ik terug naar een eerdere 'verstandskieservaring' en bedenk me dat die kies er toendertijd al uit was voor ik er erg in had.

Het ziekenhuis waar ik me moet melden blijkt bij binnenkomst meer weg te hebben van een winkelcentrum dan van een gebouw met alleen maar zieke mensen er in. Op de borden staan niet - zoals ik inmiddels wel gewend ben - de verschillende specialismen genoemd, maar worden we verwezen naar allerlei duistere 'schilderspleinen'. Gelukkig maken ze nog wel gebruik van een balie met het ouderwetse woord 'receptie' erboven, en zijn we toch nog binnen no-time bij de kaakchirurg belandt.

Na het invullen van een lange en ingewikkelde vragenlijst begint - zoals altijd - het ellenlange wachten. Ik ben al niet zo'n fan van het wachtkamerwachten, laat staan als ik ook nog langer moet blijven zitten dan gepland..

Maar een vrij aardige en vrolijke dame komt me uiteindelijk halen: eerst maar even een foto. Je weet wel, zo'n plastic geval die aan alle kanten in je kaken drukt als je je tanden op elkaar moet bijten, laat  staan als het ergens ver achter in je mond gebeuren moet.. Maar de dame kon er wel om lachen: ik moest er maar plezier aan gaan beleven, het was immers mijn laatste verstandskies die ik te verliezen had?

En daar zat ik dan. Wachtend in een kamer vol allerlei glimmende tangen en spuiten, buisjes met vloeistoffen, een zuurstoffles, slangetjes, operatielampen.. Echt zo'n heerlijk rustgevende omgeving voor iemand die toch al zo dol is op een bezoek aan de tandarts.. Maar gelukkig duurde het maar een kleine eeuwigheid voor de slager kaakchirurg naar binnen kwam. Grote man, grote handen, niet echt vriendelijk en rustgevend begroetend. Na opnieuw een hele medische vragenronde te moeten doorstaan, werd me nog even luchtig verteld wat de risico's van de operatie zouden zijn. "Ja.. We moeten het je melden.."

De stoel gaat achterover en voor ik er erg in heb wordt de eerste spuit met verdoving mijn wang in gejast. Zo! Da's een lekkere binnenkomer. Oh wacht.. er komen er nog twee achteraan.. En weer laten ze me voor een eeuwigheid alleen. 'Wat als ze te laat terugkomen en de verdoving werkt niet meer?' 'Zullen ze me niet vergeten?' 'Hoe lang..' Gelukkig.. daar zijn ze weer..

Ok, ze hebben gelijk: het trekken van de kies is zo gebeurt; hoofd opzij, nek naar achter, kaak in de houtgreep en wrikken maar. 'Kijk! Zie je wel? Niks aan de hand. De zuster hecht het nog even...' Alleen vergat hij even tegen de zuster te zeggen dat er een gaasje tegen het lange nabloeden meegestikt moest worden. Dat kwam hij later nog wel even doen, juist toen zuster de laatste knopen had gelegd.. 'Oh..', hoorde ik haar zeggen en mompelde vervolgens dat ze het er nog wel even onder zou doen..

De rest van de dag hang ik met een lege maag en 'kies'pijn op de bank en ben ik danbaar dat ik uiteindelijk om half negen met nieuwe pijnstillers in mijn bedje lig. Morgen zal ik er vast wel weer anders over denken, maar voor nu heb ik spijt van mijn eerder getoonde wilskracht. Dit doe ik toch liever niet nog een keer..

20 opmerkingen:

 1. Pff na dit verhaal ben ik toch blij dat de mijne er allemaal al lang geleden uit zijn gehaald.

  gr Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,

  Beterschap ! Rustig aan morgen en hopelijk een goede nachtrust! Weet in ieder geval zeker dat je iemand in het zuiden zeeeeeeer gelukkig hebt gemaakt vandaag. En dat gaat andersom ook gebeuren !!!'
  Hou je haaks, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het achter de rug, maar wat een nare afspraken zijn dat altijd! Inderdaad, pijnstillers en hopen dat het na een nachtje slaap wat beter gaat.
  O, wat komt me dit akelig bekend voor: zelfde ziekenhuis, zelfde 'slager' :-( Alleen dan voor mijn dochter, en dat vond ik verschrikkelijk... zere heeft het er nog over...
  Beterschap hoor!
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brr, mijn haren gaan overeind staan. Ben nu heel hard aan het hopen dat dit mij gespaard blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eng bah eng, ben ik blij dat ze de verstand kiezen vroeger gelijk trokken toen ze er door kwamen. Zwakke kiezen zeiden ze toen weg ermee. Maar lekker weer van de schrik bij komen jij...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ow jakkie! Ik moest ze onder ook weg laten halen, en omdat het niet in 1x kan zat ik dus twee keer met een dikke wang en een zere kaak thuis, want weetje.. mn kies vond het daar wel lekker warm en had absoluut niet veel zin om er uit te gaan.. De tweede keer brak ie doormidden. Brr! En nee, boven zouden ze heus nooit doorkomen.. Kuche.. half jaar later zat ik weer bij die beste man in de behandelstoel.. Ik heb ze er gelijk maar uit laten halen, want volgens mn tandarts heb je er vrij weinig aan, en nu je nog jong ben had het makkelijker(?) moeten zijn omdat ze nog niet zo vast hadden moeten zitten.
  Nou beterschap ermee!!! Kan je inmiddels weer een beetje eten? Ik was er erg misselijk van. Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoop dat het snel beter gaat. Ik heb ze ook moeten laten wegsnijden, ze zaten onder mijn tandvlees, maar in de weg. Ik weet nog dat het de eerste keer erg tegenviel, het ging toen ook ontsteken. Er was niet goed uitgelegd hoe ik moest spoelen.
  De tweede keer viel het mee, gelijk begonnen met goed spoelen, dat scheelt heel veel.
  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique,
  Dat is toch wel even wat anders dan mijn ervaring. Ik benijd je helemaal niet hoor. Maar het is achter de rug en ik hoop voor je dat je niet al te veel en te lang napijn zult hebben... Rustig aan dus vandaag...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel veel sterkte en gun je lijf wat het nodig heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met de bibbers en buikpijn lees ik je blogje...meid wat heb jij een LEF...
  Ik hoop dat het je vandaag goed afgaat.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja de napijn is altijd vervelend. Maar gaat weer over en dan komt vanzelf dat je blij bent dat je het gedaan hebt. Even doorbijten. Sorry geen goede opmerking op dit moment.
  Echt het komt goed.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grote kans dat je mijn tante had als assistente ... hihi...

  Grote meid hoor ...

  groetjes

  Elmaxa

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Brrrrr ze meoten niet in je mond gaan zitten poeren jek

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De tandarts, dat vind ik nooit een ramp, maar dat stuk over wachtkamers......zo herkenbaar! Ik haat wachtkamers bij huisartsen en in ziekenhuizen. Fijn dat de kies eruit is en voor nu: beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ahhh... wat een NARE ERVARING!
  Sneu voor je hoor...
  Het zijn `RARE KIEZEN`
  want je hoort het vaker dat je daar naderhand zo AKELIG van kan worden.

  Houdt de moed erin hè!
  Een dikke knuffel, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Brrr... wat zal jij blij zijn dat het allemaal achter de rug is! Sterkte bij de napijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Brrr, jij blij dat het weer achter de rug is! Door een bezoek aan deze man (vast een andere) ga ik nooit meer ontspannen naar de tandarts. Terwijl ik geen pijn ook niet er na had, maar die geluiden............

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik leef met je mee... ik zie het zo voor me, al zou ik willen van niet. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Au, wat vervelend.
  Hopelijk heb je niet teveel napijn.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Abakkie, wat een vervelnd gedoe hè. Je omschrijft het stiekem wel een beetje leuk, maar ik krijg er ook de kriebels van. Heb pas 1 verstandskies eruit en de rest komt nog niet door. Laat maar zitten, denk ik dan! Ik hoop dat je er al snel helemaal geen last meer van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!