First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 21 februari 2013

Ieniemienie sabbatical

Donderdagmiddag, een paar minuten voor één. Mijn kleine prinsesje ligt te slapen, oudste zit op school. Ik wil even wat rust, maar weet inmiddels uit ervaring dat ik als een verslaafde op elk geluidje van mijn mobiele telefoon reageer. Met een innerlijk overwinningsdansje zet ik het apparaatje op stil. Wow!

Morgen nog een halve dag school en dan hebben we ook hier vakantie. Negen dagen om even niet naar de klok te hoeven kijken, geen geren en gevlieg, gewoon doen waar we zelf zin in hebben. Negen dagen niets. Of toch?

Zelfs een vakantie lijkt niet meer een eenvoudige vakantie te zijn. De lege dagen lijken ingevuld te moeten worden met afspraken, uitjes en logeerpartijen. Terwijl het juist zo lekker is om niet naar buiten te hoeven, niet 'ordentelijk' gekleed op stap te gaan of beter nog: überhaupt je bed of piemie uit te komen. Toch?  ;o)


Daarom ga ik het proberen.. Negen dagen geen blog, twitter, wordfeud, whatsapp, nieuwscheck, email.. Vanavond en morgen stort ik me nog even op een paar 'moetjes' (email beantwoorden en/of versturen, super-dank-je-wels schrijven en rekeningen betalen), maar dan ga ik even een dikke volle week offline.

Een week waarin ik rust hoop te vinden, zelf enveloppen wil gaan maken, mijn vest af wil breien, adresboeken op wil schonen, nog meer van mijn (handwerk)spullen op wil ruimen, oude (handwerk)projecten af wil maken en 's avonds zonder verplichting op de bank met een ouderwets goed boek en lekker wijntje onderuit wil zakken.

Maar bovenal: ik hoop dat het een dikke, volle week vol humor, liefde, warmte en gezelligheid zal worden. Niets gaat er immers boven puur en eerlijke quality-time met de mensen van wie je zielsveel houd?

Happy holidays!

23 opmerkingen:

 1. Groot gelijk dat je even de computer uit laat. Sinds we allemaal een computer hebben en een smartphone of een tablet of misschien wel beide, is het leven wel makkelijk geworden, maar niet per definitie leuker. Ook ik merk dat de elk piepje,muziekje of ringtone me overeen doet veren. Misschien moet er wel een socialmedia vrije week komen ofzo. Massaal afkicken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben hier al lekker vrij en precies zo, heb ik onze week ingevuld, nouja behalve dan vrij van bloggen, want dat is nou juist mijn hobby :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt fijn joh, even helemaal niets aan je hoofd en heerlijk genieten van je gezin.
  Ik wens je een rustige "Holliday" toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele fijne rustige week toegewenst!

  Lieve groet Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goeie!!! Super hoor, ik wens je een heeeeeel fijne en heerlijke vakantie toe!! Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oooh wat zal jij gaan genieten, je weet niet wat je overkomt, in het begin wat onthand maar daarna wil je dat het langer duurt, geniet ervaN , LIEFS MARION

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Monique,
  En gelijk heb je. Heerlijk zonder verplichtingen. Jullie gaan dan helemaal tot rust komen en dat is je van harte gegund hoor...
  Ik wens je hele gezin een heerlijke vakantieweek,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hee......wat een mooie stoel. Maarre.....waar is die heerlijke schommelstoel gebleven ????? x, lotje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken dat wel hoor. Als er een piepje is wil je toch zien wie er wat stuurt....raar toch. Goed dat je even alles uitzet. Geniet ervan en tot volgende week. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een hele fijne vakantie gewenst... geniet ervan!

  Groetjes
  Corien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel plezier gewenst, geniet van je week offline.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alvast een hele fijne vakantie toegewenst. Ik hoop dat het je lukt om een week offline te zijn. Ik heb geen smartphone maar manlief wel en word daar gek van want idd bij elk piepje kijken. Maar ja, ik zit weer (te) veel achter de computer.
  Wij hebben deze week vakantie en zoonlief heeft maan- & dinsdag ook de hele dag in hele makkelijke kleding/pyama rondgelopen en heerlijk met zijn speelgoed gespeeld maar gisteren had hij wel zo iets van " hoe lang duurt het nog voor dat ik naar school mag" maar ja, met 4 jaar heb je dat nog.
  Ik heb dan ook genoten van onze vakantie en ik hoop dat die van jullie net zo fijn mag zijn als die van ons.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He ja, dat klinkt werkelijk heel goed. Kan dat tegenwoordig nog iemand??? Allemaal die nieuwe media apparaten uitzetten??? Ik wens je en hoop dat het je lukt en geniet van je 9 dagen. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ga je ons laten weten of het je gelukt is. Ik heb respect voor je hoor. Dat zou denk ik voor iedereen goed zijn! Ik wens je heel veel succes en een heerlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geniet van 9 heerlijke dagen....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een hele fijne week toegewenst.
  Geniet ervan.

  Groetjes Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een fijne vakantie:) Hij zit er voor ons maandag alweer op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een heerlijke week toegewenst!
  Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En, is het gelukt? Zou heeel knap zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, het is bijna maandag! Ben benieuwd hoe het is gegaaan...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!