First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 20 februari 2013

Altijd wat

Ik ben nog lang geen soepel geoliede creatieveling, maar knutsel zo hier en daar toch steeds weer lekker aan de weg. Zo weet ik me soms best een leuk klein breiwerkje van de pennen te laten glijden, lukt een simpel quiltrandje om een borduurwerk ook nog wel en een heuse lappendeken is me ook al eens gelukt. Maar veel verder dan de simpele werken kom ik steeds nog niet.

Voor mij was het al heel wat dat ik eind januari aan een vest begon die voor mijzelf bedoeld was. Niet alleen omdat het een werk voor mijzelf zou zijn (ik maak liefst wat voor de kinders), maar ook omdat het direct ook wel een erg groot werk was (in vergelijking met de sjaals en mutsen die ik ervoor een paar keer maakte).


Met nog een derde van het vest te moeten breien, was ik aardig in mijn nopjes met het resultaat. Geen gevallen steken, geen dubbele draaien of wat voor gekke foutjes; ik leek voor het eerst een handwerk helemaal zonder fouten tot een succes te gaan maken. Leek.. want mijn vriendin was zo vriendelijk me er op te wijzen dat het middendeel tóch niet helemaal.. (zucht..) Nee.. uithalen doe ik niet, daar heb ik dan écht geen zin in. Voor mij gewoon wederom een werk dat niet helemaal volgens de beschrijving gemaakt is. What's new?!

Wie weet krijg ik het ooit nog eens voor elkaar een handwerk helemaal volgens patroon en beschrijving in elkaar te zetten. Of het nu om breien, naaien of borduren gaat. Zonder foute steken, scheve randen, dubbel gestikte naden, vergeten steekjes, noem maar op..

Voor nu staan de breipennen toch even stil en pak ik er mijn laatste borduurwerk maar bij. Met nog een kleine 15 centimeter van mijn vest te gaan heb ik werkelijk geen draadje meer in de mand...  :o(

13 opmerkingen:

 1. Oh... is er echt geen draadje mee te vinden?
  Dat zou toch heel sneu zijn van al je werk :-(

  Toch moest ik een beetje grinniken,
  ik ben misschien een raar mens hoor...
  Maar weet je wat ik altijd zo leuk vind aan "ZELFGEMAAKTE CREATIES"?
  De imperfectie!
  Het maakt het zo uniek,
  en zo lekker echt van jou.
  Niemand die daar een valse plooi heeft,
  of een middenstuk dat niet klopt :-)
  En zo grappig...
  er is bijna niemand die dit werkelijk gaat zien hoor!

  Maar ik vind je een knappert,
  bij deze een dikke pluim!
  Dat je dit allemaal zo goed kan!
  En al die kleine zogenaamde foutjes brengen een mens altijd weer verder in het leven.
  Want de volgende keer...
  doe je het altijd weer beter!

  En nu toch echt nog een draadje vinden...

  Een LIEVE GROET, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ook al zoooooo lang met een vest bezig...komt volgende winter misschien af...?

  Geniet erg van je blogjes..:)
  Wens je nog n fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan bijna niks maken, zonder dat het niet helemaal klopt volgens de beschrijving. Zeker grote projecten niet. Maar als het goed zit, smaakt, of watdan ook, dan maakt het voor mij niks uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojee....kun je nog bijkopen??

  Hoe is het intussen met je kies,ik bedoel, het gat? Wat een ellende.

  Bij mij zijn ze alle 4 getrokken(in 2 keer) toen ik van de eerste last kreeg!!Zonder problemen. Dat had ik voor jou ook leuk gevonden!!

  Sterkte ermee.

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat komt mij dat bekend voor! Ik heb ook bijna overal een foutje in, al probeer ik het altijd weer goed te doen, dus dat hoort er gweoon bij! Grijns! Veel plezier met je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik moet glimlachen. Ik herken dit zo. Maar ik ben de perfectie voorbij en er mag van mij iets niet geheel volgens het patroon. Het is handwerk denk ik dan en een ander weet en ziet het misschien niet. Daarbij geniet ik nu ook veel meer van het maken en bezig zijn en als het eindresultaat dan nog mooi is.....prima. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HOLA, COMO STAS? TUS TRABAJOS SON HERMOSO, TE FELICITO, QUE DIOS BENDIGA TU CREATIVIDAD.. AHORA TE SIGO, VISITAME TAMBIÉN, SIEMPRE SERAS BIENVENIDA.. ANÍMATE.. BESOS, ABRAZOS Y BENDICIONES.
  ZHOBEYD@....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. pfff heel herkenbaar ,ik kan breien en haken en naaien ,maar eigenlijk alleen simpele dingen en ook foutjes maak ik regelmatig,maar ik vind dat juist de charme van zelfgemaakte spulletjes ,dus ik doe niet al te veel moeite om ze te herstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is dit herkenbaar, zolang het bij borduren blijft kan ik vrij veel. Maar al moet er een naaimachine, brijpennen enz bij word het toch wel heel erg lastig.

  Ik ben toch wel benieuwt hoe het gaat worden uiteindelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is dit herkenbaar, zolang het bij borduren blijft kan ik vrij veel. Maar al moet er een naaimachine, brijpennen enz bij word het toch wel heel erg lastig.

  Ik ben toch wel benieuwt hoe het gaat worden uiteindelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik maak altijd eigen "aanpassingen" in de patronen die ik brei. Geen probleem toch, wie gaat er achteraf zeggen dat dit niet zo hoort?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Monique,
  Ik vind het breiwerk op de foto er erg mooi uit zien hoor. Ik heb vorig jaar ook voor mijzelf een vest gebreid, zonder patroon, maar ik had een hele tijd een bestaand vest van mezelf op ons logeerbed liggen en pastte het aantal steken steeds aan aan het model van dat bestaande vest. Best goed gelukt en al aardig wat keren gedragen... Ik hoop dat je nog wol bij kunt krijgen hoor, want het wordt vast heel erg mooi...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat geeft dat nou dat het anders is gemaakt, behalve dan dat je anders misschien net genoeg wol had gehad, het ziet er toch prima uit??? Je hebt mij toch maar mooi helemaal ingehaald, ik ben ergens bij dat moeilijke pand op 30 cm.
  Is het nog gelukt om wol bij te kopen? Dat lijkt me veel belangrijker, want anders zou al dat werk helemaal voor niets zijn geweest...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!