First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 25 januari 2013

Warmte

De kachel staat hoog vandaag. Ondanks de hartverwarmende reacties die ik van jullie mocht ontvangen, heb ik het niet bepaald warm. Om het hoekje is de zon al gaan schijnen, ik hoop maar dat die snel bij ons naar binnen komt en daar dan ook heel de dag blijft. Kan de kachel weer omlaag  ;o)  Zelfs de wandeling viel vanmorgen voor ons alle drie wat tegen, maar er lijkt gelukkig verandering (verbetering) aan te komen. Heb je het al gehoord?

Voor mij is de kou vandaag een reden om er nog één keer uit te gaan (school), maar dan de rest van het weekend zo veel als mogelijk lekker binnen te blijven. De boodschappen zijn in huis (het gaat steeds beter met de planning van ons weekmenu) en afspraken zijn er nauwelijks gemaakt. Volgens de weergeleerden gaan halverwege komende week de buitentemperaturen weer richting de twee cijfers (jiehoe!!), maar dat weerhoud me er niet van nog even de pennen en wat wol erbij te pakken.


Vorige maand ben ik begonnen aan een soort vest die je op meerdere manieren kunt dragen. Na een bol weg te hebben geknit vond ik de mouwpartij toch wat breed, wat me deed besluiten de boel weer uit te halen. Een maat kleiner ging op de pennen en na een avondje doorsteken ben ik weer op het zelfde niveau.

Geef mij komend weekend nog heel even de kou om 'verplicht' binnen te blijven, dan kan ik misschien volgende week van mijn allereerste homemade vest genieten..

Warm weekend!

15 opmerkingen:

 1. Ik vind het buiten ook maar bibberkoud. Ben vandaag wel weer aan de beurt om met het hondenbeest naar buiten te gaan, ik verheug me er echt niet op qua temperatuur. Wandelen prima, maar het is zo koud!

  Ik ben benieuwd naar je vest. Ik mag wel doorbreien met mijn sjaal, straks is jouw vest eerder klaar dan mijn sjaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook iemand die benieuwd is naar je vest ;)
  Ik wou dat ik zo kon handwerken....mooi wat je allemaal kan maken!
  Ach ik zal wel weer goed zijn in andere dingen zekers ?
  Ik lees nu pas je logje van gisteren....
  Niet makkelijk lijkt het me en weer een reden voor mij om dankbaar te zijn
  dat ik tot hiertoe al gespaard ben gebleven van ziektes...
  Ik vond het een mooi openhartig stukje en vind het fijn dat je
  ondanks alle last altijd zo positief blijft!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook jij een warm weekend , heerlijk met een vest. daar heb ik me nog niet aan kunnen en durven wagen maar dta komt nog wel.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Have a lovely weekend and your yarn is a gorgeous colour. Take care, Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook zo'n koukleum. Hoewel ik de sneeuw prachtig vind om te zien.
  Het is altijd zo gezellig op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het juist heerlijk die kou, beter als dat kwankkel weer met regen.
  Maar ja, smaken verschillen he.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou het is nog steeds koud...ik moet zo alleen even naar de fysio...lekker even uurtje sporten...pfffff.....elke week weer een strijd.......maar ik ga toch maar trouw.....maar dan hoef ik alleen maar even naar beneden te lopen...deurtje uit deurtje in.....verder doen we niks meer vandaag....lekker warm bij de kachel.....liefs geniet van het weekend...ben blij dat het weer wat warmer gaat worden....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het persoonlijk heel jammer dat het gaat dooien. Het is echt wel gezond weer. Een heldere koude lucht zalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Flink doorbreien want de dooi komt er aan... succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Monique,
  Ik heb ook begrepen dat we na het weekend een flinke dooi gaan krijgen. Maar als dat betekent dat het dan weer dagen of weken lang grijs en regenachtig is buiten, dan mag het van mij nog een hele poos van dit weer blijven hoor...
  Eigenlijk heb ik gewoon zin in de lente. Langer licht buiten en heerlijke temperaturen en alles loopt dan weer uit... Heerlijk vooruitzicht...
  Ik wens je een heel fijn weekend, en veel plezier met je breiwerk,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei.. ik ben een vreemde hierin. Van mij mag het blijven vriezen tot de lente. Geen gekwakkel, lekkere vrieskou of echt voorjaar voor mij. Ik wens je een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Of je gelijk hebt...
  lekker binnen KNEUTEREN,
  met de kachel behaaglijk HOOG,
  en de TIKKENDE BREIPENNEN.

  Een fijn weekend lieve Monique !
  Een WARME GROET, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn langste deel is bijna af ;-). Ik heb meer wol nodig gehad dan ik dacht... Tijd voor een date

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hello monique,
  your yarn have a nice color.that book looks interesting(mamas bag).
  have a nice day,
  groetjes regina

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!