First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 30 januari 2013

Tot op het bot

De wekker gaat. Buiten hoor ik het waaien; ik draai me nog één keer om. Straks lekker naar buiten, haren misschien wel los in de wind, lekker even de sores door de wind mee laten nemen. Een snooze-periode verder ga ik uit bed en ontdek dat het niet alleen waait; het regent er ook nog bij. Nu ja.. regen.. het komt zo te zien met redelijke bakken naar beneden zeilen. Jakkes! Nu heb ik nog een anderhalf uur te gaan voordat ik de deur uit moet, maar echt hoopgevend ziet het er niet uit.

Ik had gelijk.. die anderhalf uur later komt het nog steeds stevig naar beneden zetten, maar ach.. gister gingen we er ook door, vandaag is niet anders. Jas aan, kap over de wagen.. Heh.. de jassen lijken in de nacht niet helemaal droog te zijn geworden.. da's jammer.. maar goed.. we hebben niets anders, we gaan op pad. En régenen dat het doet!

Halverwege onze route plakken de spijkerbroeken al flink tegen de benen en begint het humeur van oudste toch ietwat te dalen. "Waarom kunnen we nou niet gewoon met de auto?". "Omdat die het niet doet als het zo veel regent, schat...".

Eenmaal op school straalt het zonnetje alweer van zijn gezicht en lijkt hij zijn natte broek te zijn vergeten. Op weg naar huis schiet ik een supermarkt binnen en baal dat ik nog even langs de woningstichting moet. Met de wind en regen strak in het gezicht haast ik ons daarna in rap tempo richting huis. Natuurlijk baal ik in gedachten wel een beetje en ja.. ook mijn humeur leek bijna in een neerwaartse spiraal terecht te komen, maar nee! Straks thuis...


Thuis haal ik de kap van de wagen en laat mijn jas van mijn schouders zakken. Zo.. die is zwaar! Zal vast een hoop vocht in zijn gaan zitten  ;o)  De mouwen van mijn trui zijn door het onder mijn jas doorsteken ook wat nat geworden: ik trek even wat anders aan. Die broek meteen ook maar even op de kachel, kan het misschien straks.. Niet alleen mijn trui, ook het shirt eronder en mijn bh blijken nat geworden te zijn. Dat is lang geleden!

Inmiddels geniet ik van een heerlijke kop thee en een dikke plak ontbijtkoek. Even opdrogen en opwarmen, in de hoop dat het straks toch wel heel even droog zal zijn. Zul je aan me denken?  ;o)

16 opmerkingen:

 1. hier is het intussen droog, ik hoop dat het zonnetje tot bij jullie komt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook bakken met regen die uit de hemel komen vallen. En je hebt gelijk: die wind heeft nog wel iets maar die regen........... Ik heb zojuist lekker warm gedoucht na mijn rondje hardlopen. Het viel niet mee vanmorgen en ik was (ondanks de aangename temperatuur en de inspanning) helemaal steen koud. Maar nu, na het douchen, kan ik er ook weer tegen. Ik hoop dat je straks meer geluk zult hebben!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk aan jou hoor! En pas een beetje op jezelf. Dit is niet goed voor je: gewoon een regenpak aan:-) Staat heel charmant hoor. Mijn man ging er vanmorgen vandoor met mijn knalrode regenponcho. Smile. Toen hij thuis kwam had hij blauwe benen. Nee, niet van de kou maar van zijn spijkerbroek. O, o ...
  Sterkte straks met ophalen. Ik heb op woensdag fijn de auto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Monique,

  Zie je dat er in de spiegeling van je theekopje een lachend gezichtje is verschenen........;) Het zit soms in de kleine dingen !! hihi!
  Fijne dag ! Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Monique,
  Ik zie jullie al helemaal lopen, zo in de stromende regen. Ik heb echt met jullie te doen hoor. Hier regende het vanmorgen wel nog wat, maar niet zo erg. En nu zie ik de lucht steeds blauwer worden. Het zonnetje gaat schijnen.
  Ik hoop dat de zon straks bij jou ook weer gaat schijnen...
  Fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ow jakkie! Tot op het bot.. Was ik pas ook, zou mn nieuwe fiets op gaan halen paar dorpen verder op, 15 km fietsen.. Ik stond gewoon te DRUIPEN in de bijkeuken! Brrr! Zooo koud is dat heh, en voordat je dan weer lekker warm ben.. Nou, lekker aan de thee! Gelijk heb je! Hier is het inmiddels gelukkig weer droog :) Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dapper dat je bent gegaan. Ik heb liever sneeuw als al die regen, maar ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier schijnt de zon... Maar vanmorgen regende het inderdaad en ik heb mijn dochter een regenbroek mee naar school gegeven. Ze gaat met een vriendinnetje mee, die op 20 minuten fietsafstand van de school woont.
  Ik zal aan je denken, hoop dat het straks bij jullie net zo mooi is als hier!

  Mijn zoon zat een paar dagen geleden even op mijn laptop. Zijn commentaar: Bij iedereen waar je 'go' intypt, verschijnt vervolgens 'google', bij mama 'goodoldhousehold'. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bah bah, ja ik herinner me ook nog de tijden dat je door wind en weer moest. Nu in mijn pesioentijd, kan ik kiezen wanneer ik eruit ga. Ik duim voor je dat het droog wordt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Denk dat je mazzel zult hebben! Enne, warm worden na zo'n avontuur is ook weer heel speciaal en behaaglijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook regen, maar ik heb een goede regenjas en dan kom je toch redelijk droog aan.
  Moet er vanavond nog door, hopelijk is het dan droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben het droog gehouden vanmiddag....ik hoop bij jouw ook !!....fijne avond...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hai daar,
  Doet de auto het echt niet of was het benzinegeld op ... laat anders even in een mail weten wat het probleem is ...

  Groetjes

  Ellen en Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier ook de hele dag slecht weer geweest Bah...
  Maar heb je niet zo'n lange regenjas...ik heb er twee dus als je wilt stuur ik er met liefde en plezier een op.
  Laat maar weten.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach lieve schat...
  wat een droevig NAT verhaal,
  maar zo puur en eerlijk !
  Soms zijn de dingen gewoon niet leuk.
  En ja, ik DENK aan je hoor !
  Ook een WARME KNUFFEL langs deze weg,
  dat je weer een beetje blij mag worden.
  Als ik je met iets kan helpen, graag hoor !
  Een lieve groet, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hebben jullie geen regenpakken? Dat vind ik toch wel onmisbare kledingstukken voor de verantwoorde ouder die haar kind niet wil verpesten door het als het regent met de auto te brengen. Ik heb ook altijd mijn kinderen met de fiets of lopend naar school gebracht toen ze nog klein waren (manlief had de auto mee), maar wel altijd gezorgd dat ik regencapes en later -pakken voor ze had (bij de Bristol hebben ze regenkleding voor kinderen).

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!