First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 10 januari 2013

Strategie vergt planning

Afgelopen weekend maakte ik een pakketje klaar voor mijn vriendin. Ik maakte onder andere een kopietje, schreef tikte er een begeleidend briefje bij en pakte uit de kast een flinke envelop. Nu hoefde ik alleen nog een postzegel of wat te plakken en maandag kon het op de bus. Not! Want hoe gesmeerd het maken van een kopietje, het printen van het briefje en het verpakken in de flop ook ging, bij de zegels bleef ik haken  :o(
Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht!

Het zelfde gold voor een bemoedigende kaart die ik perse op maandag de deur uit wilde hebben. In een grote opbergdoos heb ik allerlei soorten en maten kaarten op voorraad liggen, maar ook hier weer die nare plakzegel.. En met mijn nieuwste strategie om alleen op donderdag en zaterdag geld uit te geven, kwam ik er niet!


Het werd wikken en wegen. Wat is belangrijker: vasthouden aan mijn eigen strategie of een goede actie ten opzichte van personen die mij inmiddels toch wel na aan het hart zijn gaan staan. Ik of zij..  Zij natuurlijk! Dus stapte ik maandag naar de plaatselijke supermarkt, liet de flopjes wegen en nam direct een velletje zegels als voorraad mee naar huis. Dit zou mij geen tweede keer overkomen!

Maar helaas.. ook hier bleek de nostalgie te zijn verdwenen.. Want hoopte ik op een heerlijk oud en vertrouwd dun velletje likzegels, die je na ontvangst heel voorzichtig van de envelop kon weken, op een washandje kon laten drogen (ik zie het mezelf nog doen, samen met mijn oma..) en dat je ze ten slotte met uiterste precisie gerangschikt veilig en netjes weg kon bergen..


Ach.. je begrijpt me wel..  Maar ik ben niet voor één gat te vangen!

Vanaf nu ga ik gewoon weer op zoek naar de oude vertrouwde likzegel (ze schijnen nog wel gewoon gemaakt te worden) en zal ik er dus ouderwets weer wat meer moeite voor moeten doen. Daarnaast hoop ik dat ik die speciaal uitgezochte postzegels in de toekomst wat vaker kan gaan gebruiken, want ik heb me voorgenomen weer eens ouderwets in de (vul)pen te kruipen. Weet je nog? Een vel papier, een (vul)pen erbij.. Woorden te over om neer te willen schrijven, maar eigenlijk te weinig ruimte om binnen het gewicht van die ene postzegel te blijven. Heel secuur te werk gaan dus. Met uiterste concentratie de woorden kiezend en schrijvend om maar geen fout op je handbeschreven papier te maken.. Heerlijk!  Ik moet vast nog wel ergens een velletje postpapier hebben liggen...   ;o)

10 opmerkingen:

 1. hi, ik gebruik ook de lakzegels en dat zijn zelfs nog "gulden"-zegels. Voordeliger en VEEL mooier. Ik bestel ze op www.postzegelsmetkorting.nl, je moet een bepaalde combinatie van guldenzegels plakken en daarmee heb je ook 0,54 Eurocent, gewoon geldig en heel mooi, bijzonder en goedkoper. Succes met het brieven schrijven, hier hebben we eenzelfde voornemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook nog de gulden-postzegels (zie de reactie hierboven). Zo leuk om die oude zegels op je envelop te plakken, en het ziet er zo veel fleuriger uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het leuk:) Werd ik zo blij van toen ik jou pakketje laatst kreeg!

   Verwijderen
 3. Bij PMK hebben ze inderdaad meestal nog gewoon lakzegels, en vaak nog hele mooie ook. Ik doe aan postcrossing, en krijg regelmatig opmerkingen over de mooie zegels!
  Zijn er specifieke mensen aan wie je meer gaat schrijven? Als je een penvriendin zoekt zou je dat daar (op het postcrossing forum) namelijk ook kunnen proberen, mijn ervaring is dat daar minder scammers op af komen ;-) Helemaal geen durf ik niet te zeggen, maar ik heb er daar geen getroffen, terwijl ik op de penpal-sites die bekend zijn ermee werd bedolven...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is wel jammer van de computer, je schrijft bijna nooit meer een brief, kaartje of zelfs maar in je dagboek. Mooi idee om dit weer te gaan oppakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik twaalf jaar was heb ik samen met mijn schoolvriendinnetje een penvriendinnen/vrienden bank opgericht. Dan koppelden wij penvrienden aan elkaar. We hebben er nog mee in de krant gestaan Those were the days!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja ik weet het nog !!...hihihi...tijden veranderen maar of het allemaal zo leuk is ???...ik weet het niet hoor!!...liefs van mij...xxx...trouwens likken vond ik altijd wel vies hoor aan de zegels.....vooral als de rekeningen de deur uit moesten ...pakte ik een sponsje...hihihi...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niets zo heerlijk als ouderwetse post sturen/krijgen. Dat sturen is bij ons teamwerk. Ik zoek of knutsel de kaart en schrijf, mijn man gaat op zoek naar mooie (ouderwetse) postzegels en doet alles op de post. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dan, net als mijn oma, de zegels die niet gestempeld zijn los weken en met lijmstift op een volgende envelop plakken. Die tik heb ik van haar overgenomen en ik kan je vertellen, het werkt met die stickerzegels ook, al moet daar wel de schaar aan te pas komen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Postzegels bestellen bij...http://www.postzegelsmetkorting.nl/default.aspx ...
  goedkoper en vaak wel gewone plakzegels!!

  Ik bestel ze daar altijd. Zeker handig als je veel via MP verkoopt.

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!!

  Groetjes Thea ♥


  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!