First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 21 januari 2013

Koffietijd

Ben ik nog op tijd? Zie dat het al half tien is.. Wil ik voor tienen nog bij jullie op de koffie of thee komen, dan zal ik toch wat door moeten tikken ;o)

Hoe is het bij jullie? Redden we het allemaal nog een beetje? Ik ben de dikke laag sneeuw al een beetje zat hoor, maar dat komt meer doordat het zo'n geploeter is met de kinderwagen. Wat een ramp! Geglibber en geglij.. Vastgelopen wielen.. Maar de kids - aan de andere kant - genieten er natuurlijk met volle teugen van! Sleetje rijden, ballen gooien, heuveltje rollen.. en dan natuurlijk binnen weer lekker opwarmen met de ruggen tegen de kachel gedrukt. Warme thee, dikke plak (gratis) suikerbrood.. Het hééft ook wel wat, maar hey.. soms moeten we toch ook wel wat te klagen hebben hé?  ;o)  Haha! Nee hoor.. eigenlijk mopper ik maar een heel klein beetje, want ook ik vind het na dat geploeter weer heerlijk om thuis te komen..


Wist je trouwens dat het vandaag blauwe maandag is? Hoorde het vanmorgen een paar keer voorbij komen op de radio. Vandaag is officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Dúússss... kwam ik juist vanmorgen weer een beetje vrolijk en relaxed mijn bed uit!

Ik gooide een was in de machine, wuifde man en kinderen de deur uit, noteerde onze meterstanden, tutte even lekker samen met mijn meisje en zette een flinke pot thee. Met heerlijke zin kruip ik achter mijn pc-tje. Wát nou depri-monday?!? We zetten de muziek nét even een tikje harder dan normaal en pakken ook vandaag onszelf bij de lurven. Je weet: eenmaal bezig komt de zin vanzelf om het hoekje kijken en voor je het weet ben je niet meer te stoppen. Toch?  ;o)

Ik wens jullie allemaal een gezellige, warme en vooral vrolijke dag toe. Wég met die blauwe maandag!

(P.S. Vergeten jullie de vogeltjes niet?)

19 opmerkingen:

 1. Haha, nou, áls je al last hebt van deze blauwe maandag, heb je dat na het lezen van jouw blog niet meer: lekkere oppepper! :-)
  M'n koffie is inderdaad al op, ik duik lekker achter mijn naaimachine. Vorige week zoveel in het huishouden gedaan, dat ik nu ff klaar ben!
  Jij ook een fijne dag, misschien ski's onder de kinderwagen monteren?
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik heb net mijn koffie op. Ik ga nu aan de slag! En ik zet de radio ook lekker hard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan niet waar zijn die blauwe maandag.
  Ik ben jarig vandaag. Het is alleen jammer dat we i.v.m. het weer geen verjaardagsvisite krijgen. Maar er komen vast veel telefoontjes!
  Fijne dag, groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook geen last van blauwe maandag, alleen van opstart problemen.(haha)
  Wat ziet alles er prachtig uit he, maar ik hoef er dan ook nog niet doorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag vorige week iemand in Den Haag en die trok de kinderwagen in plaats van duwen. Ik weet niet of het een optie is, maar misschien even ter overweging. Mevrouw had de kinderwagen ook gekanteld, zodat er maar twee wielen door de sneeuw hoefden.

  Ik roep vandaag gewoon uit tot witte maandag! Past een stuk beter bij de wereld buiten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier bent ik de sneeuw ma een week ook wel zat hoor!
  Maar goed, tot eind januari winter weer dus we houden even vol!
  Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vogeltjes? zeg maar gerust vogels......ik vind de sneeuw héérlijk! maar goed, ik hoef er dan ook niet uit met een kinderwagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zolang de bus een beetje normaal rijdt dan hoor je mij niet ;) De kou is wat minder voor mijn rug en dat geglibber ook maar het ziet er zo mooi uit!
  Heerlijk om op de bank weg te kruipen met een borduurwerkje en af en toe eens naar buiten kijken. De vogeltjes snoepen hier heerlijk van zelfgemaakte vetbollen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben lekker aan het werk. het was wel even lastig om erdoorheen te rijden, maar we hebben het gehaald ( ik moet ongeveer 45 minuten rijden ).
  De kinderen kwamen vandaag allemaal in pyama naar het kdv. Het was voorleesontbijt. Verder allemaal leuke dingen gedaan. De sneeuw naar binnen gehaald. Binnen gevoetbald met de grote jongens en vanmiddag gaan we goed ingepakt naar buiten. Mij hoor je niet klagen. Ik vind het mooi, zo'n wit landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook geen blauwe maandag maar lekker vrolijk de dag door! Mét koffie natuurlijk. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,
  Nou, hier geen blue Monday hoor, vandaag lekker dagje vrij van werk, beetje schoongemaakt in huis en even naar de kringloop geweest. Twee dozen met boeken weggebracht en wat babykleding voor de aktie voor Nepal gevonden...
  En straks weer lekker verder met de quilt die ik voor oudste dochter aan het maken ben...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jouw stukje doet me denken aan de tijd dat ik met de tweelingwandelwagen (onze eerste 2 kinderen schelen 15 maanden) door de sneeuw ploegde om m'n boodschappen in huis te halen.Een auto hadden we de eerste 10 jaar van ons huwelijk niet, alleen een fietskarretje.
  Wat was het dan altijd heerlijk om weer in huis te komen en dan lekker met elkaar iets warms drinken.
  "Blauwe maandag" daar heb ik (tot nu toe)geen last van.
  vandaag heb ik de hele woonkamer lekker schoongemaakt en alweer twee keer met Boris door het Bos gewandeld.
  Verder is Bram plotseling de hele dag thuis van school want er was een treinstoring tussen Lelystad en Zwolle, gezellig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij kregen zaterdag een vieze blik van een verkooptser omdat onze kinderwagen de winkel "vies" maakte. Tja de parking vol sneeuw en ijs,dan kan je moeilijk met droge wielen/banden in de winkel komen. Dan mocht ze zaterdag de hele dag vies kijken naar de klanten, want er liepen veel mensen met wandelwagens.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is nog eens een oppeppend verhaal. En inderdaad, het is toch wel heerlijk, zo'n mooi dik pak sneeuw en dan binnen warm lekker bijkomen. Geniet ervan vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geniet van een heerlijke dag.....koudddd maar gezellig in huis...ben nu aan het koekjes bakken.....ga zo met de honden lopen...en verder doen we niks vandaag......liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Doe ook niet mee hoor aan die deprie maandag,ha ha, geen tijd en zin toch................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben ook niet depri vandaag hoor.
  Ik heb een prima werkdag gehad en zit nu lekker bij de warme kachel. Morgen heb ik lekker vrij. Mijn jongste zoon heeft omdat hij vrij had vandaag mijn hele badkamer voor mij gesopt.
  Betere dag kan ik mij niet wensen.
  Groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geen last van blauwe maandag gehad... En ik geniet nog steeds van de sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Blauwe maandag? Witte maandag! O ja ... ik zorg goed voor de vogeltjes buiten. Er komt hier maar één merel. Een vrouwtje. En als het lente wordt zijn er opeens een heleboel meesjes, zoals op jou foto.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!