First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 2 januari 2013

Goed begin

Allereerst natuurlijk nogmaals de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. Dat we ook dit jaar weer in goede gezondheid van elkaars aanwezigheid mogen genieten en dat we elkaar op wat voor manier kunnen en mogen ondersteunen waar dat nodig is. Of dat nu emotioneel, financieel of juist creatief nodig is.. Met elkaar komen we er vast wel uit!  ;o)


Voor morgen heb ik mijn allereerste financiële praatje voor dit jaar, maar vandaag begin ik eerst maar eens op creatief gebied te vertellen - of misschien wel te inspireren ;o) Met bijna een hele vakantie kwakkelende ziekerts (ja: ziekerts, geen zeikerds) om me heen, heb ik voor mezelf de draad maar weer eens letterlijk opgepakt. De laatste tijd ben ik wat meer met de breipennen bezig geweest, maar in mijn crea-kast heb ik ook nog genoeg borduurspul liggen. Zij dat het niet allemaal even netjes opgeborgen was, maar daar is nu verandering in gekomen.


Op weer een hangerige-kinder-dag maakte ik ons een pot thee, schonk mijzelf een flinke mok vol en pakte er de laatste warboel aan draden bij. Met de nog in huis zijnde bewaar-kartonnetjes er naast, begon ik draadje voor draadje los te wurmen en draaide het om het daarvoor bestemde kartonnetje heen. Eén voor één, stuk voor stuk. Met de minuten die verstreken, werd ikzelf steeds rustiger en de stapel omwikkelde kartonnetjes steeds groter. Met een tussenpauze voor het diner, had ik aan het einde van de avond alle draadjes uit elkaar weten te halen en zag mijn bewaarbox er weer picobello opgevuld uit. Wat een heerlijk gezicht! Het gaf me meteen weer de zin om er mee aan de slag te gaan. Maar wat zou ik dan gaan maken?


De dagen erna werden websites en boeken er op nagezocht, maar niets wat me nu echt het whiehoe-gevoel kon geven. Tot ik met een oud boek op schoot zat. Het boek heeft voor mij een veelzeggende afbeelding op de voorkant staan. Waarom weet ik niet, maar het heeft me altijd al in zijn of haar greep gehad. En als slag bij heldere hemel kwamen in mijn hoofd ineens drie voor mij veelzeggende items bij elkaar: mijn favoriete DMC-kleur 838, een eerder aangekocht en zuinig bewaard lapje stof (Primitive Muslin by Primitive Gatherings for Moda) en die voor mij zo veelzeggende afbeelding.


Papa's zelfgemaakte lichtbak, een kopietje van het boek, de stof en een mijn uitwasbare stift waren afgelopen zondag de items van de dag. Even niet storen, mama is in haar hum!  ;o)

Hebben jullie voor dit jaar al een leuk en/of nieuw creatief project opgestart?

21 opmerkingen:

 1. Hoi Monique,
  Allereerst ook voor jou en je gezin een heel mooi, gelukkig, liefdevol en vooral gezond 2013!
  Net rond de kerstdagen ben ik een nieuwe quilt begonnen. De lapjes lagen al weken geknipt op stapel, maar nu zijn ze allemaal aan elkaar. De tussenlaag is ook weer vastgezet, weer een Ikea-deken, maar we moeten nog zoeken naar een achterkant. We zijn Sanne en ik, want deze quilt wordt voor Sanne, in heel wat ingetogener lapjes dan de vorige voor Laura...
  Ik wens je een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat ziet er netjes uit! Ik durf mijn borduurmand niet te laten zien. Dat is gewoon één grote kleurrijke knoop ;-) Misschien moet ik ook eens op zoek naar een beter bewaarsysteem.
  Wat nieuwe projecten betreft: altijd. Ik begon op oudejaarsavond aan een muts te breien en die is al bijna af. Ik ben ook bezig met een kol en er staan nog pannenlappen op de planning. Ik wil voor mezelf een nieuwe tas naaien en eigenlijk ook nog een rok. Plannen genoeg dus. Nu nog genoeg tijd (en energie) om ze ook daadwerkelijk uit te voeren...
  Jij ook een heel fijn 2013 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor jou ook de allerbeste wensen!
  Zo, wat ben jij druk geweest. Ik ben ook altijd zo "opruimerig" aan het begin van het jaar.
  Mijn nieuwste project is het haken van een sneeuwvlok hexagon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jou en je gezin ook de allerbeste wensen. Heb mijn huwelijksfoto van onder het "stof " gehaald. Moet op zich niet zo heel veel meer borduren. Nog 1,5 bladzijde en dan is dat projectje na 5,5 jaar klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook voor jullie een heel fijn 2013 toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jou en je gezin ook een heel gelukkig en bovenal gezond Nieuwjaar toe Monique.
  Hier zijn we ook de hele decembermaand al aan het kwakkelen, je hoort niet anders om je heen.
  Op naar weer een inspirerend en mooi blogjaar.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Één? Wel nee minstens tien denderen door mijn hoofd en ik hoop ook nog een stel oude af te maken! Maar jij bent goed begonnen! Een opgeruimde doos met garen nodigt altijd uit tot creativiteit! Veel plezier met je steekjes!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook voor jou en je gezin de allerbeste wensen. Ik heb mijn eerste crea-projectje al af. Ik maakte een kol. Nu staat er een vest op de breipennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor jou en je gezin ook de beste wensen voor 2013. Wat ziet dat er mooi uit, al die kleurtjes in zo'n mooie sorteerbak. Je brengt me op een idee, ik heb ook een heleboel garen van mijn oma gekregen.
  Mijn project wordt de geboortetegels borduren voor mijn kinderen. Ik hoop er 1 af te krijgen dit jaar en met de andere beginnen en die in 2014 afronden. En dan nog een heleboel andere frutsels tussendoor maken.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De beste wensen voor dit nieuwe jaar! Ziet er weer keurig uit zo die borduurwol!
  Ik ben nog 1 blog gestart, creatief doen...omdat ik meer met m'n spullen wil doen dus....

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat netjes !!!...keurig !!..heel fijn gezellig en vooral gezond nieuw jaar!!...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken!

  En wat ziet je doos er mooi uit! Alleen al ernaar kijken geeft veel voldoening, vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jee, wat ziet dat er gaaf uit. Moet ik met mijn rommelbergje van draadjes ook maar eens gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Monique

  Ik wil graag van wat UFOOS, AFFOOS maken, dus nog geen nieuwe dingen, al wil ik nog wel graag met de hartjes hype meedoen!

  Kreatief jaar gewenst!
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eh.. nee ik zit nog in de leesstand ben ik bang... Maar het creatieve gaat vast nog komen hoor, eerst nog even van mijn kerstvakantie genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heerlijk he die draadjes, ik word daar altijd zo gelukkig van. En natuurlijk de aller beste wensen, helaas heeft het ziekte ook hier binnen gedrongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk zo'n borduurwerkje en jij ook de beste wensen voor dit noeuwe jaar..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De allerbeste wensen voor 2013! En nu ben ik zo nieuwsgierig. Welke voorkant? Van welk boek?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk! Opgeruimd en weer lekker bezig... geniet er van meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heb je het weer prachtig opgeruimd! Je zou er niet meer aan durven komen.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ben toch wel heel benieuwd wat het gaat worden !
  Laat je het ons zien ?

  Liefs, charlotte

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!