First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 31 januari 2013

Dankzij de regen

Hij heeft even buiten gehangen - de vlag -, maar wat een wind! En ja hoor, ook nu weer: regen! Gelukkig haalden we het gistermiddag en vanmorgen droog over, maar oh, oh..  Het is ook zo donker in huis, hebben jullie dat ook? Zo heb je toch helemaal geen zin om een sopdoek in je handen te nemen? Dit weer geeft alleen maar zin in breien! Heerlijk met tikkende pennen op de bank en een pot thee er naast. De stof zie je met dit donkere weer toch niet op de plank liggen..  ;o)


Binnenkort heb ik voor jullie weer een paar leuke en handige weetjes met betrekking tot het onderhouden van het huis. Want al zou je het niet zeggen: over een paar weken komt de grote voorjaarsschoonmaak er alweer aan!

Pak jij de komende seizoenswisseling ook (weer) grondig aan?

(P.S. We hebben er dankzij Saskia weer een prachtige eigen lappendeken bij!)

14 opmerkingen:

 1. Ik heb juist nu zin om alles onder handen te nemen. Gisteren met vriend de zolder voor een groot gedeelte opgeruimd. We zijn nog lang niet klaar, maar het begin is gemaakt. Gelijk kasten gekocht bij de grote Zweedse winkel om de zolder een kleine metamorfose te geven. Maar op de bank zitten met een breiwerkje is ook niet verkeerd hoor.
  Ik ben benieuwd naar je tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha! Gister had ik de ramen open staan, en heb ik vreselijk lopen sjouwen in huis. Met als resultaat dat ik vandaag heerlijk een dagje kan haken (en nog een klein beetje strijk+ boodschappen). Ik kreeg zoveel schoonmaak kriebels gisteren van die heerlijke zon! :-) Tijd voor voorjaar! :-) Ik ben benieuwd naar je komende blogje met tips. Ik ga mn huishoudboek voor vrouwen en meisjes maar eens verder doorspitten, wie weet staan daar ook nog leuke schoonmaakdingen in! (zie post van gisteren op mijn blog) Groetjes,Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook hoor. En het geluk dat ik aardig door aan het werken ben om een voorraad te hebben voor mijn etsy-winkeltje, dus ik heb een goede 'smoes' om door te breien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je de goede kleur meubels hebt, zie je de stof NOOIT liggen.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer ik al dat mandje met breiwerk bovenaan jouw blog zie, krijg ik al zin om te breien. Nee, gelukkig zie je het stof niet zo goed met deze sombere dagen. Dus, ik voel ook nog geen schoonmaak kriebels. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, die schoonmaakkriebels zitten er...ben benieuwd wat je voor ons in petto hebt....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoonmaakkriebels heb ik wel maar ik weet van mezelf dat ik niet te veel moet vergen van mijn lijf. Dus alles bij kleine beetjes. Hier is het ook erg donker en de vlaggen voor de koningin klapperen in de wind ( en regen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begin in januari al met de voorjaarsschoonmaak.
  Heb dus al 1 verdieping klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We krijgen eerst nog een kleine vorstperiode hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ehhh wij hebben ook de nodige regenbuien gehad en ik moest er helaas doorheen. Hmmm met die wind geen paraplu ... dus heel nat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier scheen het zonnetje vroeg in de middag zo lekker! En met dank aan m'n nesteldrang heeft bijna het hele huis de laatste weken al een flinke sopbeurt gehad :-) Gisteren kwam m'n moeder helpen met de kelder, dat zag ik alleen niet meer zo zitten maar het moest en zou toch gebeuren *Ü*
  Nu dus lekker tijd over om te handwerken....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Monique,
  Hier is het heel wisselend met het weer gesteld. Dan weer een buitje en dan weer een blauwe lucht, wat er voor zorgt dat het weer heel wat lichter om ons heen is...
  De afgelopen twee dagen was ik vrij en ben ik bijna alleen maar met handwerken bezig geweest. Nou ja, tussendoor nog wel wat huishouden gedaan, maar toch...
  De quilt is in de afwerk-fase; festonrandje en dan nog even haken. En verder heb ik 5 mutsjes gebreid voor pasgeborenen, voor Sanne, mijn oudste, die ze gaat gebruiken bij Newborn-babyshoots... Zo leuk om te doen...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helaas werd de regen hier veel opgezocht, moet toch op school zien te komen :)
  Maar even lekker wandelen of de stad in is er niet bij. Dan zit ik ook liever warmpjes thuis bij mijn handwerk spulletjes!
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helaas is de regen inderdaad erg van de partij waardoor ik nat op het werk aankom, maar wanneer het avond is en lekker op de bank duik met een borduurwerkje. Dat is echt puur genieten.

  Hier word er geen echte grote schoonmaak gehouden, maar wel een mooi moment om de schuur uit te pluizen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!