First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 13 december 2012

Van buiten naar binnen

Ergens vind ik het toch wel een beetje genieten, aan de andere kant vind ik het klinkklare onzin: de volle - nee - óvervolle winkels. We moeten schijnbaar de gekste dingen in huis halen om de Kerstdagen te doen slagen en laten we vooral niet vergeten het huis van top tot teen te vernieuwen. Wat is er mis met de ouderwetse boontjes en rollade als Kerstdiner? En zien we niet meer wat voor moois de natuur ons - gratis en voor niets! - te bieden heeft?

Zo hebben wij op het balkon een voor onze bruiloft gekregen vuurkorf staan. Nu natuurlijk niet meer om er een flink haardvuur in te maken, maar wél om er de uit de bomen gevallen dennenappels in te decoreren. En wat doe je als de avonden langer, donkerder en knusser worden? Je haalt ze gewoon naar binnen! Of je nu een haard hebt of niet, het staat toch lekker knusserig?  ;o)


En dan deze: ergens in het najaar zijn we aan het hout sprokkelen gegaan. In mijn drukke koppie had ik een sprookjesachtig beeld gecreëerd van een speelhut voor de kids. Voor in de moestuin, gemaakt van alleen maar afgevallen boomtakken. Papa vond het idee van het sprokkelen wat minder, maar de kids.. Je ziet het vast wel voor je ;o) Vooral na de flinke stormen van afgelopen herfst, vonden we de mooiste takken die je je maar kunt bedenken. Lekker groot, stevig, niet te krom. Prima voor een schuilhut. Maar wacht eens..


Eén lange tak werd door mama ingepikt en mee naar huis genomen. Het joekel lag inmiddels al maanden op het balkon uit of op te drogen, maar van de week is het dan eindelijk naar binnen gehaald.  Met de hand haalde ik de hier en daar los zittende schors er af en.. gooide deze niet weg! Droog hout, wat is er nu mooier? En in de winkel vragen ze er goud geld voor hoor!  ;o)


Door middel van twee touwtjes hing ik de tak in de woonkamer aan een gordijnrail en niet veel later ging ik aan de knutsel. Uit de vuurkorf haalde ik een paar dennenappels van verschillend formaat, draaide er aan het kontje een stukje wol door en hing het aan de inmiddels hangende deco-tak. Van wat ander wol maakte ik twee ouderwetse pomponnetjes, dook ergens nog een rotan hartje vandaan en.. voilà!


Wat nou dure Kerst?!  ;o)

14 opmerkingen:

 1. Inderdaad, wát nou dure kerst... en nog hele leuke dingetjes ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, zonder glitters is het zéker zo leuk en de natuur is steeds een grote bron van inspiratie.
  Mooie foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens! En die tak klinkt erg leuk...maar heb je er geen foto van, met die prulletjes eraan. Ben namelijk heel benieuwd, hoe die er bij hangt ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik via alle mogelijkheden geprobeerd, maar zo mooi als het er bij hangt, zo jammerlijk zijn de foto's :o(

   Verwijderen
 4. :-) gezelligheid zit m idd ook niet in al die (aldanniet nieuw gekochte) spullen, noch in de overvolle winkels, maar juist in die warme liefdevolle aandacht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke ideetjes. Je hoeft het inderdaad niet gek te maken.
  Wij houden het ook simpel dit jaar. Niet te veel decoraties.
  Ik heb de ouderwetse kerstplanten ook weer een ereplaatsje gegeven.
  Een mini cyclaampje heeft een ereplek op mijn dienblad op de salontafel en ik krijg nog vlak voor kerst van mijn man een mooie bloeiende lidcactus.
  Ik heb er al wel een, maar die weigert nog steeds hardnekkig om te bloeien ; )
  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij bent lekker bezig !!.leuk hoor.....liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een dure kerst is niet nodig he, jij hebt erg leuke dingen :) Mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Precies, zo is het maar net: gewoon genieten van al het moois uit de natuur! Het ziet er prachtig uit! Ook wij verzamelen al jaren takken, mos, dennenappeltjes etc in het bos, die jaarlijks hun plekje krijgen in ons kersthuis! Heerlijk logje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kerst hoeft inderdaad niet duur te zijn. Ik houd nog vast aan de traditionele rollade! Niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed plan hoor, die dennenappels inclusief de vuurkorf naar binnen. Staat hartstikke gezellig... Hier ook al tijden een mand met dennenappels uit het bos in huis...
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maak het gewoon maar gezellig. Dat is heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb ik zitten SMULLEN van je eerlijke, heerlijke pure blog-bericht ! En of je gelijk hebt...
  wat geeft het vanbinnen een onrust als je denkt dat je dat werkelijk allemaal MOET (feestdagen gevuld met bergen duur eten en een duizendtal aan spullen/cadeaus)

  Heerlijk dat je zo kan GENIETEN van "eenvoud" en "de kleine dingen"
  Als je dat kan geeft dit een onbetaalbare RUST vanbinnen midden in de op hol geslagen COMMERCIËLE WERELD. Wat geweldig dat jij in je mooie woorden en foto's ECHTE GEZELLIGHEID laat zien !

  Nog DANK voor je hartelijke reactie van laatst, leuk om zo in contact te komen ! Een hartelijke GROET, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk gedaan. Zo proberen wij het hier ook te doen. Staat prachtig die schatten uit de natuur.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!