First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 18 december 2012

Pijpestelen

Het was droog. Met 'hier en daar een bui' durfde ik de wandeling vanmorgen wel aan. De regenkap onder in de wagen en voor de zekerheid mijn pet voor een te vallen druppel er ook maar bij. De heenreis was heerlijk. Net niet te koud, heerlijk babbelend, kijkend naar de vele kleine lichtjes in en om de huizen. Genietend van dit alles bedenk ik me dat we zaterdag alweer de kortste dag van dit jaar hebben. Na zaterdag worden de dagen langzaampjes aan alweer wat langer.. Wat gaat het allemaal toch snel hé?

Op te terugweg haal ik voor vanavond wat verse boontjes en zie bij het naar buitengaan dat het wat druppelt. Voor de zekerheid doe ik vast de regenkap over de wagen, wat een tel later niet voor niets bleek te zijn. Want het kwám me naar beneden! Maar goed, geen andere keus en gewoon lekker op weg naar huis.


Na een minuut of tien zie ik steeds minder mensen op straat, het lijkt haast uitgestorven. Mijn broek begint hier en daar wat plakkerig rond mijn benen te zitten, wanneer ik een sporadisch voorbij komende fietser zo'n enorme vaart zie hebben, dat die vast als doel gesteld heeft tussen de druppels door te racen. Ik daarentegen wandel rustig verder en geniet van de rust om ons heen. Aan het geluid van de regen merk ik dat de druppels nu wel een grotere omvang moeten hebben gekregen, maar het deert me niet veel. In gedachten kom ik alvast thuis, doe mijn natte kleding uit en zet de verwarming wat aan. Terwijl de woonruimte zich verwarmd, zet ik de ketel voor wat thee op het vuur en pak er vast een speculaasje voor bij.

Niet veel later ben ik thuis, doe wat ik in gedachten had en kruip samen met dochter op de bank. Even een momentje.. We genieten.. Buiten de regen, binnen de warmte. Om niet met lege handen te zitten pak ik oma's konijn er maar weer eens bij. Hoog tijd om dat lieve beestje nu eindelijk eens wat leven te geven. Zou het vandaag (na bijna een vol jaar in de kast te hebben gelegen) dan misschien toch gaan lukken?

14 opmerkingen:

 1. Hier regent het ook flink, maar dat maakt het binnen extra gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he dat we huizen hebben om naar terug te keren! Ik zeg dat 's avonds vaak als we gaan slapen... heerlijk he, om een bed te hebben. Hoe kouder en natter het buiten is, hoe dankbaarder we daar van worden. ben benieuwd naar je knutselwerkje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. rust geeft ook veel..........helemaal gelijk heb je daarmee. Veel plezier met je konijn. Nu vind ik het wel jammer dat je niet meer bij mij op kraamviste kan komen........:):)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tevreden blogje, mooi om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier regent het niet,gisteren na school wel. Maar wat zat ik eigenlijk te vloeken op de auto's. Ze laten je met moeite door als je voorbij komt met de (bak)fiets.
  Met regen wil iedereen vlug thuis zijn, maar in de auto zit je wel droog en warm. op de fiets niet. Gelukkig zaten de kinderen in de bakfiets lekker droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou gewoon van tevredenheid, die jouw blog uitsraalt. En fietste net door de regen :-) Zit nu ook weer lekker binnen. het is een prachtige regendag, haha! Nu ga ik jou linkje volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi logje, en wat een rijkdom als je het zo kunt ervaren en er heerlijk van kunt genieten. Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Genietend door de regen... Dat herken ik hoor! Zelf ga ik er ook altijd gewoon door terwijl de meesten ergens gaan staan schuilen.
  En idd daarna fijn in een warm huis komen...
  Je hebt het mooi beschreven, ik liep zo met je mee ;-)

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al lezende van je heerlijke verhaal denk ik aan mijn jongste. David was nog niet weg op de fiets of ik vroeg welke kraan er bleef stromen... Als ik geweten had dat het zo hard zou gaan buiten zou ik vandaag denk ik de auto hebben gepakt om hem even te brengen. Hoe nat zal hij zijn geweest ondanks de regenbroek? Zou het waterafstotende spul hebben geholpen?
  En hoe warm zou de klas zijn geweest? Mochten zijn schoenen bij de verwarming om te drogen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk tevreden moment zo op de bank...zo knus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha, ik zou er bijna jaloers op worden zoals je het beschrijf! Heerlijk, wat een tevredenheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moest er gister ook uit om zoonlief van school te halen en het spoelde. We komen thuis, trainingsbroek aan, theewater opzetten, lekker kerstkoekje erbij. Kerstverlichting aan, lekker gezellig. Maar was wel blij dat ik die dag er niet weer uit hoefde want het heeft de rest van de dag geregend.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heerlijk omschreven, juist op die momenten kun je zo genieten. Zo ging ik ooit met storm de hond uitlaten, geen mens die je zag. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je het weer mooi beschreven...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!