First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 7 december 2012

Mutserig verhaal

Ooit wel eens met een kinderwagen door een dikke laag sneeuw gelopen?!?  Ik niet.. Tot vandaag dan.. Want hoe eigenwijs ik dan ook weer ben, ik laat simpelweg die winterse neerslag niet mijn dagelijkse loopje ontnemen. (Net of ik met de auto of fiets niet mega aan het glijden zou zijn geweest.. drama!) En lékker dat het dan is als je na zo'n winterse wandeling je huisje weer binnen stapt!


Maarre.. even terug op gister.. volgens jullie ben ik dus niet oubollig? Of zijn jullie het gewoon ook allemaal en zijn we daarom zo'n lekkere kliek bij elkaar? Haha! Nee.. gekheid meiden.. jullie zijn gewoon om op te vreten  ;o)  Dikke kus voor jullie!!

Ik ga dus maar gewoon door met dit oubollige gedoe, zal verder niks veranderen aan de lay-out of woordkeuzes en schrijf er gewoon lekker ouderwets verder op los  ;o)

Zal ik zo voor het weekend dan nog even een lekker mutserig breiverhaaltje delen?


Niks geen duur aangekochte breimarkeerders; haarelastiekjes van dochterlief werken ook uitstekend

Gister na de lunch ben ik inderdaad even gaan zitten en zette 81 steken op een rondbreinaald nummer 5. Dochterlief hield haar middagdut een dik uurtje vol, waardoor ik al aardig wat weg heb kunnen breien. Zélfs met mijn überslowe beginnerstempo. In de avond pakte ik nog een paar pennetjes mee en ik denk dat ik vanavond voor de telly (zelfs de coaches zitten immers omgedraaid) al aan het minderen van de bovenkant kan gaan beginnen. Zou dochterlief het misschien morgen al op haar hoofd kunnen dragen?

Voordeel van een rondbreinaald: je breit voor de tricotsteek enkel een rechte steek én je hebt geen naad in je breiwerk

Hadden vandaag gewoon alle marktkraamhouders op de markt aanwezig geweest, dan had ik vanavond vast vierkantjes zitten knippen voor een nieuwe lappendeken voor haar of had ik wat nieuwe steken voor een bijpassende sjaal opgezet, maar nee.. geen van beide..  :o(


Ik hoop dat jullie in gedachten ook al kunnen genieten van die intens winterse temperaturen die ze voor vannacht opgeven (-17'C!!), maar dan wel binnen diep weggedoken onder een dikke laag dekens of heel erg knusjes en gemoedelijk tegen elkaar...

Doe voorzichtig als je toch nog de weg op moet, dan hoop ik jullie volgende week weer veilig terug te zien!

14 opmerkingen:

 1. Ik doe m'n elektrische deken zo lekker vast aan. Niet goed het milieu, wel goed voor mijn arme zere beentjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk mutsje! Even doorbreien nog en dan lekker opzetten.
  En met die kinderwagen door de sneeuw, zoek eens plaatjes van de winter 1978/1979.
  Toen ging ik met mijn oudste in de kinderwagen door de sneeuw.
  Kindje lekker warm in de kinderwagen met een kruikje erbij en moeders goed ingepakt. Niets aan de hand, gewoon doen! Geniet er van. Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So lovely, you are very talented! I love the colour of the yarn. It is going to be 37 degrees Celsius here today in Victoria, Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk die kou..ik geniet met je mee! ik vind jouw blog super..nog even terugkomende op je vorige blogje..lekker zo laten en vooral doorgaan ;)! Prachtige kleur voor op het bolletje van je dochtertje, leuk! Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het maar niks die sneeuw...van mij mag het weer gewoon hoor.....liefs fijn weekend.....xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat mutsje gaat goed van pas komen! Ik ontdek net je blog, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie mutsje wordt het. met de kou valt het nu nog wel mee. net onder nul ( Veenendaal)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat ben jij heerlijk bezig, zou zo bij je binnen willen stappen met mijn briewerkje of ander kneuterwerkje, gezellig, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn eerste wandeling met kinderwagen door de sneeuw was toen kleine man een paar weekjes oud was. Kruikje in zijn wagen, dik ingepakt en lopen maar. Wat was ik trots.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moest gister ook baggeren met de kinderwagen naar school, meestal slaapt dochterlief wel als ik zoon naar school breng, maar de afgelopen week steeds wakker. Dus maar mee, en het is maar een paar minuutjes lopen dus dat ging wel. Vanochtend ook al weer een wandeling gemaakt, maar soms verraderlijk glad. En nu lekker oubollig thuis, cake in de oven, eitje voor tussen de middag en straks even kerstknutselen met zoon. Ik kan zo genieten van je blog en reageer eigenlijks nooit. Misschien toch wat vaker doen :)
  Muts voor je dochter ziet er al mooi uit, vrolijke kleur ook.
  Het is hier vannacht gelukkig niet zo koud geweest, -8 volgens de app van mijn man.
  Goed weekend toegewenst.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat bedoel ik Monique, gewoon lekker doorgaan met je eigen ding doen. Dan genieten wij wel lekker mee. Ik vind het mutsje voor je dochter superschattig worden. Rondbreinaalden, nooit aan begonnen, bij mijn mutsjes kwam er gewoon een klein naadje aan de zijkant... Maar misschien... je weet maar nooit... toch eens uitproberen.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, dat klinkt makkelijk, met zo'n rondbreinaald! Ik dacht juist altijd dat het moeilijker zou zijn, het ziet er zo professioneel uit ;-) En zo'n stekenmarkeerder, is dat dan zodat je weet waar de volgende naald begint? Heb jij een tip voor een site waar dat staat uitgelegd? en waar heb je je patroon vandaan? (ik wil helemaal niet veel weten hè...)

  groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euhh.. ja, nee, Ravelry? ;o)

   Ik heb gewoonweg eens zo'n rondbreinaald gehaald (kan om te oefenen prima met een naald van € 0,99 bij Z.eeman) en ben gaan proberen. Steken opzetten, alleen maar de rechte steek breien en binnen no-time.. ;o)

   Verwijderen
 13. Wat een heerlijk wol is dat van Annell hè ? Ik heb er net een sprei mee gehaakt en dat ziet er heel goed uit. Ik heb er in het verleden ook wel plaids mee gehaakt en die zijn nog steeds mooi. Heerlijke wol !!
  Het mutsje ziet er heel leuk uit. De kleur is ook heel mooi.
  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!