First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 3 december 2012

Dode rat

Natúúrlijk ben ik ook vanmorgen weer gaan lopen. Wat dacht jij nou?  ;o)  Héérlijk om na een paar dagen verplicht binnen weer even mijn wandeling te kunnen maken. En dat het regende/sneeuwde? Pet op, sjaal om en winterlaarzen aan...

Het begon ergens begin vorige week. Oudste aan het spugen, jongste niet lang daarna aan de dunne. Papa niet helemaal lekker met hoesten en zere keel en jawel.. mama is (uiteraard) de laatste in rij.. Mijn keel doet zeer en ik heb een smaak of ik.. (net of ik überhaupt wéét hoe een dode rat smaakt..) En ja, misschien kun je je mijn laatste gezondheidsperikelen nog wel herinneren?  :o(  Maar we houden de moed er gewoon in, nemen een paracetamolletje en snoepen een mandarijntje of twee meer dan normaal.


Op weg naar huis wil ik de supermarkt nog even in voor een diner-boodschapje, maar bedenk me nog net op tijd. De natte sneeuw is inmiddels droger geworden en blijft hier en daar zelfs wat liggen. Mijn neus is koud, mijn handschoenen inmiddels behoorlijk nat geworden, maar vanbinnen voel ik me happy. Met het idee dat er thuis nog genoeg aardappels liggen, ik een zakje zuurkool in de koelkast heb en een winterse rookworst op voorraad, kan ik niet wachten tot ik later vandaag voor een stamppot de keuken in mag gaan. De winter komt er aan!

Weer thuis gaat er een was in de machine, ruim ik de grootste rommels wat aan kant. De verwarming ietsiepietsie hoger en straks met mijn handwerk lekker op de bank.

Vergeet je vandaag ook niet (even) te genieten?

13 opmerkingen:

 1. Heerlijk blog om te lezen. De vorige ook trouwens...ik liep een beetje achter maar ben nu weer bij met lezen.
  Genieten..ja hoor...het voor mezelf een beetje gezellig maken als er verder niemand thuis is...dat is echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi,... nee ik vergeet niet te genieten,... gaat eigenlijk vanzelf,..
  :o)

  De wasjes draaien, de vaat gedaan, de zolder netjes en schoon,... en nu koffie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik moet zeggen... ik zit hier net even op de bank bij te komen van de weekenddrukte hier in huis. En nu zie ik vogels op het besneeuwde dak bij de buren en droom even helemaal weg. Hoe heerlijk die eerste vlokjes weer... wow! Mijn avondeten is vandaag stamppot boerenkool. Past er toch ook helemaal bij vandaag?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ik vind het zelf altijd een beetje opwindend die vallende sneeuwvlokken geven mij een heel speciaal en fijn gevoel...sprookjesachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ligt er nog genoeg verse worst in de pan, over van gisteren. Aardappels ook nog genoeg en een bak andijvie uit de vriezer... We hoeven de deur niet meer uit. En genieten doe ik nu al van de kaarsjes die ik net even ben wezen halen.... Wat is het donker in huis...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week en beterschap met al die kwaaltjes in je gezin...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk voel je je snel weer beter. Kiwi s zijn ook erg gezond he. Noemen we altijd vitaminebommetjes.
  Betershap!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk om je blog te lezen( al kost het nu meer moeite aangezien ik door oogdruppels niks zie hihi) natuurlijk word er hier ook nog even genoten als ik met de kat op de bank lig te borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vanmorgen op de Scooter was het inderdaad ook aardig koud en volgens mij heb ik alles wel weer gehad. Maar nu thuis met de kaarsjes aan, samen met manlief op de bank en de radio heerlijk op radio 6 is het inderdaad genieten. Dus mijn momentje van genieten is nu.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O, hopelijk knappen jullie allemaal gauw op! Wel een leuk blogje om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een frisse neus halen, geeft een fris gevoel en een frisse kijk! Dat blijkt wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij bent lekker actief vandaag! Zoonlief was helemaal in de wolken toen het ging sneeuwen. Helaas is het niet blijven liggen. Ik hoop dat jullie snel allemaal weer helemaal fit zijn!

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super een wandelingeske in de kou. Maar eerlijk is eerlijk... het enige wat ikhier merk is dat jij de happi-kids hebt liggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!