First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 11 december 2012

Budgetboom

Terwijl het huis zich langzaamaan vult met de overheerlijke geur van zacht sudderend 'draadjesvlees', genieten we voor de allereerste keer van een heuse, échte kerstboom in huis.

Nog nóóit hebben wij een echte, heerlijk ruikende kerstboom in huis gehaald. Ten eerste omdat we een mega grote nepper in de schuur hebben liggen, ten tweede omdat we geen huis vol uitgevallen naalden wilden en ten derde: de prijs is ons ook nog nooit aantrekkelijk genoeg geweest. Tja.. tót dat..

Mijn altijd knus aandoende favo woonwarenhuis had bedacht dat ze wel een boom voor niks weg kon geven. Voor niks.. Een echte Nordmann.. (niet dat wij daar als jarenlange plastic-boom-aanhanger enig verstand van hebben, maar naar het schijnt..) Je kan die schijnbaar prijzige boom nu aankopen voor € 20,00, krijgt een waardepas van € 19,00 en die ene euro die daarna dan nog overblijft, wordt gedoneerd aan een goed doel. Feitelijk doneer ik dus een euro en krijg er een boom voor terug..  ;o)

Maar goed.. ik zal niet te veel reclame maken, jullie hebben vast zelf ook al van die actie gehoord. Ik ga verder met mijn kerstboom verhaal.

Met een nieuwe boom, wilden we ook nieuwe ballen. In plaats van de sjieke bruin/beige/goud exemplaren voor de plastic megaboom, kozen we voor de lekker ouderwets (oubollige) rood/zilver kleur. Lekker kersterig dus! Alleen beloofden we onszelf wél dat het in lijn der budgettering moest worden gedaan. Naar de kringloop dus!


Wacht.. ik zal je het hele verhaal verder besparen; ik maak wel even een klein kostenplaatje:

De boom dus voor € 1,00. Een tweedehands standaard, de versieringen, ballen en piek in totaal voor € 11,90. Dat maakt samen een (voor ons) nieuwe (goed gevulde) kerstboom voor: € 12,90!


Daarbij kochten we nog wel een rotan onderkraag (€ 5,00) en twee nieuwe kerst'ballen' (tik van mama)..


Nog wat lichtjes plus spulletjes uit de oude doos en...


You know where you can find me!  ;o)

(Ja.. dit is inderdaad mijn 'work-in-progress' schommelstoel en ja.. al hébben we nu een echte boom; het plastic exemplaar wordt gewoon bewaard en komt waarschijnlijk de eerstvolgende Kerstdagen ook gewoon weer te voorschijn. Want om nou te zeggen dat ik tróts ben op een 'zomaar-voor-even' gekapte boom in huis...)

24 opmerkingen:

 1. Mag ik jou en e mail sturen heb nog wol en kerstverlichting in de kast die ik niet gebruik kan je zo van mijn krijgen.

  Leuke kringloopwinkel daar.

  Gr Nel

  Ridderkerk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig joh, rood helemaal de kleur van kerst, geniet ervan ,liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Monique,
  Wat heb je geweldige mooie rode ballen gevonden bij de kringloop. Ik was er zelf ook even om te zoeken naar mooie 'oude' kerstballen, maar die lagen er niet. Alleen veel blauw, groen en andere kleurtjes... Wat een bof, om zo deze mooie boom te vinden. Het ziet er ontzettend gezellig uit bij je... Enne, niets mis met een nepper, heb ik zelf ook jaren gehad...
  Ik wens je een heel,mooie nieuwe dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij ziet er mooi uit, een mooie volle boom, en de kringloop ballen zijn ook mooi!
  en de prijs helemaal! Dat is toch leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig hoor!!...mooie boom !!...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke boom. Zelf heb ik ook op de rommelkerstmarkt nog wat ballen meegenomen. Zo mooi en heerlijk goedkoop.
  Vind die vsn jou echt schitterend. Dat bewijst maar weer dat mooi niet duur hoeft te zijn.
  Fijne feestdagen.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die bij dat woonwarenhuis..dat zijn alleen bomen zonder kluit toch? We reden er langs en ik zag alleen maar gekapte :( Wist trouwens niet dat deze voorwaarden er aan vast zaten. Wij kopen alleen boom met kluit zodat we die later in onze tuin kunnen zetten (of bij mijn ouders). Zo recyclen we al jaren kerstbomen! Grappig dat jij ook zo'n ballentik hebt. Ik moet er ook altijd één of twee nieuw kopen. Vorig jaar lagen er een heleboel hele oude ballen bij de kringloop voor 0,10 cent per stuk. Man, wat was ik blij! Zoveel ingeslagen :D
  Je boom ziet er mooi uit hoor. Ik hoop dat wij ook snel aan de slag kunnen. Moet eerst nog een stukje kledingwissel doen. Zoonlief is opeens een groeispurt aan het maken :(
  Lfs,
  Mx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ikea had die actie voorig jaar ook, wij gaan dit jaar ook weer voor een boom. Morgen. Ik kan het niet over mijn hart krijgen om een kunstboom te zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou die stoel zo laten....tis net een plaatje uit een woonmagazine ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook steeds een echte. Maar met kluit die nadien in de tuin gaat.
  Trouwens een mooie boom hoeft niet duur te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben een kunstboom, voor het gemak! Ik vind jouw boom echt prachtig geworden. Mag ik je uitnodigen hem te delen via de Kerstbomen bloghop op Huisvlijt?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In de USA hadden we altijd een echte, grote boom en een paar neppers in de andere kamers :) Hier in NL is ons huisje zo klein, dat ik nog niet weet of ik daar wel een boom in wil slepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is helemaal prachtig. Ben er jaloers op! Vooral op de heerlijke geur die hij zal verspreiden.
  Hier nog een neppert...maar eigenlijk staat hij me meer en meer tegen.
  Uit zuunigheid heb ik hem nog staan, maar met zo'n aanbieding gaat dat natuurlijk ook niet meer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow ....wat een supermooie boom Monique....ja ik heb ook gehoord van die actie....maar heb ook een nepperd en ook twijfel....zal ik wel...zal ik niet...dit jaar toch maar weer die nepperd.
  Maar jou boom is een plaatje en ook heel mooi versierd, wat zal je daar gezellig zitten op je schommelstoel met je breiwerkje erbij.
  Fijne avond en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oohh die laatste foto, dat nodigt uit tot heerlijk breien in je schommelstoel met een kop warme choco erbij!! Mooie boom en idd..da's een leuk prijsje. Ik ben dol op rood als het om Kerst gaat. Het zou zomaar kunnen dat je nu 'om' bent en geen neppe meer wilt ;) Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie boom en wat zal het heerlijk ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Volgens mij is rood met zilver mijn favoriete kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wij hebben al jaren een hele grote nep boom misschien volgendjaar als we een veranda hebben een echte boom voor de openslaande deuren buiten kan zelf niet tegen een echte boom ook niet tegen een conifeer krijg er vreselijke jeuk van als ik ze aanraak of moet snoeien
  ziet er gezellig uit zo en voor die prijs top gewoon
  fijne dagen groetjes tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!