First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 23 november 2012

On a rainy day

Je kunt je dag natuurlijk laten verpesten door het vallen van de regen, maar je kunt er ook voor kiezen er het beste van te maken  ;o)  Dus na vandaag in totaal een minuut of 80 door veel hard en zacht vallende waterdruppels te hebben gelopen, vond ik het voor vanmiddag wel prima en hield de deur voor de rest van de dag in het slot. Niemand er in, niemand er uit. Jongste naar bed en met oudste lekker een paar dikke knutselminuten aan de eettafel.

Uit de kast pak ik een opbergdoos, met daarin door de tijd heen verzameld papier. Dik, dun, wit of gekleurd, met of zonder ribbels en wat crêpe. Daarbij een bak stiften, potloden plus wat scharen en de pret kon beginnen. Maar wat maken we dan zoal?

Vandaag bereidden we ons vast voor op de komende maand. Sowieso nog een anderhalve week met veel gestuiter en vol verwachtingen, maar ook een maand van lekker snoepen en genieten van en met elkaar. Wat ben ik stiekem toch gék op die donkere, sombere dagen..


Maar goed, voor vandaag een ozo simpele pietenmuts gemaakt, met misschien nog wel véél meer plezier dan ik in eerste instantie verwachtte. Door een A4 in vier gelijke stroken te knippen, had ik genoeg voor twee banden voor om het hoofd. Een vierkante stuk crêpepapier niette ik eerst met de vier hoeken rondom vast en frutselde daarna de rest van de crêpe er wat in en zette ook deze vast.

Van iets dikker gekleurd papier maakte ik vier 'veren' en de pietenpet was compleet. Natuurlijk nog even op de foto en dan... Hopen dat Sint het harde werken waardeert en de schoentjes vanavond wat vult  ;o)

7 opmerkingen:

 1. ook die momenten moet je koesteren. Wij hebben samen heerlijke pepernoten gebakken. Kleine man vond het heerlijk om met zijn vingers in het deeg te zitten. En eigengebakken pepernoten zijn toch het lekkerst.

  De pietenmutsen zien er mooi uit. dat schoentje zal zeker gevuld worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, hier van hetzelfde. Dochter was ziek thuis, maar wel aan de beterende hand. We maakten schilderijen en daarna nog lekker zandkoekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Het brengt mij even terug naar de jaren dat ik ook nog zo creatief daarmee bezig was... dat was toch wel erg gezellig allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o ja heerlijk zo'n dagje!! zeker als ze nog zo klein zijn en je de dag lekker zelf kunt indelen ;). Wat een leuke pietenmutsen..supergoed gelukt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk geworden. Dat zal de Sint wel gewaardeerd hebben. Er zal vast wel wat lekkers in hun schoen hebben gezeten.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke mutsen. En, kreeg mama ook wat in haar schoen voor de moeite?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!