First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 21 oktober 2012

Met vereende krachten

(vierkantjes update: 32/98)

Het lijkt gelukkig weer een beetje met me te gaan. Na twee verschillende antibiotica kuren en de daarbij vervelende allergische reacties en/of bijwerkingen, zit ik nu redelijk fit achter mijn pc-tje. In de tijd van mijn laatste berichtje en vandaag is er echter best een hoop gebeurt. Teveel om nu allemaal met jullie te delen; jullie zouden bij het zien van de lap tekst direct een andere blogpagina gaan bezoeken. Maar om jullie toch een beetje bij te praten..


Ondanks mijn gemodder met mijn lijf, heb ik onder schooltijd een pas gebouwd afscheidingswandje voor de tweede maal kunnen verven, kregen beide kledingkasten van de kinders een vernieuwde indeling en werden kledingstukken uitgezocht/weggedaan. Lampen werden op de juiste plaats gehangen en ik wist zelfs (met een heerlijk kwebbelende hulp) een begin te maken met het verf verwijderen van onze schommelstoel. Mijn 'van-huis-naar-thuis-project' gaat langzaamaan al aardig de goede kant op..

Maar er gebeurde meer. Oma overleed vrijdag op 92-jarige leeftijd, onze geplande jaarlijkse gezinsdag werd dit keer in 's Hertogenbosch gehouden, cadeau's voor Sinterklaas werden geniepig van een papiertje voorzien en ik breidde af en toe een naald van mijn nieuwste werk(je). Hier en daar tekende en knipte ik een vierkantje uit, genoot ik van de snelle vooruitgang van beide kinders, bakte ik een voor mij nieuw soort cake en werd zo nu en dan ook nog gewoon het nodige sopje door het huis gehaald. Ik durfde ons zelfs een nieuwe traditie aan te leren! (maar hierover later meer..)


Nu is het vakantie en hebben we - op de begrafenis na - nog geen vaste punten in de agenda staan. Héérlijk! Tijd om samen te genieten van wat de kleurrijke herfst ons biedt, nieuwe homemade lekkernijen, een vrolijk boek of een fantasievolle knutseldag. Ik hoop dat ik jullie komende week mee kan en mag nemen naar een periode van rust, samen-zijn en bovenal genieten.

Staan jullie ook aan het begin van een vakantieweek of heb je misschien al een (drukke) week achter de rug? Hoe ziet/zag jouw invulling er uit?

21 opmerkingen:

 1. deze week gaan we hier weer naar school, weer gewoon gewoon dus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na een heerlijke week van: aanvallen van "niets-doen-neritisch", opruimen van kinderspeelgoed, cakjesbakochtend (Jouw recept), spelen in alle speeltuinen die je op een dag kan vinden, diepvries otdooien en dus kliek=jes-avonden, spookspeurtocht bij de scouting (voor de eerste keer en voor de eerste keer in het donker !!!).......etc.))) Mogen we morgen weer in ons aloude ritme en pakken we de draad weer op ! We wensen jullie net zoveel plezier toe als wij hebben gehad, liefs Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gecondoleerd met het overlijden van je Oma.
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allereerst: Gecondoleerd met het verlies van je oma. Sterkte!
  Verder wens ik jullie een fijne vakantie natuurlijk.
  Hopelijk kan je leuke dingen gaan ondernemen.

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat kpmt er soms veel op je pad, gelukkig dat het met jou-zelf dan welw eer wat beter gaat.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig voel je je wat beter. De 'vrijheid' om te kunnen doen wat je doen moet/wilt, zonder gehinderd te worden door (te veel)lichamelijke klachten maakt het leven een stuk makkelijker!
  Hier geen vakantie of misschien kan ik wel zeggen: hier alle dagen vakantie ;-)
  Fijn dat je oma zo oud heeft mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gecondoleerd met het verlies van je oma, dat zijn altijd de mindere kanten van het leven.

  Je bent lekker bezig geweest! Ik had afgelopen week twee daagjes vakantie. Veel te weinig, maar het is niet anders. Geniet van je vakantie, het is voorbij voor je boe of bah gezegd hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel sterkte na het overlijden van je oma! Ik hoop dat jullie haar en haar leven op een mooie en liefdevolle manier zullen gedenken en wens je heel veel liefs toe in deze moeilijke tijd! Digi-hug, Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oprechte deelneming.

  Hier is het nog weekje school. Dan is het vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ten eerste gecondoleerd, zulk nieuws is altijd een schrok. Hopelijk hebben jullie een heerlijke rustige week voor de boeg.

  Hier gaat de week verder zoals afgelopen 2 weken, solliciteren, creatief bezig zijn en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gecondoleerd met het verlies van je oma.
  Mijn week zal uit stage en vrije dagen bestaan. Die vrije dagen zullen aan borduren en haken worden besteed.
  Ik wens jullie nog een fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat veel dingen door elkaar. Dat van je oma was dus onverwacht? Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gecondoleerd, Monique! Ook al weet je dat ze nu in Gods handen is, is het gemis er niet minder om.
  Wij hebben net een drukke vakantie week achter de rug. Ook met kledingwissel en andere opruimacties. En jongste heeft besloten dat communicatie krijsen is. Pff, wat vermoeiend. Morgen krijgt mijn tante van 95 een pacemaker. Hoe vind je dat dan? Ik hoop dat ze het maar goed doorstaat. Ze heeft mijn oudste beloofd 100 te worden ;)
  Fijne vakantie!
  Liefs,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn om te lezen dat het weer wat beter met je gaat.

  Mijn vakantie zit er helaas al weer op. Alleen was mams ( ik dus) in de lappen mand. Ben met de eerste antibiotica kuur bezig maar heb nog niet het gevoel dat het werkt. Voel me dus moe en gammel, maar de kids hadden vrij dus we gingen naar de bios, het vakantie vriendinnetje van de oudste bezoeken en gisteren naar Groenlo voor de slag om Grollo. Maar nu zijn ze weer naar school en hoef ik morgen pas te werken. Ja het leven van een moeder is soms hard, maar zou het voor geen goud willen missen.

  Liefs Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tjeee....wat een week.....gecondoleerd met je oma.....je wilt ze nooit missen....zo moeilijk....verder wens ik je sterkte...beterschap...en vooral veel gezelligheid deze week....liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gecondoleerd met oma en beterschap en geniet verder maar lekker van je vakantie weekje.
  Stuur deze week nog wel een mailtje met uitleg.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn dat je weer wat beter bent. Gecondoleerd met je oma, ik wens je veel fijne herinneringen aan haar! Verder ben ik benieuwd naar je nieuwe traditie. Geniet van de vakantie, hier zijn we weer begonnen en begin ik deze week met mijn nieuwe baan(tje) en met mijn oude vertrouwde en o zo mooie vrijwilligerswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gecondoleerd met het overlijden van je oma. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Sterkte met de begrafenis, meid. Geniet verder van je vakantie! Even geen wekker 's morgens vroeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!