First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 17 september 2012

Van huis naar thuis ~ Je schaamt je toch rot?!?!

Volgens buienradar is er geen wolkje aan de lucht. Gelukkig.. het enige nadeel van de herfst is zo nu en dan toch wel dat natte pak. Maar nee, geen buien, een lekkere ochtendtemperatuur en een verwachtingsvolle, warme middag. Jas, vest, jas.. nee, toch maar alleen een vest, dat lukt wel.

Bij het huis uitstappen voel ik een kleine twijfel en pak voor de zekerheid toch maar even mijn pluutje mee. Niet voor niets blijkt later, want het regende toch nog even toch flink door. Maar we zijn weer thuis, de radio is aan en ik heb zin om aan de slag te gaan.


Wat leuk dat jullie zo lekker enthousiast zijn over het gezamenlijk maken van een lapjesdeken! En wat lief dat de (oude) rotten uit het quiltvak hun kennis ook direct even tussen neus en lippen door wilden delen! Om eerlijk te zijn: ik heb er al zin in hoor.. Maar ik ben eerst nog met wat restlapjes een klein schilderij-quiltje aan het afronden. Wat we in de tussentijd wel kunnen doen, is lapjes verzamelen. En uiteraard maakt het helemaal niets uit waar de lapjes vandaan komen, welke kleur ze hebben, welk formaat.. Zoek uit waar JIJ je lekker bij voelt en maak er een leuke verzameling van. Je kunt denken aan de echte quiltstoffen bij een quiltwinkel, maar loop gerust ook de lappenboer om de hoek eens binnen. Of laat je verrassen op de markt, een lapjesbeurs.. Ik heb zelf nog een mooie gekregen kleurencombinatie liggen, maar het is natuurlijk ook erg leuk en uitdagend als je de lappen uit je oude kledingstapel weet te halen. Of bij de kringloopwinkel vandaan. Een oude blouse, overhemd, laken.. Laat jouw eigenste fantasie maar lekker de vrije loop gaan. Zien we elkaar volgende week weer? Laten we zeggen.. woensdag?


Ga ik me nu werkelijk de ogen uit mijn kop schamen, maar het toch met jullie delen: ik heb - zoals mij in het boek werd geadviseerd - een persoonlijke 'thuis-klus-lijst' opgesteld. Nou, ik kan je vertellen.. als je het leest zou je haast gaan denken dat we met ons hele gezin in een kraakpand zijn ondergedoken...

Anyway.. voor wie wil: op deze pagina heb ik de kluslijst geplaatst. Niet alleen voor jullie, ook als stimulans voor mezelf. Misschien dat ik alleen al uit schaamtegevoel die lijst zo snel als mogelijk af wil handelen en de klussen weg wil strepen.. En dat het helpt is wel zeker, kijk maar eens wat ik in een week tijd toch al maar mooi weg heb weten te strepen  ;o)

6 opmerkingen:

 1. Ben je gek niks te schamen, gewoon iedere week wat van je lijst afstrepen! Hier ligt het schilderwerk door mijn rug even stil, maar ja je bent nu eenmaal altijd bezig met een huis! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lijst opstellen is al een hele stap, en je hebt er zelfs al wat van gedaan!
  Succes ermee...ik probeer met je mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lapjes heb je!
  Ik ga ook op zoek. Ik heb er zin in!
  Tot woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben wel benieuwd hoe het gaat worden hoor, maar hoe zit het dankte de kluslijst ... Haarachtig. Afwisseling is belangrijk natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook een lange lijst...

  Over het boek van Amanda. Ik heb er steeds ideeën uitgehaald het afgelopen jaar. En ben het nu helemaal aan het lezen. Heerlijk. Vind jij haar boek Handmade home ook een aanrader?

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!