First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 10 september 2012

Van huis naar thuis ~ een nieuwe uitdaging

Nog voor ik op de helft ben bemerk ik dat er veranderingen bezig zijn. Door heel langzaam, stapje voor stapje een minuscule verandering aan te brengen in mijn dagelijkse doen, zie ik een kleine verschuiving binnen ons gezin. Een positieve, wel te verstaan. Eén die ik met beide handen aanpak, omdat we simpelweg zo'n leidraad wel konden gebruiken.

Die nieuwe leidraad, dat hulpje in de rug, kreeg ik op zeer onverwachte en onwerkelijke manier een maand of twee geleden zomaar in mijn handen. Tot op de dag van vandaag kan ik je nog steeds niet uitdrukken hoe ontzettend geweldig ik het vind dat dit op deze manier gebeurt is en geef ik daarvoor nog steeds mijn grote dank aan Dieneke. Waar ik het over heb? Dit boek: Een vrouw naar Gods hart van Elisabeth George.

Elke dag, een half uur voordat ik werkelijk ga slapen, maak ik me klaar om naar bed te gaan en kruip nog even met mijn nieuwe schat onder de dekens. Rustig lees ik een hoofdstuk door, om me de volgende dag te storten op de tips en ideeën die als handreikingen worden aangegeven. En het werkt! Het is niet alleen de positieve manier van schrijven, het is ook de simpele uitvoering van de diverse tips die er voor zorgen dat je de gok wel durft te wagen. Lees maar eens een stukje mee:


(...) Ik begon ermee 'elke dag één ding te doen om mijn huis te bouwen' nadat ik in de Los Angeles Times een interessant artikel had gelezen met de titel 'Tien redenen om je bed op te maken'. Ik geef toe dat ik deze tip dringend nodig had en - je raadt het al - ik begon voortaan elke dag met het opmaken van het bed. De eerste reden was dan ook zeer overtuigend: 'Omdat het bed het grootste deel van de kamer in beslag neemt, ziet de kamer er na het opmaken van het bed al tachtig procent beter uit'.

Kijk eens rond in je huis (...) en inspecteer de binnen- en buitenkant. Maak een lijst van dingen die moeten worden toegevoegd, gerepareerd, opgebouwd enzovoorts, om je leefomgeving meer en meer tot een toevluchtsoord te maken. Doe vervolgens elke dag één van de dingen die op je lijstje staan - desnoods maar één per week. (...)


Dit heeft mij doen besluiten mijzelf een nieuwe serie op mijn blog uit te zetten. Elke week probeer ik in huis een klus te klaren en zal proberen die te bespreken op mijn blog. Uiteraard weer met tips en trucs om dit op een zo eenvoudig mogelijke manier te doen  ;o)

Eerst maar eens de waslijst aan grote en kleine klussen opzoeken en noteren. Ben er zeker van dat dat een flinke lijst zal worden!

19 opmerkingen:

 1. Laat ik nou mijn bed nooit opmaken Monique....heb je er wel eens van gehoord dat een opgemaakt bed driemaal zoveel huisstofmijt bevat als een bed waarvan het dekbed is teruggeslagen en open ligt om te kunnen luchten......hahaha trouwens....bekende lettertjes op je blogfoto.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant zeg, ik ben heel benieuwd naar dit boek en jouw ervaringen er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa, dit boek en precies deze tekst heeft mij ook op gang geholpen ( vorig jaar ).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me een mooi boek waar je veel aan kan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak mijn bed iedere dag tussen de middag op, nadat het goed gelucht is en wat betreft iedere dag een klus doen, is ook hier al jaren een gewoonte. Soms hoopt zich daardoor iets op als er iets onverwachts gebeurt (meestal de strijk!) maar als je dan weer alles hebt weggewerkt is het weer een opgeruimd gevoel!
  Ik heb dus gewoon een vast ritme ingebouwd en gaat er door bijv. een uitstapje iets niet door, dan probeer ik dat eerder de dag ervoor te doen dan erna, geeft ook een fijn gevoel! Maar bedenk wel dat wat tijd voor jezelf noodzaak is en geen luxe!
  Succes met het krijgen van een prettig ritme en daardoor rust! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je veel hebt aan het boek. Voor mij is het ook nog steeds een kostbaar boek wat ik regelmatig pak om mezelf weer even een zetje te geven in de goede richting.
  Lieve groet van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou dat klinkt als een fantastische leidraad, ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zooo, ben erg benieuwd naar dit nieuwe thema. Ik haal het boek alvast uit de kast. Het blijft een fijn boek om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het klinkt als een hele mooie leidraad, ben erg benieuwt naar je blogjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. klinkt geweldig, dit ga ik met plezier volgen..............

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat lijkt me een fijn boek om 's avonds te lezen. Ik ga kijken of ze het bij ons in de bibliotheek hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het klinkt veelbelovend! Als jij erover blogt kun je vast veel mensen ook op gang helpen. Ik zal het met veel interesse volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Weer interessant om ook eens over na te gaan denken ... maar dan wel als alles hier in rustiger vaarwater komt. Goed voor de structuur denk ik ...

  elmaxa

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt fantastisch, ben benieuwd naar je logjes erover. Toevallig ben ik een aantal weken geleden zomaar begonnen met ons bed op te maken na jaren niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit soort projecten en opruim dingen zijn zo herkenbaar ;-). Ik kom er alleen niet toe om er over te bloggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Vandaag ga ik gelijk naar de bibliotheek, want dit boek wil ik heel graag lezen.
  Ben de draad een beetje kwijt op het moment en misschien brengt het boek me weer op het juiste pad.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Via de blog van Teunie kom ik hier eens kijken en zie toevallig dat je het boek "Vrouw naar Gods hart" gekocht hebt en er zo blij mee bent.
  Het is ook echt een geweldig boek, zelf heb ik hem een poos geleden ook aangeschaft.
  Al verder rondkijkend hier moet ik zeggen dat je een mooie blog hebt, staan mooie/leuke/lekkere dingen op!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!