First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 3 september 2012

Morning after

Nee.. ik heb nog niet gekeken. Nog geen enkele reactie gelezen, nog geen mail open gemaakt. Eerst maar eens mijn maandagmorgen verhaal  ;o)

Het was laat gister. Gewoon.. door het maar blijven hangen op de bank met ons nieuwe pad-je op schoot. Jawel.. je leest het goed. Manlief vond een gratis exemplaar een enorm goede reden om - na bijna twintig jaar - maar eens over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Zodoende hebben wij nu ook zo'n mooie platte gadget in huis. En léuk dat ze het hier vinden! Maar goed.. wel de reden dus dat ik me vanmorgen zo brak als een 'k-weet-niet-wat voelde.


Toch lukte het me om ons - zij het ietsje later dan normaal - op tijd de deur uit te krijgen. Onderweg bedenk ik me dat oudste geen gel in zijn haar heeft en nog een keer zakgeld van afgelopen weekend van ons tegoed heeft. Bah.. het glipt me allemaal weer even tussen de vingers door..

Kind op school, zelf even een boodschap voor het diner van vanavond, langs de bakker voor een voorraadje brood en oh.. Ondanks de inmiddels weken durende rugpijn, aan buikgriep denkende onderpijn en een pijn in mijn tanden - of er geen gezonde tand meer aanwezig is - loop ik rustig weer richting huis. Langzaam begint mijn hoofd leger te worden en geniet ik. Van de veegmachine die een schone straat tevoorschijn tovert, de schoonmaker die andermans vuil aan het rapen is, de werkman die aan een nieuwe klus begint. Dat ik eerder de ochtend met kids en al tot drie keer toe bijna overhoop ben gereden deert me even niet meer. Het is het begin van een nieuwe week. De was.. oh.. helemaal vergeten.. ach.. dat komt dan strakjes maar.

De rest van de morgen komt er niets uit mijn handen, ik hang wat in het rond. Samen met dochter aan tafel, al kleurend en babbelend, maar verder niets. De was is nog wel even gedraaid, die hangt inmiddels ook op. Na drie keer in de spiegel mezelf geen compliment waardig te hebben gevonden, trek ik mijn haar los en zet het opnieuw. Beter. Sjonge.. wat doet dat goed met je humeur!


't Is tijd voor de lunch. Bammetjes klaar en daarna jongste naar bed. Zucht.. even tijd voor mama. Écht tijd voor mama. Niet voor de vaat, niet voor de strijk, ik mag even voor mezelf. Misschien trekt de rugpijn dan ook wat meer weg, want de pijnstiller van vanmorgen heeft tot nu toe nog niet echt zijn best gedaan.

Tijd voor mama. Even achter mijn pc, hoofd leeg tikken en dan eindelijk maar eens reacties gaan lezen. Ben zó benieuwd. Ga ik daarna verder met een ontzettend leuk en eigenlijk best wel simpel handwerkproject. Daar later meer over!

okay.. reacties gelezen.. heb tranen in de ogen.. toch maar verder dan?  ;o)  x

12 opmerkingen:

 1. Je moet het natuurlijk zelf beslissen, maar ik hoop dat je doorgaat!
  Geniet lekker van je mama-tijd en veel beterschap met je rug!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,
  Blijf maar schrijven, ik lees je stukjes graag en ze zijn vol herkenning. Hopelijk worden al je pijltjes snel minder, geniet even van je mama- tijd dat doe ik nu ook even, voordat het gezellige feest van iedereen thuis weer losbarst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees het nu pas allemaal! Gewoon doorgaan,wat kunnen jou die volgers schelen! Je merkt toch aan de reacties dat er genoeg mensen je blog lezen?

  Schrijven wat je zelf leuk vind,vanuit je hart! Dat is voor iedereen het leukste!

  Oja, waarom ging je die boontjes aanrijgen??

  Lieve groet, Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja natuurlijk ga je verder, veels te gezellig die berichtjes....tenzij je rug echt dwars gaat liggen, Sterkte daarmee, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig, lekker doorgaan! Fijne avond en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het hoeft helemaal niet zo hoogdravendte zijn! Het is heerlijk om huis- tuin- en keukenverhalen te lezen. Ik heb ook een poosje zoiets gehad van: dit is vast niet interessant, dat is niet de moeite waard en op een gegeven moment durfde ik niets meer te schrijven. Niks van aantrekken. De mensen die iets hoogdravends willen, moeten maar een ander blog opzoeken, ze zijn er genoeg en ik vind er niks aan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk ga jij verder......wij kunnen niet zonder jouw...dusse.....lekker schrijven....liefs van mij...xxx....heerlijk weer was het vandaag he??..xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moeders kunnen ook een jetlag hebben na de vakantie, heel normaal hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is zo belangrijk om soms bewust even te stoppen en tijd voor jezelf te nemen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tijd voor jezelf nemen is zo belangrijk, dat heb ik onlangs ook moeten leren op de harde manier.Ik wens jouw veel beterschap met je rug en doe lekker rustig aan he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar hoor. Probeer je tijd te vullen met dingen die je leuk vind. En neem de rest langzamerhand weer op. En ... ga vooral door met schrijven en bloggen. Ik wordt rustig van jouw blogs :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je blogs gelezen, en wil je even zeggen dat ik ze juist ook heel graag lees. Zo lekker gewoon, zo lekker vrouw!! Ben blij dat je door blijft gaan. En ja....neem tijd voor jezelf!
  Ik hoop dat je rugpijn inmiddels minder is, en ben heel benieuw naar je handwerkje.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!