First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 2 september 2012

Ik weet het niet meer...

Zit ik dan.. met goede moed achter het pc-tje, maar geen woord om 'op papier' te zetten. Steeds als ik wil beginnen denk ik; wie wil dat nu toch weten. Wat doet het er toch toe hoe ik mijn was doe, wie wil er nu weten dat ik vrijdag toch nog de herfstige appel/kaneel muffins heb gebakken en wat zou het dat ik geld over hou door een alles-in-één zeep te gebruiken.


Manlief schenk me een wijntje in. Goed voor mijn koppie; wordt 'ie wat rustiger van. Want wat een warboel daarboven. Denk ik links dat er misschien best mensen zijn die het leuk vinden mijn gezwets te lezen, slaat een mindering in volgers er aan mijn rechtse zelfvertrouwen weer keihard in. Krijg ik binnen een week tijd twee aanvragen om 'officieel' stukjes te gaan schrijven, vraag ik me nu af wat jullie dan zo graag zouden willen lezen. Het is hier ook zo'n alleswatje!

Je kunt hier lezen over ons tuintje, de schoonmaak of mijn dagelijkse ding. Handwerken, breien of borduren, ook dat vind je hier zo nu en dan terug. Wil je liever wat lekkers en vertrouwd? Klik dan maar op mijn receptentab, je vind er vast wat tussen. Maar waar maak ik jullie nu blij mee? Wat vind jij nou gezellig om te lezen of handig om te zien? Daar ben ik best wel eens nieuwsgierig naar. Of de manier van schrijven, doet dat iets aan het wel of niet terug komen voor een volgend bezoek? Eerlijk.. vertel het me maar.


Misschien ga ik wel in de leer, volg ik een cursus schrijven ofzo. Want schrijven, tja.. dat doe ik dan wel weer graag. Net als koken, breien, bakken, borduren, quilten, bezuinigen, groen leven en.. Boer zoekt Vrouw kijken. Dus als jullie nu eens voor mij willen denken, je eerlijke mening over mij en/of mijn blog willen geven, dan ga ik met dat wijntje op de bank. Kom ik er vast later nog op terug..  ;o)

29 opmerkingen:

 1. Dan denk ik dat je toch moet doorgaan met schrijven. Met woorden toveren is toch het allerleukste?! Enne minder volgers misschien, maar wel schrijfverzoeken. Ik zou het wel weten. Die volgers missen wat, maar jij krijgt een boost van die verzoeken toch?? Ik wel hoor. Ik zou een gat in de lucht springen! Tegen voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehhhh ik bedoel in de laatste zin geen tegen, maar tegek ... Maar mijn iPad past automatisch woorden aan wat niet altijd handig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meiss, ik vind alles leuk om te lezen wat je schrijft. Waarschijnlijk komt dat door je eerlijkheid en oprechtheid, en de eenvoud van dingen, dat spreekt me ook aan.
  Ach, en die volgers die dan afhaken, die waren het gewoon niet waard om voor te schrijven.
  Mijn blog is ook zo'n "alleswatje", ik schijf naar gelang mijn pet staat. Soms ben ik boos over iets, soms verwonderd, soms gedreven, en soms komt er gewoon niks. Ook bij mij haken er wel eens volgers af. Maar ik haak zelf ook wel eens af bij blogs, omdat het toch niet zo bij mijn levensvisie past. Het is niet anders.
  Maar bij jou lees ik altijd graag.
  Heb je ook wat aan he, aan mijn nietszeggende antwoord ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieverd, het is gewoon leuk om te lezen hoe jij back to basics gaat, wat je bezig houdt, wat je koopt, niet koopt, maakt, de opvoedperikelen...Je schrijft leuk, je maakt mooie foto's. En dat er mensen afhaken wil niet zeggen dat ze afhaken vanwege jou. Misschien hebben ze helemaal geen zin meer om blogs te volgen. Of hadden ze in het begin andere verwachtingen..Gewoon doorgaan waar je mee bezig bent! Ik blijf aan je zij ;) Mx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blijf lekker jezelf en schrijf wat je bezighoud. Ook dit vind ik weer een superleuk stukje. Voor mij, en ik denk zomaar voor meer mensen is herkenbaarheid ook iets wat maakt dat je de stukjes graag leest. Geloof me, herkenbaar is dit zeker. De hele dag lees ik al gezellig wat mijn medeblogsters te vertellen hebben, en zelf heb ik ook geen idee wat op "papier" te zetten. Fijne avond verder!! (Wat wás het weer gezellig bij boer zoekt vrouw, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja, nog ff... schrijf vooral vanuit je hart, dat is mooier dan vanuit je hoofd, denk ik zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou me er niet teveel druk om maken. Gewoon schrijven zoals je altijd doet. Over je gepieker in de supermarkt over de sunlight zeep, over je gepuzzel met inkomen. Gewoon the real thing. En een volger meer of minder.. Zoals mijn zoon van 13 zegt Boeie! Je moet vooral lekker schrijven wat je zelf wilt, zodra je het commercieel moet gaan doen is er vast geen bal meer aan hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja ook hier een volgende lezer, doe gewoon je eigen ding. de receptjes kijk ik graag na en als het wat lijkt ( zoals je muffins) dan komen die zeker eens bij ons op tafel.
  En wat de volgers betreft... soms moet je een paar sites laten gaan wil je nog aan andere dingen toe komen dan blogjes lezen... er zijn er heel veel. en anderen volgen je weer via een ander systeem. Niet getreurd, er komen ook wel weer nieuwe bij...
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Monique, niet zo onzeker. Je schrijft supersuperleuk, ik kom graag bij je langs. De ene keer heb ik meer met het onderwerp dan de andere keer maar daar gaat het niet om. Jij schrijft over wat jou bezig houdt en ieder die het leuk vindt die leest het. Het is toch niet andersom? Tenminste zo werkt het bij mij. Ik ben niet zo'n creabea maar vind het soms best leuk om het te lezen. En over je jonge gezin, hoe jij de dingen ziet en beleeft...doorgaan hoor. En als je het leuk vindt moet je een schrijfcursus gaan doen, alleen als JIJ het leuk vindt! Lieve groet en geniet van je wijntje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon doorgaan zoals je nu doet. Ik snap je twijfels als er volgers verdwijnen, gebeurt bij mij ook regelmatig. (Dat hoeft niet te betekenen dat ze het hier niet leuk vinden, ze kunnen ook overstappen op een andere manier van volgen.) Je gaat aan jezelf twijfelen hè? Maar daar dan zo eerlijk over schrijven, dat is herkenbaar en geeft een gevoel van "niet de enige te zijn" die daar dan last van heeft, wat dan weer een goed gevoel geeft. Pfff, ik maak er een ingewikkeld schrijfseltje van, ik wil eigenlijk alleen zeggen dat je het goed doet :-)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik volg je al een hele poos, heb je in mijn bloglijst staan en ik vind je huis tuin en keuken verhalen altijd geweldig! Ga gewoon zo door zoals je bezig bent, dan doe je mij een groot plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je blog zo leuk hoe die nu is.....gewoon lekker zo doorgaan hoor !! veel te leuk .......en niet zo onzeker hoor......ik kom graag bij je al heel lang !!!...liefs Ria.....xxx...xxx...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. juist hoe je schrijft, je enthousiasme, je twijfels in gewone herkenbare taal...dat inspireert mij!de dingen die jij graag doet en je mooie foto's erbij...ik kom hier echt heel graag langs!! ik kan je maar 1 tip geven...blijf jezelf, óók als je twijfels hebt en die hier neerschrijft. want dat is zeker geen gezwets zoals jij het noemt maar pure herkenbaarheid voor veel van ons.Blijf maar lekker doorgaan op deze manier en wees lief voor jezelf! Liefs, petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het gezellig dat je juist over van alles en nog wat schrijft en dat de verhalen overzichtelijk, gezellig en niet te lang zijn. Dus wat mij betreft, gewoon jezelf blijven en alleen schrijven wat jij wilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gewoon lekker doorgaan....
  Dat er af en toe volgers afhaken, zegt niets over jouw schrijven.
  Misschien hebben die minder tijd en dan moet je weleens een keuze maken.
  Of net wat Hanneke zegt.
  Je schrijfsels vind ik juist leuk omdat ze herkenbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Monique, Blijf zoals je bent, want ik vindt het zo fijn om je blog te lezen.
  Zo no nonsens, gewoon zoals je bent.
  Het hart op de juiste plaats en gewoon mens !!!!

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gewoon lekker doorgaan zoals je nu bezig bent, ik lees graag met je mee.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het juist leuk hoe je nu schrijft, vooral de creatieve en groen leven blogjes lees ik met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Niks veranderen aub! Juist de veelzijdigheid en oh zo herkenbare twijfels zijn zo fijn om te lezen! Schrijfcursussen daar geloof ik niet in, sorry! Juist jouw authenticiteit maken je stukjes (h)eerlijk! Plus natuurlijk de leuke recepten, huishoudtips enje pure manier van leven... Blijf maar lekker jezelf! Lieve groeten van een trouwe fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hee!! Ik vind jouw blog juist erg leuk!! Je moet doorgaan zoals je nu schrijft vind ik!! Ik begrijp je twijfels wel heel goed, ik heb sinds kort een blog en vind het zo lastig om wat te schrijven. Ik verander het nog wel 10x voor ik het post. Niet onzeker zijn! Als je bovenstaande reacties lees zie je dat iedereen je blog fijn vind zoals 'ie nu is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik lees je blogjes altijd even onder koffietijd, zo fijn, net alsof ik even met een buurvrouw bijklets, gewoon doorgaan dus! Als ik toch een kleine voorkeur mag geven: je recepten zijn mijn favoriet, maar dat komt omdat dit ook mijn hobby is. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ik zo leuk vind aan je blog is dat je zo vaak schrijft! Ik zat me juist af te vragen waarom ik al de blogs lees van thuisblijfmoeders, omdat dat waarschijnlijk het gene is wat ik diep in mijn hart ook zou willen, maar niet zo goed durf (financiën) en bovendien ben ik bang dat de verveling zou zou slaan wanneer ik niet meer zou werken.

  Dus Monique, blijf schrijven zou ik zeggen, ik geniet altijd erg van je stukjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ik zo leuk vind aan je blog is dat je zo vaak schrijft! Ik zat me juist af te vragen waarom ik al de blogs lees van thuisblijfmoeders, omdat dat waarschijnlijk het gene is wat ik diep in mijn hart ook zou willen, maar niet zo goed durf (financiën) en bovendien ben ik bang dat de verveling zou zou slaan wanneer ik niet meer zou werken.

  Dus Monique, blijf schrijven zou ik zeggen, ik geniet altijd erg van je stukjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Meid meid...laat je niet op de kop zitten door binnen- en buitenpraters!Ik vind het heerlijk om bij je te lezen, het is net wat iemand anders ook schrijft, of we even aan het bijkletsen zijn!
  Ik zou zeggen, ga gewoon zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Even een reactie van iemand die altijd viavia op je blog beland en dan alle postjes terug leest tot waar ze gebleven was (ik ga je zometeen maar eens toevoegen aan mijn leeslijst): ik lees jouw stukjes juist zo graag omdat je zo jezelf bent op je blog. Schrijf lekker over de dingen die jij leuk vindt, en maak je niet druk over wat anderen ervan vinden. Je kunt het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken, maar er zijn duidelijk genoeg mensen die het graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 'k Heb je blog nog maar net gevonden, maar ik geniet ervan! Ga zo door!

  Groetjes, Drups

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je schrijft zoals velen van ons zich voelen denk ik. We herkennen onszelf met alle leuke en minder leuke dingen. Trek je niks aan van lezers, praters, volgers en wat dies meer zij. Ik 'volg' niet, weet niet waarom, wat de toegevoegde waarde is. Maar dat zegt niets over het plezier wat ik aan je schrijfsels beleef!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik denk dat je uitgangspunt "moet" zijn dat je gewoon moet schrijven/bloggen wat jou bezig houdt en wat jij leuk vind. Leuk als andere meelezen maar dat hoeft toch niet een ding op zich zijn. Wees gewoon jezelf, met al je ups en downs en al je heerlijke keuvel, huis-tuin-en-keukenverhaaltjes. Succes Lieve Groetjes Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nou lieve meid, als je zo bezig blijft met je selffulfilling prophecy, komt er natuurlijk helemaal niks van. 'Het wordt toch niks', dus inderdaad. Dan zal het wel niks worden. Tenzij...
  Jij geniet van hoe jij je leven inricht en dat wil je graag met ons delen. Deel je enthousiasme met ons, dat waar je van geniet. Dan laat je mensen ook meegenieten. Natuurlijk mag je je onzekerheid dan wel even delen, om daarna weer positief en enthousiast weer verder te gaan!

  Succes en je kunt het :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!