First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 13 september 2012

Ik kan het ook! Nu jij nog ;o)

Vind je het erg dat ik stiekem (weer) een heel klein beetje trots ben op mezelf?

Geïnspireerd door de mooie en leuke foto's van Amanda's Handmade Home Flickr groep, dook ik vol enthousiasme mijn lapjesverzameling in en ging eindelijk eens écht goed aan de slag. Als mal voor de vierkantjes gebruikte ik (hier had ik natuurlijk nóóit eerder op kunnen komen!) mijn eigen vierkante 15 centimeter liniaal. Hoe simpel!

Uit de diverse lapjes knipte ik (ja.. knipte.. ik ben nog niet zo'n snij-fan..) mijn afgetekende vierkantjes uit en ging wat met de vierkantjes aan het googelen. Toen ik de gewenste indeling breeduit op tafel had liggen, legde ik de lapjes per 'regel' bij elkaar en zat niet veel later achter mijn zeer geliefde Toyotaatje. En eerlijk? Piece of koekje!  ;o)  Vierkantje aan vierkantje.. een kind kan de was doen!

Na 5 rijen vierkantjes te hebben gemaakt konden ze aan elkaar. Weer zo'n piece of koekje. Waar heb ik nou toch al die tijd tegenop zitten kijken?!


Een mooie dikke groene rand om mijn werk zetten.. grote crèmekleurige lap erachter.. een oude molton uit de kast geplukt (bewaard voor 'het geval dat'..) en deze - na enige last van een kleine stoorzender - uiteindelijk netjes tussen de twee stoflagen gelegd.. Rustigjes aan over de randjes heen stikken.. Het leek allemaal wel van dat welbekende leien dakje te gaan. Was dit nu werkelijk alles? Randje voor de bies er nog even aan en.. aha! Hier zit het addertje! Wat een werk is dat! Niet moeilijk hoor, maar man, man.. 'Even' dat biesje om mijn werk.. dat duurde wel een week of twee!  ;o)


Maar het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf..) en eerlijk is eerlijk.. de tweede partij vierkantjes ligt alweer geknipt en wel klaar om aan elkaar gezet te worden.. Zou ik inmiddels toch stiekem door dat verschrikkelijke handwerkvirus aangestoken zijn?  ;o)


Maar ik ben er maar wat blij mee en hoop werkelijk dat dit een lang gekoesterd gezins-item zal gaan worden. Zou jij het aandurven om samen met mij stap-voor-stap een dergelijk kleed in elkaar te zetten?

33 opmerkingen:

 1. Geweldig! Gewoonweg prachtig. Ik ga de uitdaging met je aan, maar zeg er wel bij dat ik wellicht wat ga achterlopen wegens erg druk met werk en verbouwing momenteel.

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er fantastisch uit! Prachtig kleed geworden in hele mooie kleuren. Ben bang dat ik er de tijd en het geduld niet voor heb.Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja stap voor stap...ik doe mee!!! Zo'n heerlijk dekentje op de bank willen wij ook graag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg... nee eigenlijk zie ik dit niet zo zitten... Waarom niet? Geen idee eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, echt supermooi. En nee, ik denk niet dat ik mee ga doen. Vind dit soort werk heel mooi maar niet bij ons passend. Wij zijn meer van strak en sober. Tenslotte is hier al kleur genoeg met al die kindertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het resultaat echt prachtig. Ik zou graag meedoen, maar dan wel in een kleiner formaat, om mee te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi en knap en helemaal met de hand? ik dacht dat je de naaimachine had gebruikt tot ik de laatste paar regels las. Echt heel vet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor! Alles met het machientje, behalve het laatste bieswerk. Dat heb ik wel met de hand gedaan ;o)

   Verwijderen
 8. Ziet er erg mooi uit. En als nu die koude avonden komen, zit jij er lekker warmpjes bij. En hier ligt er ook nog 1 half afgemaakt in de kast, wordt toch eens tijd om hem eens af te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dat maak jij zo maar even?! Ik bewonder je, en benijd je tegelijkertijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat lijkt me erg leuk, ware het niet da ik bijna geen lapjes heb.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk eens bij een kringloop / rommelwinkel voor oude dekbedhoezen ... mensen denken hier bijna niet aan ... heb je meters stof voor heel weinig geld ...

   Succes

   Elmaxa (vriendin van Monique)

   Verwijderen
 11. heel heel mooi geworden je eeste quilt..........

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooh wat mooooooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!Helemaal leuk! Zucht...ja...ik doe mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk dat ik daar geen geduld voor heb.....wat een werk.....ik ben geen handwerk type.....jammer he??..liefs Ria...maar hij is prachtig !!...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je kunt trots zijn hoor. De quilt is heel erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach ik zit nog steeds tegen de o zo leuke jongens verjaardagsslinger aan te hikken ... stofjes zat (oude dekbedhoezen) maar nu nog doen ... geen tijd ...

  elmaxa

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is hij mooi geworden, maar nu even een tip voor jou en iedereen die voor het eerst een quilttop gaat maken! De naden worden niet opengestreken, maar allemaal naar een kant gestreken en bij de volgende rij worden ze precies de andere kant op gestreken, dan als je ze aan elkaar hebt genaaid en je gaat ze doorstikken, met de hand of met de machine wordt de quilt namelijk veel sterker en heb je minder kans op losse naadjes! Dus bij je nieuwe lading toch even uitproberen! Maar je ben nu officieel besmet met het quiltvirus! Grijns! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig. Ik wil ook al heel lang, maar stel het steeds uit. Misschien toch maar eens proberen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Schitterend geworden, mag je met recht trots op zijn. Ga van de winter ook met één beginnen. ben het al heel lang van plan. je hebt mij nog enthousiaster gemaakt.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een vrolijk quilt heb je gemaakt, daar lig je heerlijk onder als het wat fris is.
  geniet er lekker van, om na te kijken en om onder te liggen.
  lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het handwerkvirus was al lang niet meer te genezen, maar dit is wel een ernstige besmetting met het quiltvirus ;-). Super leuk.
  Lief stoorzendertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel mooi! Mooie kleuren ook.
  Of ik mee ga doen? ...ik weet het niet... Lapjes uitknippen en aan elkaar naaien gaat misschien nog wel, maar de rest?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat mooi !! Superlief en wat een mooie kleurencombi. Ik ben heeeeel benieuwd naar het vervolg. Fijn weekend, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier mag je met recht trots op zijn Monique.
  Wat een prachtige quilt heb je gemaakt en de kleuren zijn ook echt schitterend.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geweldig! ( en die eerste foto is heel mooi)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zit hier vreselijk te zoeken op zolder naar een ingebonden jaargang moederbladen. Ze liggen hier al jaren, ik doe er niets mee, mijn moeder las ze vroeger en ik wil ze niet zomaar weggooien. Maar ja.....waar zijn ze gebleven.
  Louisa

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuk, vrolijk kleed! Erg mooi!

  Groetsz Joanne
  - jtcreatief -

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk kleed en een leuk idee. Ik wil graag meedoen. Maar dan moet ik wel eerst het kleed waar ik nu mee bezig ben afmaken. Ik heb van alle drie onze kinderen van het eerste jaar kleding gebruik. Ik vond dat een mooie leuke herindering aan het eerste jaar. Het kleed zit nu in elkaar ik moet hem nog afwerken. De kinderen vinden het super leuk als ik er mee bezig ben. Ik krijg dan ook geregeld de vraag welke is van mij en wanneer had ik dat aan.
  Erg leuk.

  Liefs Gabrielle

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat is het mooi geworden! Ooit, ja dan wil ik ook zoiets maken :-)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk leuk leuk leuk leuk!!!! Dit keer maak ik geen smoesjes, ik doe mee. Ik hoor je vaak over woensdagmorgen - die ga ik reserveren voor mijn handwerken. Gewoon, omdat het goed is voor mezelf om tijd te maken voor de dingen die ik altijd als eerste laat liggen omdat er zoveel andere 'belangrijke' zaken te doen zijn... Ik graai door mijn lapjesverzameling, heb nog een oud gordijn voor de achterkant maar begin niet komende woensdag - die is al gereserveerd voor mijn kinderen met een dagje Amsterdam!!! Daarna doe ik zeker mee - mits het tempo haalbaar is voor me... Leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!