First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 24 augustus 2012

Stralend wit

Met het mooie weer van afgelopen dagen vind ik het geen probleem de wasmachine voor me te laten draaien en de wind voor me te laten drogen. Wat is dat genieten! De buitenlucht geeft een heerlijke frisse geur aan mijn was en ik kan met die hoge temperaturen haast wachten tot de was droog genoeg is om afgehaald te worden.

Tegenwoordig heb ik een - voor mij - heerlijk werkend wassysteem gevonden. Bij mijn favo woonwarenhuis haalde ik onlangs vier witte opbergbakken (met dank aan mijn vriendin voor de tip). Deze bakken staan inmiddels netjes opgestapeld naast mijn wasmachine; de bovenste bak ik voor alle witte was, de tweede voor de zwarte, de derde voor de gekleurde was en in de onderste bak gaan alle handdoeken. Voordeel van dit systeem is dat ik niet meer elke dag mijn hele wasmand binnenste buiten hoef te keren om de was te sorteren. Dat hebben alle gezinsleden al voor me gedaan!

Zo haal ik in de avond één van de bakken leeg (volle bak = volle trommel), doe het wasgoed in de machine en zet alles klaar voor de volgende dag. De volgende morgen hoef ik dan alleen nog maar de machine aan te zetten en tegen de tijd dat ik - na ons vaste ochtendritueel - mijn huisje weer binnen stap, is de was gewassen en kan het naar buiten.


Bij het ophangen van de was 'sla' ik eerst zo veel mogelijk de vezels los en hang het daarna zo keurig als het kan aan de lijn. Sommige jurkjes of shirts hang ik al graag direct aan een hanger, die hoeven dan geen strijkbout te zien en kunnen na het drogen direct de hangkast in.

Doordat er zo nu en dan een aardig briesje staat, wapperen de kledingstukken lekker los en zie je de kreukels haast als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat werkt straks allemaal lekker snel weg!  ;o)  En dan ook nog eens die flinke zon erbij. Wist je dat die zonnestralen een extra blekend effect op je witte was hebben?

Zon, wind en witte was. Wat een héérlijke combinatie! ;o)

22 opmerkingen:

 1. Hoe heerlijk herkenbaar! Hier op twee verdiepingen wasmanden/bakken (waarschijnlijk dezelfde, met de schuine kant/deksel?) en een timer op de machine zodat de was klaar is als ik wakker wordt. Ik ben een beetje maf maar ik geniet zo als ik 's avonds op het 'dakterras' sta en bij een oude tafel mijn was van de lijn haal en meteen weg kan vouwen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooh heerlijk , ik ruik het hier, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de was buiten is gedroogd ruikt het altijd zo lekker..dan wil ik het liefst elke dag mijn bed verschonen.
  Er komt een verrassing aan...wil je het weten ??
  Kijk dan even op mijn blog.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb sinds een week weer rekjes buiten voor de was en ik geniet ervan! Slecht weer gebruik ik de droger, mooi weer en een lekker windje en laat maar buiten wapperen, echt genieten! Hier geen ruimte voor meerdere bakken, maar het is wel een gaaf systeem! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook een 4-bakken-systeem; paste jammergenoeg niet naast de wasmachine, maar heb nu gelijk een vouwtafel waar de wasmanden met frisgevouwen was ook op kunnen, ga wassen & strijken zo met die wapper-was buiten bijna nog leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat klinkt dit heerlijk, ik zou bijna met heel veel plezier de was gaan doen. Hier kunnen ze helaas niet echt goed buiten hangen... Maar hang ze erg graag wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het 4-bakken systeem ken ik niet, maar wasjes wassen en ophangen, doe ik ook graag.
  Soms is er een dagje dat ik niks heb, en als het dan zonnig weer is, vind ik dat gewoon jammer. Wat een tik hebben we toch hè? Maar heerlijk, we genieten ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk he! Ik hoop dat het nog lang buiten-droog-weer blijft! De was ruikt dan zo lekker!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. erg handig dat systeem, ik heb alleen een aparte voor de handwas

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Meestal ruikt de was lekker als ze buiten kan drogen, maar natte was en buurmans giertank..................;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo zou het bijna je favoriete hobby worden ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk de was die buiten te drogen heeft gehangen.
  Buiten de handdoekenwas die ik altijd in de droger doe voor zachte handdoeken, hang ik steevast alles buiten, frisser kan je was niet worden.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk dat je nu wel klaar bent !! heerlijk de was naar buiten......kan hier niet...we wonen in een appartement.....dus we hebben een droger......liefs Ria...xxx...fijn weekend...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En door die zon en wind hoef je ook minder te strijken is mijn ervaring. Ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Handig zo'n was systeem! Bespaart je heel wat zoek en sorteer werk.
  Fijn weekend nog,

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha, nog een genietster van was. En vooral van was op de lijn buiten.
  Heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi, ik heb ook een zo'n systeem. Heerlijk he! Het maakt het veel makkelijker vind ik. Ik hou ook van drogen op de lijn buiten, maar nu plenst het behoorlijk hier. Dus doe ik nu maar drogen binnen op de waslijn.

  Ik heb me voorgenomen om de droger niet meer te gebruiken, ben benieuwd of het gaat lukken. Ik gebruikte hem altijd maar weinig trouwens...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb ook een systeem, maar dan zonder bakken ivm ruimtegebrek. Ik heb 2 wasmanden, een boven en één beneden. En elke avond kieper ik alles bij elkaar en kijk waar ik het meeste van heb (dan zijn die bakken van jou wel handiger, alleen weet niet waar ik ze kwijt moet..). Dan gaat alles in de wasmachine en ik heb gelukkig een timer op de wasmachine, dus ik laat hem om 5 uur 's morgens beginnen. Zodat de was klaar is als ik uit bed kom en hem gelijk (het liefst buiten, als het weer het toelaat) ophangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk hè, dat volle bak = volle was. Dat scheelt mij zoveel denkwerk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ha, hier sinds een jaar of wat het zelfde systeem met dezelfde bakken :-) Scheelt enorm bij het 's avonds-laat-nog-uit-moeten-zoeken-terwijl-ik -naar-bed-wil-moment! (ik was meestal 's nachts, tenminste om een uur of 5 's morgens)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!