First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 20 augustus 2012

Homeschooling

Ik had verwacht dat ik vanmorgen fris en fruitig achter mijn pc zou kruipen om jullie vol enthousiasme te vertellen over onze heerlijke vakantie. Achter de pc heb ik wel gezeten, maar jullie een berichtje tikken kwam er niet van. Begon ik twijfelend met het tikken van wat woorden, ze gingen net zo snel weer back om space te maken. Het lukte me niet. Ik dwaalde af, zat wat nutteloos over het net te surfen.

Voor heel even een 'eigen woning' in ons favoriete 'land'

Na een klein uur hangend en scrollend niks wijzer te zijn geworden, werd ik wat kribbig op mezelf en bedacht me dat dit nu niet het beeld van de (hardwerkende) huisvrouw is. Diepe zucht.. gevolgd door de gedachte om dan toch maar eens wat handen uit de mouwen te steken, kwam ik er achter dat er door de hitte helemaal geen mouw aan mijn kledingstuk zit. De moed zakte me niet in de schoenen - die heb ik al dágen niet meer aan - maar de puf verdween wel zo snel als dat 'ie zojuist om het hoekje kwam kijken..

In Het dorp van Bartje leerden we o.a. de schrijver Anne de Vries wat beter kennen
Hier kan ik toch zo blij van worden...

Nu is het avond, hebben we de eerste dag van de klok weer achter de rug en zitten we als vanouds al aardig in de dagelijkse (school)sleur. Wat was die vakantie dan lekker hé? Geen gemier en geren om op tijd wakker, aangekleed en gevoed de deur uit te komen. Geen gedoe over welk kledingstuk toonbaar of welk agendapunt het belangrijkst is. Gewoon maar wakker worden, klakkeloos de hele dag in pimi, knutselen en hobbyen wanneer het je uitkomt en eten wanneer je lichaam er om vraagt. Dat 'homeschooling' vind ik echt zo gek nog niet...

In het Gevangenismuseum zagen we dat vroeger straf echt straf betekende

Maar mopperen.. ach.. dat komt eigenlijk alleen door de hitte van afgelopen dagen. Ik merk dat ik daar niet zo goed tegen kan. Geef mij maar de kou en nattigheid van herfst, winter en het vroege voorjaar. Daar kan ik me nog een laag extra kleding aantrekken, een kop warme choco of een stamp van boerenkool maken. Maar die hitte? Pfff... water, water, water.. ik drink me verloren, maar verder..

Zomaar een woning uit vervlogen tijd

Anyway.. ik ben weer back to business. Jullie ook een fijne vakantie (gehad)?

20 opmerkingen:

 1. Dacht ik toch even dat je een vrijstaand stulpje had gekocht.........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar hoor! Ik heb ook dagen geen puf gehad om wat te typen. Wel lezen en hangen achter de pc, maar iets nuttigs?? Bleh.... ik klaag niet snel over het weer, maar dit??
  Leuk, jullie waren dus in Drenthe?
  Hier vorige week de jongste al weer naar school, woensdag begint oudste op de middelbare school, spannend! Ik mis de vakantie nu al ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh zo herkenbaar! Dat verschrikkelijke hete weer jak. Ik houd van regen en wind! En sneeuw en ijs. Maar van die hitte jak.. Het is alleen goed voor de was....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk !! je bent er weer......gezellig.....we genieten nog steeds van het heerlijke weer.....en zijn alweer lang aan het werk.....vakantie ??? wat is dat ???...hihihi...liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah jah wat was die vakantie toch heerlijk. Toegegeven dat de temp best hoog is, maar nog geen herfstachtig weer hoor. Ik geniet hier nog zo van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier hetzelfde. Door de hitte komt Er niks uit mijn Hansen terwijl Er nog zoveel te doen is, ook op handwerkgebied. Miss chine verderop in de week,Dan wordy het koeler

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, aan alle goede dingen komt een einde hè?. (Maar zonder verplichtingen is er ook geen vakantiegevoel en door die te hoge temperaturen.......nou ja, je snapt het wel.)
  Just go with the flow, en fijn dat je er weer bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Back to business, gelukkig maar :) Fijn je foto's en gedachten weer te lezen, beetje als thuiskomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk stukje om te lezen :) En heerlijke foto's om te zien!
  Ben blij dat je er weer bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vakantie. Hier was leuk, gezellig. Ja, nu begint het schoolleven weer en dat is best wennen. Vooral voor mijn zoontje dan. Hij is de enige die moet/mag. De anderen mogen nog een weekje wachten. Ik denk dat ik daarom me niet helemaal in mijn element voel ( om te werken in huis ). De vakantie is nog niet helemaal om voor iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha, welkom terug!
  Ik had ook veel zin om de kasten bij de kladden te nemen maar helaas, net als jij kan ik slcht tegen de hitte. Inmiddels waait er een frisse wind - buiten maar ook binnen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. :-) zo te zien hebben jullie t wel fijn gehad op/in vakantie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je er weer bent, en dat je een heerlijke vakantie hebt gehad!
  Ja, het is weer even een omschakeling...maar het went wel weer.
  Ik doe met die hitte ook niet veel, dat lukt je toch eenvoudig weg niet?
  Maar nu is het wat beter, en gisteren was er bij ons wel een lekker windje.
  Julie hebben op een heerlijk plekje vakantie gevierd als ik dat zo zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je er weer bent!! Het gaat weer afkoelen de komende dagen ;-) Haha! Ik heb er achter de pc geen last van, want die staan bij ons op de bijna koelste plek in huis, de woonkamer.. Heerlijk :) Succes met het weer-in-het-ritme komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Welkom terug van vakantie! Hier zijn de basisschoolleerlingen alweer een week bezig, mijn pubers moeten vandaag weer. Ik vind het dubbel; vakantie is heerlijk, precies zoals jij het beschrijft maar ook het ritme wat er weer inzit nu, bevalt me wel. Met zoveel man geeft al die vrijheid ook veel chaos!
  Nu ik dit schrijf is de ergste hitte gelukkig voorbij. Op naar de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is dit o, zo herkenbaar. Zomaar ineens is het weg, wat je eigenlijk wilde schrijven of doen. Dan had je zin, en zomaar is het foetsie. Maar, we moeten ook gewoon wat op gang komen. En ja, met dit zomers weer gelijk de handen uit de mouwen steken, doe het nog maar even kalm aan. Leuk vakantie plekje, trouwens. Heb ook even op de site gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Monique, wat fijn dat je weer terug bent !! Valt niet mee die eerste schooldag en dan ook nog met deze hitte.
  Wat leuk dat je het naar je zin hebt gehad op vakantie. Die musea zien er erg interessant uit.
  Wij hadden een, zoals ze dat in amerika noemen, staycation. Gewoon thuis gebleven en af en toe een dagje weg.
  Ik vind de hitte ook niet fijn, dan heb ik al opvliegers en dan heb je die hitte er ook nog bij ; ) Geef mij maar de herfst of de lente, niet te warm, niet te koud.
  Groetjes vanuit het Zeeuwse.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk om weer wat bij je te lezen!
  Fijn dat jullie een goede vakantie hebben gehad!
  Wij hebben ook genoten, maar een beetje ritme vind ik toch ook wel weer lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. het klinkt als een heerlijke vakantie............

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijke plaatjes!

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!