First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 16 mei 2012

Zoete inval

Het is weer woensdag. De dag dat ik een ochtend lang de boel de boel laat en mezelf met een pot thee en een handwerk aan de gang zet.

Hier en daar heb ik laten weten dat ik dat elke week probeer te doen; een hele ochtend voor mezelf nemen, maar een ander ook welkom heten voor zijn of haar eigen handwerk. Of voor alleen een kop thee, een praatje...

Gek genoeg werd er enorm enthousiast op gereageerd, maar komen er maar weinig. Tot geen eigenlijk. De wil is er wel, maar blijkbaar is de kracht om zonder schuldgevoel voor jezelf te kiezen toch moeilijker te vinden dan men denkt. Geeft niet (ik hou mijn eigen tijd toch wel in ere), maar een kleine handwerkbijeenkomst (heet dat nou officieel een Bee?) of theeclub is natuurlijk wel enorm gezellig.


Afijn.. ik heb mijn eigen handwerk al klaar liggen. Oudste naar school, een boodschap in huis en dan - met jongste als kleine, ondeugende en vooral leergierige stoorzender - hopelijk lekker ontspannen aan het werk. Voorlopig heb ik nog een hoop schoonmaakdoekjes te gaan  ;o)

17 opmerkingen:

 1. Heerlijk! Geniet van de tijd voor jezelf!
  Hier hebben de kinderen al een vrije dag, voor Hemelvaart. Wat minder tijd voor mezelf maar wel gezellig thuis aantutten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, als je dichterbij woonde kwam ik wel, maar hier is de buurt is het al net zo, weinig creatieve mensen, en wie er crea zijn, zijn ook nog eens druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zijn die doekjes. Ik heb er ook een paar gebreid. Ook voor tussendoor een leuk werkje.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker bijgelezen bij je,... Geniet je ook een beetje van woensdag,... handwerkdag??
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je maakt zulke prachtige foto's!! je kopfoto vind ik ook zo mooi. Een goed idee...lekker de tijd voor jezelf en handwerken. Ik vind dat ook nog steeds moeilijk om te doen...dan wil ik eerst het huishouden op orde hebben en gek genoeg vult dat dan zomaar weer mijn hele dag! je moet idd tijd nemen want overhouden doe je zelden. Lijkt mij ook zo gezellig om met een klein clubje te handwerken maar ook hier komt dat nog niet echt van de grond. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien is het niet zo zeer dat andere geen ochtend aan zichzelf willen besteden, maar dat ze het niet kunnen. Als ik mezelf neem als voorbeeld: ik werk drie dagen, de overige twee heb ik echt nodig om mijn huishouden aan kant te krijgen. Anders ben ik alle tijd in de avonden en weekenden daaraan kwijt. Die tijd is voor ons gezin. Dat betekent dat mijn gezin op nummer 1 staat, maar omdat ik daar zelf net zoveel energie en vrolijkheid uit put als de overige gezinsleden is het tevens tijd voor mezelf.

  Liefs, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard is dat een heel andere situatie. In mijn geval gaat het over de niet werkende vrouwen ;o)

   Verwijderen
  2. Ok, dat verandert de zaak wellicht ;-)

   Groet Kopka

   Verwijderen
 7. Als ik vlak bij je woonde wist ik het wel ;-)... Het is goed om zo tijd voor jezelf te maken! Hoop dat het kleine krummeltje ook meewerkte vanochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou wel willen hoor!!! En misschien doe ik het nog wel eens... maar het begint met vervoer en dan is er ook nog zoiets als 'vrij' zijn. En,... ik denk dat wat in het vat zit...

  Ps. per 01-06 een nieuwe werkplek met volgens mij in juni ieder woensdag vrij!!! iets om naar uit te kijken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou het heel leuk vinden, maar heb geen idee waar in het land jij woont. Ik woon in het oosten :-)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schoonmaakdoekje ??...breien ???...hmmm...geniet lieverd...xxx...kus van mij..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad tijd nemen voor jezelf ik zo belangrijk, ik neem morgen een heerlijk dagje voor mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Monique,
  Het eerste wat ik dacht is; O als ik dichterbij je in de buurt zou wonen, zat ik elke woensdagochtend bij je aan de tafel hoor... Maar dan moet ik wel gelijk toegeven dat ik steeds op woensdag Ben moet ophalen in Den Helder, tenminste eens in de 5 weken. Om hem dan 3 weken later weer naar Den Helder te brengen. Steeds op woensdag. Maar dan zouden er genoeg woensdagen overblijven om lekker bij je te komen handwerken... maar ja, de afstand hè...
  Ik wens je nog een heel fijne middag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier is er in het Dorpshuis een handwerkochtend. Daar ben ik veruit de jongste de rest hadden gemakkelijk mijn oma's kunnen zijn. Maar gezellig is het wel. Kind naar school en mama lekker handwerken, thee drinken en kletsen. Ik probeer nu een ochtend op te zetten voor wat jongere moeders. Ben benieuwd of dat gaat lopen.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heerlijk zo'n ochtend, volhouden mensen komen vanzelf een keertje...............

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb mezelf ook één officiële vrije ochtend toebedeeld. Als ik het niet doe, doet niemand het…

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!