First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 14 mei 2012

Terug in de tijd

Of:
 - wie wat bewaard, heeft wat?
 - waar het hart van vol is?
 - oude liefde roest niet?
 - jong geleerd, oud gedaan?
 - old meets new?


Vroeger, toen ook ik eens klein was, was ik niet echt een meisje-meisje. Nog steeds niet trouwens, maar vroeger.. ik speelde wel eens met een pop, maar trok me liever terug met de welbekende bouwblokjes. Hele fantasieën werden uitgebouwd, patronen nagemaakt. Uren, soms dagen, kon ik bezig zijn met het verwezenlijken van droomhuizen, stadsauto's of sfeervolle dorpjes. Wég droomde ik..

De blokjes en beschrijvingen werden bewaard, verhuisden onaangeroerd van zolder naar mijn eerste flatje en vervolgens nog een keer of vier. Twee jaar geleden kwamen er door zoonlief zachtjes aan wat nieuwe aanvullingen bij en vandaag de dag kun je je haast niet voorstellen hoeveel verschillende blokjes er uit te zoeken zijn. Het maken van een simpele auto kan al snel een dag in beslag nemen. Alleen al voor het zoeken naar dat ene juiste steentje..

Met een verjaardag in het vooruitzicht, besloten mijn man en ik vorige maand dit koetje maar eens bij de horens te vatten en offerden er een avondje bankhangen aan op. Bij onze grote zweedse favoriet haalden we drie nieuwe opbergbakken en gingen aan de slag. Na een uurtje of drie zoeken, verdelen en opbergen...

Nu is het voor zoonlief niet zo lastig meer binnen een afzienbare tijd een fantasie om te zetten naar een pronkstuk en blijft er naderhand nog genoeg tijd over om er ook daadwerkelijk nog wat mee te spelen. En tja.. als je na ruim dertig jaar van je oogappel de vraag krijgt een leuk huisje voor hem te bouwen...  ;o)


14 opmerkingen:

 1. Ohhhhh dit is een post naar mijn hart zeg !!!!
  Ik ben een enorme fan van Lego !! en mijn oudste zoon dus ook hé, wat een heerlijk berg ligt er bij jou op de vloer..
  Leuk hé om hiermee te prutsen en leuke dingen te bouwen,het blijft mijn favoriet !!

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Dit speelgoed raakt nooit uit de "mode" evenals playmobile.....een investering voor leuke creatieve momenten!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijf leuk om te bouwen, hier is ook nog veel hele oude lego. Toen ik jong was hadden we niet van die mooie popjes erbij. Wel voordeuren, ramen en nooit genoeg rode dakpannen om het dak dicht te krijgen. (en lukte dat wel dan waren er te min dakafdeksteentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! Ik krijg bijna weer zin die enorme voorraad lego hier ook eens van 't zolder te halen ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk zo'n blogjes, hier staat een grote bak boven vol met mooie steentjes om te bouwen, wat heb ik veel plezier daar mee gehad. Wat mooi opbergsysteem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn moeder heeft nog een bak lego staan van mijn broer (nu 45 jaar). Wat opvalt is dat het prima is gebleven maar dat de kleuren veel minder fleurig waren. Ook zijn er nu veel meer aparte wieltjes, dopjes, stukjes en poppetjes. Er zijn ook poppetjes bij en die lijken wat op die van de foto. Zoon heeft thuis allemaal thema dozen dus mijn moeder laat het maar in de kast. Zoon is echt een lego fan, elke verjaardag vraagt hij wat en hij is al 12

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi opbergsysteem, lekker overzichtelijk ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier houd ik van! Geweldig, wij hebben dezelfde taferelen, met hele gezin aan tafel met l.ego spelen.

  Super gezellig!

  Liefs, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je dat enorm netjes opgeruimd zeg! Een lust voor het oog, die kleurtjes bij elkaar in de juiste bak.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig! Daar heb ik ook heel wat uurtjes mee gespeeld! Helaas was het allemaal van mijn oudere broer en zus, en zal ik dus voor dochterlief een heel nieuwe voorraad op moeten bouwen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lukte het om echt één kleur per bak te doen, dan hadden wij wel heel veel bakken nodig, we hebben er nu al 10 en dan zit er nog twee of drie kleuren per bak. Maar het ziet er wel goed uit, succes met helpen sorteren ;-)...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn jongens waren niet weg te slaan bij de laptop toen ze jouw blogje zagen :-)
  Je huis werd erg bewonderd en ook die mooie opbergkast. Ze begonnen daarna spontaan hun lego te sorteren...
  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als je het echt goed uitzoekt en dat van tijd tot tijd herhaalt, kan je geweldig leuk met Lego spelen... Ik heb ook in maart een kist met Lego opgelhaald die ik te leen had gegeven aan het zoontje van een vriendin. Mijn jomgste twee kinderen hebben de buit verdeeld.......

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!