First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 23 mei 2012

Op verzoek

Eén ding wat ik werkelijk heerlijk vind aan dit warme weer is dat ik in no-time mijn hele wasmand gewassen én gedroogd krijg. In de morgen gaan er achter elkaar drie wassen in het machine en in de middag kan ik ze allemaal al weer van de lijn halen en opvouwen. Yes! Maar dat is natuurlijk niet het bericht wat jullie vandaag willen horen. Toch?  ;o)


Op veler verzoek deel ik vandaag met alle liefde welk soort wolletje ik voor mijn zelfgemaakte lapjes gebruik. Maar let wel: ik ben alleen nog maar aan het breien; ik heb de doekjes nog niet in gebruik genomen (tik van mij.. eerst wil ik een voorraad hebben om zo in één keer over te gaan..). Hoe de doekjes dus daadwerkelijk schoon en droog maken, dat is ook voor mij nog een verrassing, maar afgaande op de jarenlange ervaringen van Rhonda Jean...

Wat trouwens nog veel leuker is en waar je mijn breivorderingen nog meer bij kunt houden, is de website van Ravelry. Het is een enorm grote (Engelstalige) website met alleen maar haak- en breipatronen. Voor en door creatievelingen zoals jij en ik. Het enige wat je moet doen om een kijkje in deze enorme bron aan informatie te krijgen, is je mailadres achter laten en een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Er wordt werkelijk geen gebruik gemaakt van je mailadres en je wordt niet bestookt met allerlei mails, oproepen, advertenties of wat dan ook. Een echte aanrader.


En mocht je dan toch 'binnen' zijn, zoek dat bij 'People' eens naar mij (GoodOldHousehold) en meld je aan als creatieve vriend of vriendin. De diverse wetenswaardigheidjes staan er direct bij het project vermeld. Doen hoor!  ;o)

10 opmerkingen:

 1. Ben ook wel benieuwd hoe die doekjes schoon en droog maken. Stiekem toch niet eentje eventjes proberen??? Anders heb je straks een hele stapel klaar en doen ze het niet naar wens... Of kunnen ze dan alsnog aan elkaar voor een lekker dekentje... Ga zelf ook aan de gang komende periode met washandjes maken... Daar laat ik dan wel wat van zien wanneer het zover is!!!
  Fijne, zonnige dag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je aan m'n 'vriendenkring' op Ravelry toegevoegd hoor. Altijd leuk.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er vorig jaar ook een paar gebreid, en gebruik ze als vaatdoek. Heb er best schik mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook al zou je ze niet altijd kunnen gebruiken, een aantal in zo'n mandje in de keuken
  staat natuurlijk wel héél leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Monique,
  Ik ben gelijk naar Ravelry gegaan en ben ´ingelogd´, maar na een paar minuten maar weer snel afgesloten. Jeetje als je daar een beetje gaat rondneuzen, ben ik helemaal niet meer achter de pc vandaan te krijgen... Dat is volgens mij helemaal verslavend. Daar moet ik niet te vaak komen... Maar wel heel erg leuk hoor, dank je wel voor de link...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. Ik vind je lapjes geweldig mooi!! Dat moest ik nog even kwijt...
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga ze ook maken bedankt voor de tip.
  Zal wel na de vakantie worden. We gaan over 14 dagen met de caravan, maar daarvoor heb ik zelf al allerlei pakketjes gemaakt en klaar gelegd om mee te nemen. En anders ligt straks de hele caravan vol met lapjes en wol.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie lapjes! Ik heb je toegevoegd op ravelry, ik ben severien! Hallo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een makkelijk garen voor mij, fabriek is maar even fietsen.......Maar ravelry is een chaos voor mij..........sorry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Monique,
  Ik gebruik al een tijd zelfgebreide vaatdoekjes. Ik vind het heel fijn in gebruik.
  Ik heb de katoen van de Wibra gebruikt en dat gaat echt heel goed. Je kunt het gewoon op 60 graden wassen, alleen moet je ze niet in de droger doen.
  Jouw vaatdoekjes zien er mooi en fleurig uit !!
  Een hele fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!