First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 30 mei 2012

Met oog op

Ik durf wel te stellen dat ik er al weer bijna een jaar naar uit kijk: de QIPD, oftewel 'Quilt in Public Day'. Deze dag is vanuit Amerika overgekomen en wordt wereldwijd elke 3e zaterdag van juni gehouden. Vorig jaar heb ik voor het eerst van dit fenomeen mogen horen én er ook aan mee kunnen doen; dit jaar hoop ik opnieuw een hele dag (16 juni) bij een medeblogsters van de partij te zijn. Samen met nog een paar andere - voor mij - bekende en onbekende handwerksters hopen we er natuurlijk weer een gezellige bijeenkomst van te maken. Of ik daar aan twijfel?

Als ik een beetje van mijn eerste ervaring uit ga, dan zal er vást weer van alles aan lekkers te snoepen zijn, zullen er waarschijnlijk een hoop oh's en ah's te horen zijn, worden er ideeën besproken, technieken geleerd, naalden, spelden of stofjes geruild of gegeven en och.. de 'Show & Tell'.. Da's toch wel een beetje mijn favoriet hoor!

Maar daar zit hem óók wel een beetje de kneep... want echt crea ben ik de laatste tijd toch niet zo geweest.. Druk met de kinders, druk in mijn hoofd.. Toch ook een stukje willen breien, zelfs een simpel zomerrokje naaien is me van de week gelukt! Maar het even op de bank met een quiltwerkje op schoot.. ik ben er niet echt aan toe gekomen, kon de rust er niet voor vinden. Tot ik me vandaag realiseerde dat ook ik best wel wat te showen en vertellen kan hebben op de QIPD. Als ik maar een beetje doorzet!


Dus sms-te ik vanmorgen in alle vroegte mijn vriendin om nog even te checken hoe breed de bies voor mijn kleine quiltwerkje ook al weer gesneden moest worden (zo veel weet ik er nou van af.. *Ü*) en nam ik bij mijn dochters eerste slaapje éven een momentje voor mezelf. Met een klein 'show&tell-stokje' achter de deur lijkt het ineens niet zo'n grote opgave meer  ;o)

Aarbei-update: 2.908 gram  ;o)

13 opmerkingen:

 1. Ja als je iets af wil hebben lukt het meestal wel en ben dus heel benieuwd naar het eindresultaat, dus show en tell je hier ook? Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt vast goed met je handwerk! En het hoeft misschien niet helemaal kant en klaar te zijn, of wel?
  Wow, wat heb je al veel aardbeien geoogst, wij zitten nog niet zó ver hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie zichzelf overwint...
  mmm, heerlijk, aardbeien, die van ons bloeien nog niet eens, dus ik moet nog veel langer geduld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We gaan vast naar hetzelfde feestje. Ben heel benieuwd wat je meeneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig Martine! Neem je dan je beursje mee om te showen? Ik vind het zó'n plaatje!

   Verwijderen
 5. Het gaat je vast lukken!
  Maar...ik zou het ook wel willen zien!Show je het daarna hier ook even?
  En wat heerlijk, zoveel aardbeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je mag erg trots zijn op jezelf. Dat ziet er toch erg netjes uit!!
  En de andere dingen die je eerder hebt laten zien......prachtig.
  Naaien is niet mijn ding.
  Ik kom niet verder dan oude broeken verknippen tot schort, komt geen
  draadje aan te pas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah dan show je toch gewoon je enthousiasme en een nog niet helemaal affe project? De Qipd valt ongelukkig voor mij, dochter is de volgende dag jarig, en de zaterdag staat dan in het teken van taarten bakken en de laatste strikjes om de cadeautjes doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, ik twijfel helemaal niet aan je kunde hoor Monique, we hebben vorig jaar allemaal paf gestaan van je prachtige keurige werk, geloof dat maar. Gezellig dat je weer komt, sprak vanmorgen in vliegende vaart op de fiets Cisca ook al, zij was er met haar moeder, Jeanne. Tot ziens!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi dat zo'n dag je zo motiveert en tot daden aanzet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop dat jij heeeeel veel plezier zal beleven!
  Liefs,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iets leuks in het vooruitzicht is altijd prettig... en dat handwerkje gaat vast lukken!!! Kan je ook de woensdagmorgens voor inzetten natuurlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!