First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 10 april 2012

Vriendschapssoep

Gister was mijn vriendin jarig. Net als alle andere jaren en net als met alle andere verjaardagen, breek ik dagen, weken van te voren mijn hoofd over een geschikt cadeau. Het moet iets speciaals zijn, iets waar de jarige werkelijk iets mee heeft of kan. Liefst natuurlijk niet te prijzig, maar ook weer niet een bloemetje van de hoek van de straat. Wat komt er dan in aanmerking?


Op het toilet heb ik een paar gekregen edities van het tijdschrift 'GELUKKIG - Leven en genieten van een kleiner budget' liggen. Het is een zwart/wit tijdschrift, opgericht door Henderina, beter bekend als de schrijfster van het blog van Klein Budget. In de laatste editie van vorig jaar staat een heel artikel over zelfmaakcadeaus. En laat ik daar nu juist een leuk idee in tegen komen! (Eigenlijk wel meer, maar deze vond ik perfect passend).


Mijn vriendin houdt van kokkerellen, is een kleurrijk typetje en houdt wel van een nieuwtje. Voor mij is het een uitdaging, een nieuwe ervaring en een prima binnen het budget passende uitgave. Prachtig cadeau dan toch?


Met een strik uit mijn bewaarpot, een folie van de 'altijd op voorraad-rol' en een printje met plaatje uit de computer maakte ik er een aardig passend geheel van.

Een passend cadeau uit een groot hart, maar lege portemonnee  ;o)

21 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Ik kreeg van mijn dochters op moederdag zo'n pot met ingrediënten voor choclate cookies. Ik moet zeggen dat zulke cadeautjes mij meer doen dan dure gekochte. Hier is tijd en aandacht aan besteed, da's toch veel meer waard?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk idee!!
  Ik wil ook wel vriendinnetje met je worden hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk idee. Dat wil toch iedereen wel krijgen!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan en leuk presentje zo geworden!

  Fijne dag nog met groet van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg! Ziet er heel mooi uit :)

  Maar moet je dan niet alle ingredienten weer uit elkaar halen aangezien pasta bijv. korter kookt dan linzen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens het recept kan alles in één keer verwerkt worden. Eerlijk is eerlijk.. ik heb het zelf nog niet geprobeerd ;o)

   Verwijderen
 6. Dat is leuk. Ik had een 3-tal weken geleden mijn nicht een zelfgemaakt sjaaltje kado gedaan. Mijn nicht vond het sjaaltje heel leuk en was dan ook super blij met het sjaaltje. Zelfs op haar werk is het sjaaltje in trek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk !!!...liefs van mij....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is ware vriendschap! De mooiste cadeau's die je maar kunt geven (en ontvangen!!). Lief van jou, hier is ze vast superblij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk idee! Daar zal je vriendin vast blij mee zijn, is toch veel persoonlijker dan iets snel gekocht uit de winkel?!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heel mooi idee. Want wat moet je mensen geven die eigenlijk alles al hebben? Ik weet het soms ook niet. De laatste tijd ben ik in een thee-periode, en krijgen mensen lekkere thee met een leuke mok erbij. Ook zo'n rol inpakpapier in de kast en zelf inpakken. Tot nu toe ook leuke reakties gekregen. Maar deze ga ik zeker een keer gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een prachtig idee, echt super die hou ik in me achterhoofd.

  gr Elisabeth
  http://kostbaar.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit zijn de leukste kado's!! Met veel liefde bedacht voor die ene persoon. Beter dan een envelopje met geld (waar ik helemaal anti van ben) Wij doen sinds een jaar of wat geen kado's meer, juist omdat niemand iets leuks creatiefs kon bedenken.

  Helemaal super Monique!!
  Lieve Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is echt een heel leuk idee !!!
  Ik denk dat ze er heel erg blij mee is.

  Groetjes vanuit het niet zo zonnige zuiden ( het regent op 't moment).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. een leuk geschenk! groetjes, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een superidee, zou je het recept hier eens willen plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk idee zeg.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh wat leuk!!! Laat ik nou net een cadeautje voor iemand moeten bedenken
  die altijd aan het kokkerellen is.............Dit is het mooiste cadeau
  wat je aan iemand kan geven. Ik ga aan de slag! Dank je wel voor het mooie
  idee.

  Groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!