First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 2 april 2012

Sjiek kartonnetje

Op een manier die ik jullie verder zal besparen, ben ik in contact gekomen met Bep. Samen met nog een paar andere quiltsters ben ik voor een handwerk bij haar thuis geweest. Aan het einde van de 'les' liet zij ons nog snel even kennis maken met kartonnage.

Lang heeft het gekregen kartonnetje in de kast gelegen, maar gister maakte ik er in een dik anderhalf uur dan toch eindelijk een AFFO van.

Allereerst pakte ik er een veel en veel eerder gekregen (paas)lapje bij. Misschien al een jaar of twee, misschien drie jaar geleden? Tot op heden had ik er nog geen juiste bestemming voor gevonden, maar nu... Daarna uit de kast mijn pot met allerlei bewaarde lintjes. Van cadeautjes, uit kleding..


Ik knipte twee vierkante lapjes, iets groter dan het kartonnetje, legde deze met de goede kanten op elkaar en spelde het hier en daar vast. In elke hoek (tussen de twee lapjes in) zette ik direct een lintje vast. Met het machien op tafel naaide ik drie van de vier kanten aan elkaar, de hoeken met lint goed meenemend en keerde het geheel met de goede kanten naar buiten.


Het karton ging er in, de overgebleven rand stof vouwde ik langs het karton naar binnen en met de hand naaide ik de laatste openstaande kant dicht (dank u wel Juf Jantine voor de terloopse 'ik-en-jij-steek' les!).

Tot slot de lintjes wat freubelend aan elkaar knopen en ...  voilà!


12 opmerkingen:

 1. O, wat leuk zeg! Ik heb geen tijd om zoiets te maken. Ik ben koortsig aan een quilt bezig. Ik heb al 28 van de 48 log-cabins af.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel erg mooi uit, wat een ontzettend leuk idee !!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Mooi gemaakt. Ik woon zelf in de buurt van Bep. Vroeger had ze vaak lekkere ingemaakte dingetjes aan de weg staan en plantjes enz. Dan reed ik er altijd eventjes langs, je wist maar nooit... Wat woont ze er prachtig, hè. Daar zul je zeker een leuke dag gehad hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk toch dat je een ander bedoelt Trudy. Ik bedoel Bep uit Zuid-Holland, zoals Jeannet juist hieronder beschrijft.

   Verwijderen
 4. Hee, wat een vreselijk leuk ideetje Monique, is dat niet van DE Bep die jij ontmoet hebt op de QIPD bij mij afgelopen zomer?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk mandje... enne... graag gedaan ;-)... (nog 10)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel leuk paasmandje heb je gemaakt.
  Fijne week en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow wat gaaf...........heel erg trots zijn op jezelf.............

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een leukje! Enkel, bij ons zou hij zo weer leeg zijn... ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zeg! Ideaal om cadeau te doen, of om cadeautjes in te presenteren.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!