First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 30 april 2012

Net als anders

Wat een mooie dag beloofd het vandaag te worden! De zon schijnt hier al heerlijk naar binnen en buiten hangen er inmiddels twee wassen te wachten tot de zon ook daar om het hoekje komt kijken. De vlag hangt uit, al zit er nagenoeg geen beweging in.

Vandaag is het feest, maar ook gewoon maandag. Een maandag waarop papa en de kinders thuis mogen zijn, maar waarop ik gewoon probeer het huishouden door te laten gaan. Wassen worden gedaan en een vochtige doek gaat over de meubels. Als extraatje op deze feestelijke dag hebben we geen dure oranje tompouces of gebak gehaald, maar genoten we vanmorgen van een zelfgebakken melkbrood.


Straks in de tuin hebben we een lunch met hetzelfde heerlijk verse brood en nemen we er allemaal een lekker stuk fruit bij. Met de snoeten in het zonnetje en de handen in de grond genieten wij van Koninginnedag 2012. Hebben jullie al leuke plannen gemaakt?

Hoe jullie je dag ook hopen in te vullen; ik wens jullie allemaal een hele gezellige dag toe!

14 opmerkingen:

 1. Geniet van een heerlijke dag.....ook hier een beetje wat in huis doen....ik ga nu met de hoonden wandelen...verder doen we niks......oranje tompouce eten......oeps ! en we gaan vanavond met vrienden eten ergens.....liefs geniet .,...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo de dag doorbrengen klinkt heerlijk, hier word ook genoten, een simpel stukje brood met een eitje. De fiets word gepakt om te genieten van de zon. Een kleine ontsnapping van de drukte in de stad.

  Een hele fijne dag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanmorgen vroeg op de meiden moesten met de muziekvereniging een aubade brengen. Weer thuis ben ik begonnen met cupcakes en taart te bakken. Want middelste dochter viert morgen haar 12e verjaardag. Straks om 1 uur naar Ommen naar de optocht en vanavond nog even naar Ommen om de opmars van de taptoe te kijken. De kids nog een ijsje en dan weer naar huis. Al met al een drukke maar wel een geweldige dag met zulk prachtig weer.
  Fijne dag gewenst.
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhhh, Monique.....geen oranjetompouchen.....gaat dat wel lukken op deze koninklijke dag? Ik zou vannacht steeds denken in mijn bed dat er iets had ontbroken op deze feestelijke dag! nou ja, je kunt ook oranje jam op je boterham doen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier een klein rondje vrijmarkt in Amsterdam en Amstelveen en een rondje gelopen in het Amstelpark. Als toetje voor de kinderen een hamburger in een fout maar af en toe wel lekker fastfood restauarant zonder gouden M. De jongste een boekje en de oudste een spel voor de WII rijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Monique,
  wat een prachtige dag hè ?? Ik heb genoten. Vanmorgen zijn we even bij de Protestante Vrouwenvereniging koffie gaan drinken met versgebakken wafels. Het geld komt ten goede van de vereniging en het was erg lekker en niet duur. Ze verkopen ook van alles en nog wat en hebben een verloting. We hebben even over de rommelmarkt gelopen en mijn man heeft een paar oude schaatsen, houten doorlopers, gekocht, als sier en voor de klederdracht vereniging. Vanmiddag heb ik ook even in de tuin gewerkt. Uitgebloeide bloemetjes verwijderd en wat zaailingen uit de grond gehaald. Heerlijk !!!! BTW, ik heb weer een blogje, ik kon het niet laten ; )
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een mooie dag zo te lezen, wij hebben genoten van een dagje pretpark.
  De kortingsbonnen keken ons zo verleidelijk aan we waren vandaag eindelijk is een dag samen, dus daar hebben we gebruik van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niks lekkerder dan vers gebakken brood! Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk brood heb je gebakken. Veel lekkerder dan een oranje tompouce. Hier waren ze op bij de Hema toen ik ze zaterdag wilde halen en ze zijn daar toch echt het lekkerst vind ik. Dus dit jaar geen oranje tompouce.

  Wij hebben lekker over de vrijmarkt geslenterd in het zonnetje en ik heb bloempotten gevuld. Heerlijk, niets moet, alles mag.

  Groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zo'n dagje tuin, en dan vers brood erbij, mmmm!
  Wij wilden eigenlijk vanmiddag naar de tuin, maar omdat Lydia een prijs won bij de optocht 'moesten' we vanmiddag weer present zijn en ging het niet meer lukken. Manlief is dus maar alleen (tijdens haar middagdutje) even wezen schoffelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Monique,
  Nou, jullie hebben dus lekker kunnen genieten vandaag, want het bleef de hele dag mooi weer. Jullie hoefden dus niet naar binnen te vluchten. Lekker buiten gegeten van een heerlijk zelfgebakken brood.
  Zelf moest is werken, dus geen feestelijke plannen voor vandaag, maar toch ook genoten omdat het zo´n mooie dag was.
  Ik wens je een heel mooie week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een koninginnedag zonder op de vrijmarkt te zijn geweest... is niet compleet voor mij ;-) Op de vrijmarkt zijn altijd wel kinderen die zelfgemaakte cakes oid verkopen met oranje, voor ons geen oranje tompouche ;-) Ik geniet altijd erg van de kinderen die dan van hun zakgeld wat dingetjes kopen, en als we dan thuis komen er lekker mee gaan spelen de rest van de dag. Dat op straat dat 'wij-gevoel' zo heerst, vind ik zo leuk, veel mensen in oranje, versierd, kletspraatje maken, heerlijk gewoon. Het laatste wat ik op die dag zou doen is poetsen, ik zag gister iemand de ramen zemen, dat zou echt niet in mijn hoofd opkomen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als je nou abrikozenjam op dat brood doet, ben je toch helemaal 'in oranje'!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!