First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 16 april 2012

Een kijkje in mijn hoofd

Nadat ik oudste naar school breng, loop ik voor jongste nog even door naar de huisarts. Na overleg zal ik me een klein uurtje later nog eens moeten melden. In de tussentijd, besluit ik, zal ik een boodschapje doen. Door drukte en het daardoor laten verslappen van 'het managen van mijn home' heb ik voor vanavond nog geen idee wat de pot zal gaan schaffen. Ik kies vanmorgen voor Appie, want - o wee - misschien kan ik ook eens zo'n actie-mini te pakken krijgen..

Na het doornemen van de aanbiedingen (ik blader de folder voor de servicebalie snel wat door en leg het daarna weer terug in het rek) besluit ik de reclame radijsjes mee te nemen. Eén plus één gratis. Die komen bij ons wel op. Op de boterham, zo los tussendoor of 's avonds op de bank.. Lékker!

Binnen staan de radijsjes direct voor het grijpen. Die heb je straks ook zelf in de tuin hé? Ja..maar ik heb er nu trek in.. Ik zoek een mooi bosje uit en.. € 1,19 per bosje. Dat had ik nog niet eerder tot me door laten dringen. Best duur voor een tussendoortje. Zal ik.. Ik leg het bosje terug in het schap. Toch maar wachten tot we ze zelf thuis hebben.. Óp naar het vlees.

Eén dag in de week geen vlees.. was dat niet de maandag? Laat ik vandaag wat zonder vlees klaar maken. Scheelt ook weer in de kosten.. Maar wat wordt het dan? Zo'n kei ben ik daar ook weer niet in.. Spaghetti? Ja.. dat wordt het.. Smakelijke volkoren slierten met een tomatensausje en wat geraspte kaas. Ik neem gelijk een zakje mee, thuis is de kaas immers gister al opgegaan.
Terwijl ik op de kaasafdeling aankom, zie ik in een oogwenk de laagste prijs al voor me: € 1,09. Best veel voor zo'n beetje.. En wat doe ik er verder mee? Meestal wordt er te veel van gegeten en vind de rest na een week of twee zijn weg naar de vuilbak.. Achter in de koelkast terecht gekomen en stiekemweg wat van kleur veranderd.. Dan maar spaghetti zonder kaas.. Iets trekt me nog even naar de stukken kaas en met een interne glimlach pak ik een stuk om mee naar huis te nemen. Precies het dubbele aan kosten wat ik net in het schap zag liggen, maar als ik dit zelf rasp, kan de rest morgen gewoon op brood.. (mijn binnenste maakt een klein overwinningsdansje). HA! Nu de saus nog.

Stel.. stel dat ik het nu eens aan durf om alleen een pakje tomatenblokjes mee te nemen. Als ik daar nou eens.. prei doorheen doe? Dat ligt nog voorgesneden in de vriezer.. Een uitje? Heb ik ook nog wel. Oh! In de koelkast ligt nog een rode en gele paprika, kan er ook wel door. Zal ik er nog een worteltje bij doen? Wacht, dan neem ik de iets luxere blokjes mee.. met basilicum en oregano.. Zou het?

Wordt vervolgd..  ;o)

18 opmerkingen:

 1. Hoi Monique, grappig om zo te lezen. Bij ons thuis doe ik precies hetzelfde, geraspte kaas maak ik zelf. Wel in grotere hoeveelheden want we eten het vaak ergens door, bijvoorbeeld in de hartige kliekjes taart. De ah laat ik al een tijd links liggen en die mini's wordt hier niet naar gevraagd.
  Volg je blog sinds kort en is erg leuk om te lezen.

  Groetjes Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo schipperen we soms wat af, hè? Lees je blog nu voor het eerst, en vond deze wel erg grappig. Komt bij mij ook vaak voor, wat eten we??? Maar...ik kies dan toch wel voor een zakje geraspte kaas. Omdat dat bij ons best hard gaat. Vooral door onze zoon! Door de spist, savooien of chineesekool, over spinasi en schotels, door de pasta's. Dus, komt er echt geen 'kleurtje' aan... Zoonlief zorgt wel dat het voor die tijd op komt! Het is bij veel gerechten lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om zo mee te mogen lezen in jouw hoofd.....ik herken dit soort gesprekjes wel!

  Eet smakelijk voor straks...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig! Om dezelfde reden mijd ik ook de geraspte kaas al enige tijd. Ik gooi een groot stuk (voordelige) jonge kaas in de keukenmachine en rasp het zelf. Doe het in een zak in de vriezer. We eten het alleen over "warme" en ovengerechten dus het is zo ontdooid en je kunt net zo veel uit het zakje halen als je zelf wilt. Overigens gooi ik het restantje als ik wel een zakje geraspte kaas koop, ook gewoon in de vriezer. Kan heel goed. Heel goed om als basis een blikje tomatenblokjes te nemen. Die van het huismerk zijn net zo lekker en het kruidenkastje biedt uitkomst. Spaghetti ..... goed idee voor morgen.
  Kijk uit naar je volgende blogje! Groetjes,Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Druk in jouw hoofd hoor...zo herkenbaar.....eet smakelijk...wij eten macroni vanavond heb net de saus gemaakt.....liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt heerlijk !! Zelf gebruik ik gezeefde tomaten van het eigen merk van appie en dan allerlei Italiaanse kruiden erdoor. OOk lekker goedkoop.
  We hebben pas geleden ook lekker ouderwets macaroni met smac gegeten, dat herinnerde wij ons nog van thuis. OOk niet echt duur !!
  Ik hoop dat de spagetti smaakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha, zo gaat dat hier ook vaak :-) En ik weet gelijk wat we zo gaan eten....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk toch pasta. Van de week ook gedaan, ook met een pak gepelde tomaten, kruiden haal ik uit de tuin, bijv Peterselie. De kruiden staan al weer afgeschermd in mijn tuin. Ik heb er een klein blikje tonijn ipv vlees op het laatste moment door de saus gedaan, alleen even doorwarmen, heerlijk.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik maak mijn lijstje altijd voor een hele week, dus geen verrassingen meer.
  ik maak zelf altijd bolognesesaus en dan voor 4x.
  2x met pasta en 2x als lasagne makkelijk en lekker.
  Ik rasp ook altijd zelf de kaas, zonde om dat te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen!! Om eerlijk te zijn, koop ik mijn kaas groot in: een 2 of 4 kilo-kaas, rechtstreeks bij de kaasmaker op de boerderij! Je krijgt dan behoorlijk korting, en omgerekend scheelt dat best veel. Ik rasp dus altijd zelf mijn kaas, fluitje van een cent, en de kinderen maken bijna elke dag tosti's als ze uit school komen. Dus dat komt wel goed met zo'n grote kaas.. ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo praat ik ook regelmatig met mezelf als ik door de supermarkt loop. Regelmatig op zoek naar een goedkoper of duurzamer alternatief. Dan moet ik er nog bij oppassen dat ik er niet hardop bij ga praten, anders zullen de andere klanten wel denken ;-)
  Ben natuurlijk wel benieuwd of het lekker was vanavond!
  Vast wel, ik maak regelmatig pastasaus met tomatenblokjes uit blik, nog goedkoper dan gezeefd uit zo'n pakje. Even de staafmixer erdoor, kruiden erbij en klaar!. In het begin misten ze wel even de "zakjes"-smaak maar dat went heel snel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik maak pastasaus altijd in grote hoeveelheden. De rest gaat in de diepvriezer.Voor de kaas heb ik steeds een stukje parmegiano liggen. Die raspen we dan de moment zelf. Had tot voor kort een mini rasp, maar heb me het voorbije weekend een grotere rasp gekocht.
  EEn voordeel van parmegiano is ,die verkleurd niet vlug.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een grappig verhaal, maak ik je blij met de mini's? Laat maar weten.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zeker! Ze zijn hier beiden wég van winkeltje spelen. Zelfs mijn kleine meid al! ;o)

   Verwijderen
 14. Het lijkt wel mijn verhaal. Zal ik wel of toch maar niet. Had ik dat thuis niet nog liggen. En maar twijfelen, en zoeken en rondlopen. Ik maak nu iedere week een menu aan de hand van de aanbiedingen en wat ik nog in huis heb. Vind ik een stuk gemakkelijker en ik gooi bijna niks meer weg. Maar wat heb je nu gegeten? ;-)
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zoals Linda het hierboven al zei, geraspte kaas kun je best invriezen. Ik heb hier altijd een zakje of 2 op voorraad :)

  Ik maak hier ook op zaterdag of zondag het weekmenu voor de volgende week. bespaart mij nadenken, impulsinkopen en overschotjes van groenten.

  Groetjes en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!