First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 26 april 2012

Do it Yourself ~ Snelle sloop

(Hebben jullie bij het recept van Maanzaadbrood de tip van Teunie nog gelezen? Ondanks dat ons brood goed smaakte, wil ik haar tip volgende keer met het bakken toch graag meenemen)

Een tijdje terug liep ik in een warenhuis en zag dat ze showbanen van oude gordijnen te koop aanboden. Ik dacht een klein momentje na, maar nam vrij spontaan een groen gordijn mee naar huis. Voor € 5,00 had ik een mooie, stevige stof waar ik vast wel wat mee kan.


De stof ging door drukte nog even de kast in, maar het is me inmiddels gelukt er een mooie en vooral gewaardeerde functie voor te vinden. Een gedeelte van het gordijn heb ik vermaakt tot sloop. En omdat ik weet dat er hier veel (leergierige) creatievelingen en zuinigerds met me meelezen.. Do it yourself!  ;o)


Allereerst zocht in mijn klosjesdoos naar een aardig passend draadje en mat de maten van het kussen. Dat is ook precies de maat geweest die ik gebruikte; het kussen mocht wat strakker in haar velletje komen te zitten. Van de stof knipte ik eerst een lap voor de voorkant. Langs de zoomkant van het gordijn knipte ik twee delen, bij elkaar ongeveer tien centimeter groter dan de lap voor de voorkant. Doordat ik de zoomkant van het gordijn heb genomen, hoef ik deze twee kanten verder niet af te werken (luie do..)  ;o)


De twee zoomkanten leg ik met de goede kanten óver elkaar heen en vervolgens leg ik deze lap met de goede kant op de goede kant van het voorpand.


Om de lappen tot een echte hoes te maken naai ik alle vier de kanten een centimeter van de rand aan elkaar, keer het geheel binnenstebuiten en voilà.. klaar is mijn nieuwe sloof. Voor de sier 'moet' er nog even een knoopje, drukkertje of lusje aan gemaakt worden, maar hey..


Kan er wel mee door toch?  ;o)

15 opmerkingen:

 1. Super leuk, en wat creatief!!! Mooie kleur, mosgroen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig kussen geworden. En vooral de wetenschap dat het een "gerecyclede" hoes is, geeft denk ik extra voldoening, toch?
  Oh en de tip van Teunie pas ik ook altijd toe en je krijgt dan echt een heel lekker brood hoor!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke frisse kleur en het kussen is ook prachtig geworden van die showbaan.
  Voor 5 euro heb je nu een mooie hoes!
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Monique,
  Wat een idee zeg, om en showgordijn te kopen. Dan heb je inderdaad heel mooie stof voor zo´n prachtige kussenhoes. En ga je van de rest van de stof nog wat maken? Ben tenslotte wel altijd nieuwsgierig...
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend, we krijgen gelukkig steeds beter weer...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat mooi geworden. En ook zo'n mooie kleur past goed bij je bank.
  Super hoor!!!!

  gr. imre

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, zo maak ik ook altijd een kussenhoes en doe er dan nog koortjes aan zodat je ze vast kan strikken .

  ERg leuk

  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi kleurtje hoor...prachtig !!...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zeg! En zo te zien echte kwaliteitsstof.

  Maar raak jij niet gedemotiveerd als je dergelijke hoezen bij de Action kunt kopen voor 1,95?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een dichtstbijzijnde Action moet ik in de auto stappen en 6 kilometer rijden. Totaal 12 kilometer aan benzine, wat een kussentje dan al snel weer duurder en milieu-onvriendelijker maakt. En de voldoening.. tja, dat geeft een een dergelijk kussentje mij toch ook niet ;o)

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige kleur groen!

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed gedaan, lekker fleurig lente kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er echt perfect uit !!! Ik heb onlangs een lap bij de kringloop gevonden van echte meubelstof, precies in een kleur die bij ons interieur past.
  Dit is een heel goed idee om de lap te verwerken !!
  Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb al een hele tijd een lap stof ligen om kussenslopen van te maken, maar ik kan me er niet toe zetten. Ik heb al heel lang niet meer achter de naaimachine gezeten, heb zelfs al een poos een nieuwe machine waar ik nog helemaal geen gebruik van heb gemaakt *bloos* Maar nu ik zie hoe mooi jouw kussens zijn geworden ga ik er deze week mee beginnen!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!