First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 17 april 2012

De koek is op..

.. maar de saus was heerlijk!  ;o)  (Thuis kwam ik er achter dat we niet genoeg spaghetti meer hadden. Wel was er nog een left-over van de vriendschapssoep van vorige week..)


Maar waar ik vandaag over wil schrijven.. Het zit er al een tijdje aan te komen: ik ben druk. Véél te druk.. Veel verjaardagen, afspraken, 'moetjes', rommel in mijn huis (= rommel in mijn hoofd..), mot op de zaak, spanning met de kinders, medische circuits...

Tegelijkertijd probeer ik het huis draaiende te houden, vriendschappen warm en het gezin bijeen. Niet makkelijk als de spanning op het werk steeds hoger wordt, nog weer meer collega's (stiekem) worden ontslagen en de baas zelfs op vrije dagen, in de avond en het weekend continu belt..

Gelukkig zijn er altijd wel wat lichtpuntjes. De glimlach van je zoon, de brabbels van je dochter, een hartverwarmende ontmoeting, een stiekeme verrassing in je tas.. Ze zijn er (altijd) wel, maar in een wat gespannen periode soms moeilijk te waarderen op hun echtheid en kracht..

'It's okay to quit' schreef  Sarah Mae  vorige week nog op haar blog. En het kán.. Als ik wil kan ik zomaar van dag één op dag twee de stekker uit mijn blog trekken en niets meer van me laten horen. Niemand die me hier meer ziet, niemand die me na een week nog zou missen. Maar is dat wat ik wil? Ben ik na bijna zeven jaar bloggen dan tóch moe gestreden?

Nee! Om de dooie donder niet! Ik ben nog láng niet moe. Ik heb nog zoveel met jullie te delen.. En daarnaast.. ik heb hier zóveel nieuwe liefdevolle mensen mogen leren kennen.. Gelijkgestemden en passend bij mijn echte 'ik'.. Die wil ik toch niet zomaar kwijt? Maar het is voor mij nu even allemaal iets te veel, ik moet wat orde op zaken stellen.. De tuin moet werkelijk worden ingezaaid, de financiën moeten op orde, mijn heerlijke boeken 'moeten' uit en mijn handwerken liggen al dagen, weken, máánden op me te wachten.. En oh.. mijn gezin.. die heeft ook wat meer aan een uitgeruste mama, dan aan een dagelijkse stresskip zonder kop..  ;o)


Mocht het dus zijn dat je me hier even niet zo vaak ziet als anders, of mis je de spirit in een geplaatst bericht? Hou dan maar in je achterhoofd dat het goed komt.. De koek is nu gewoon heel even op..  ;o)

25 opmerkingen:

 1. Succes! En we zien je vast binnenkort weer terug!

  Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt niet altijd alle "ballen" omhoog houden,laat er gerust eens eentje vallen en je zult zien dat toch alles verder draait...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp je helemaal, ook hier speelt er van alles. Dus ook ik blog minder dan ik zou willen. Alles doe ik op het moment maar half. En dat willen wij vrouwen niet. Dus moeten we keuzes maken. Dus doe je ding helemaal, en heb je dan even tijd en zin om te bloggen dan zijn wij hier om het te lezen en te reageren.
  Veel tijd rust en plezier gewenst met je gezin vooral.
  Want ons gezin is toch het aller belangrijkste.

  Lieve groetjes Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hou je haaks, veul rust en ontstressende momenten gewenst,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel succes met alles. je maakt in ieder geval prachtige foto's waar ik van kan genieten . Doe rustig aan en na regen komt altijd weer zonneschijn groetjes Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe het even rustig aan en geniet van je gezin. Er komen vast weer betere tijden.En over we zullen je niet missen, ik zal je verhalen absoluut wel missen je schrijft zo goed en ik lees je verhalen met plezier.
  Maar wanneer de koek op is moet je jezelf even in acht nemen.
  Het allerbeste,groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zien je wel weer verschijnen (en natuurlijk zullen we je wel missen, gekkie!).
  Maar jij en je gezinnetje gaan boven alles, natuurlijk gaat dat altijd voor!
  Succes, en ik hoop dat alles weer op z'n pootjes terecht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar hoor! Wij moeders zijn toch altijd de spin in het web... wij 'verbinden', verzorgen, maken alles mogelijk voor iedereen... en komen dan soms met onszelf in de knel!
  Tijd om even gas terug te nemen, doen wat gedaan moet worden... ik weet er ook alles van ;)!! Ik hoop dat je wel met enige regelmaat een logje voor ons maakt, want ik geniet altijd erg van je blog! Maar, even time-out lijkt me een goed idee! Hou je haaks en geniet van wat je doet/moet doen!! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En of wij je zouden missen! Maar neem eerst de tijd voor jezelf, je gezin en wat moet. Dan krijg je waarschijnlijk vanzelf weer meer 'lucht' (tenminste, zo werkt dat bij mij...)
  Sterkte en succes bij alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat hebben we allemaal wel eens hoor Monique, kom in elk geval maar lekker in juni hier koek eten, ik zorg er wel voor dat die nog niet op is als je komt! En doe het vooral rustig aan dan breekt het lijntje niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pffftt... ik dacht al dat je echt ging stoppen. Want geloof me, ik zou je zeker missen hoor... Maar doe het rustig aan. Zelf ben ik de laatste weken ook erg druk en daardoor niet meer zo trouw met reageren als iedereen van me gewend is. Dat vind ik wel jammer, maar soms kan het gewoon even niet anders.
  Dus gelukkig maar, we gaan je weer zien...
  Ik wens je een heel fijne, rustige, stress-loze periode en tot kijk Monique, tot een volgende keer...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wens je veel plezier en creativiteit met het creëren van tijd voor jezelf en je gezin.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Natuurlijk zou ik je missen ook al plaats ik niet iedere keer een berichtje hier ik leest regelmatig je blog.
  Doe lekker rustig aan, haal diep adem, komt allemaal goed zeg ik altijd.
  Neem rustig de tijd.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Doe lekker rustig aan dan komt het koektrommeltje vast wel weer vol.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zal ik je helpen koekjes bakken.....???help jij mij en ik jouw samen komen we er wel.....de mijne is ook op.......nee ik ga niet stoppen......maar even iets anders op mijn blog denkt ut wel.....liefs van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Soms heb je gewoon even de tijd nodig om alles op een rij te krijgen.
  Doe lekker rustig aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi,

  wanneer je het gevoel hebt dat bloggen moeten is, zou ik inderdaad even pas op de plaats maken. Het is niet de bedoeling dat je over de kop gaat.
  Doe lekker kalm aan en neem je tijd, dan komt de energie waarschijnlijk ook vanzelf weer, na de winter zijn er altijd veel mensen die een zomerstop inlassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Niks moet en alles mag. Veel succes de komende tijd en we zien hier vanzelf weer een berichtje verschijnen!
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. nou neem lekker zo veel tijd als je nodig hebt om weer even op te laden, enne een (grote) moestuin niet aan/naast huis met van die hele kleine kindjes aan je rokken vond ik ook niet te doen, t was voor ons een reden om die op te zeggen (t was echt een heule grote moesttuin hoor 300 m2) een paar jaar geleden, hoewel met pijn in ons hart :-) en nu modderen we wat aan in onze kleine tuin bij ons huis met van die vierkante moesttuinierbakken erg leuk en zelfs de opbrengst valt me enorm mee...
  lieve groetjes,
  Sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh joh, take your time!!
  Inderdaad heeft je gezin niks aan een uitgeputte mam.
  Ik ga één van je recepten uitproberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Natuurlijk zou ik je vreselijk missen...dus stoppen is geen optie...toch??
  Maar ik begrijp je wel meis...als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor andere zorgen.
  Zorg goed voor jezelf en je hebt mijn mailadres en adres dus als ik ook maar iets voor je kan doen laat het me gerust weten.

  Lieve groetjes en een dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Even pas op de plaats. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet !!!
  Heel herkenbaar hoor, dus doe maar kalmpjes aan en blog alleen als het voor jezelf goed voelt. Heel veel sterkte met alles !!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een leuke koektrommel hé...heb ik ook ;). Maar nu eerst...even een pas op de plaats en als je daar aan toegeeft dan zul je zien...dan schrijf je op een moment weer een logje...of pak je ineens dat handwerkje weer op. Zo ervaar ik het nl (ben ook ervaringsdeskundige ;)) . zolang ik mij verzet en probeer om toch van alles te doen...dan put het mij uit. Maar als ik toegeef en tijd voor mijzelf 'neem'...dan begint het weer te lopen. Je voelt dan best wat weerstand hoor...als je eraan toegeeft maar dat hoort erbij hebben ze mij gezegd. Tot de volgende keer op je leuke inspirerende blog! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo herkenbaar, ook al ben ik uit de kleine kinderen, niet werkzaam buitenshuis, het gevoel van niet alle ballen in de lucht kunnen houden, herken ik. En dan is het oké om ze gewoon een keer een dag niet op te vangen, lekker laten stuiteren en iets leuks voor jezelf doen, neven lekker afreageren met fitness, hardlopen of een stevige wandeling helpt ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!