First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 13 maart 2012

Papa's hemd

Een hoop kleding gaat naar de kringloop, maar zo nu en dan hou ik ook een shirt of overhemd achter de hand. Niet alleen voor de knopen, maar natuurlijk ook voor de stof.

Zo wilde ik mezelf uitdagen door van papa's overhemd een verjaardagsslinger te maken. Speciaal omdat het voor de kinders een herkenbaar stofje is, milieuvriendelijk omdat ik geen afval maak, low-budget omdat ik alleen maar een koort of lint hoefde te halen en uitdagend omdat ik dit nog niet eerder had gedaan. Zo ging ik te werk:


Maak van een wat stevig materiaal een mal zo groot als je je vlaggetje wilt hebben. Ik gebruikte een doorschijnend plastic, maar een stukje karton van een doos of verpakking kan natuurlijk ook.


Vervolgens leg je de mal willekeurig op het shirt en tekent het malletje over op de stof. Ik koos er voor om alle strepen horizontaal te laten lopen, maar dat is uiteraard een persoonlijke smaak.


Uit de losse pols gingen de driehoeken per twee onder het naaimachine door (goede kanten op elkaar en de bovenkant open latend) en konden de vlaggen worden gekeerd en bijgeknipt. Omdat ik hier in ons dorp niet op tijd aan een leuk biaisband kon komen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en vond inpak- of decoratielint voor nog geen euro per stuk.


Leg de vlaggen met de bovenlijn tegen het midden van het lint en vouw het lint dubbel, over de stof heen. Begin niet helemaal aan het begin, maar laat een stuk lint over om de slinger bij het ophangen ergens aan te bevestigen. Zet het lint dubbelgevouwen vast met wat spelden en haal het lint vervolgens weer even onder het naaimachine door.


Laat je handgemaakte slinger aan je kinders zien en geniet met volle teugen van de herkenning en enorme glimlach op hun gezicht  ;o)

22 opmerkingen:

 1. o wat leuk zeg!! wou maar dat ik wat creatiever was met dat soort dingen. Erg leuk idee en een erg leuke slinger!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige slinger. En lekker voordelig!
  Een praktische vraag, kreeg je geen probleem met de draadrichting?
  Groetjes, een fijne dag nog, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euhh.. ben een leek hé? Maar heb dus nergens een probleem mee gehad ;o)

   Verwijderen
 3. Superleuk geworden. En ik kan me voorstellen dat je moet glimlachen elke keer als je hem ziet hangen, vanwege de herinnering aan het overhemd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk en creatief zeg en iets van jezelf. bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is heel leuk geworden. Ik heb er pas ook één gemaakt waarin ik goed mijn reststofjes kwijt kon. Zelfs het lint heb ik zelf gemaakt. (http://mlbvcrafting.blogspot.com/2012/02/vlaggenlijn-flag-line.html) Het geeft veel voldoening iets maken wat eigenlijk niks gekost heeft. En leuk ook als de kids de stofjes herkennen.
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super!! Een feest om te maken en naar te kijken! Complimenten hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vrolijke overhemden draagt je man!
  Heel erg leuk om er zo'n vlaggetjesslinger van te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, geweldig idee! Toen ik tiener was ( jaaa, da´s al een poosje geleden) Waren de overhemden van vaders ook in trek. Je knipte de mouwen een stuk korter en droeg hem dan zelf als hippe blouse. Ik vergeet nooit het gezicht van mijn vader toen ik enthousiast met zijn nieuwste aankoop (wist ik veel..) in mijn handen en de vraag of daar de schaar in mocht...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Voor Lydia d'r geboorte maakte ik ook een slinger met haar naam er op, maar ik vond het nog best veel werk... (Maakte er dan ook 2, ook een jongensversie omdat we niet wisten wat het zou worden :-))

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er gaan best nog veel vlaggetjes uit zo'n hemd hé!
  Dank voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou kijk nou zo leuk !!!!!....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij laat het zo simpel lijken.....bij mij zou het uren duren en lang zo mooi niet worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het lijkt zo simpel maar als ik het zou moeten doen duurt het vast uren. Het ziet gezellig en kleurrijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er superleuk uit. Ik heb het ook wel eens gehoord van iemand die uit de kledingsstukken van haar kind vlaggetjes maakten. Ik ga meteen eens kijken naar leuke overhemden van mijn vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Das ist eine klasse Idee um alte Sachen noch weiterzuverwerten!
  LG
  sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke slinger...hoe kom je toch iedere keer weer op het idee ??

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk geworden! Wat een super idee...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!