First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 1 maart 2012

Met dank aan de raven

Ik schreef er al eerder over: de wasmachine leek vorige week aan het einde van zijn latijn. Niet veel later kreeg de auto rare fratsen, zijn onze beide brillen nog steeds hoognodig aan nieuwe glazen toe en net voor het weekend ontplofte ook de föhn in mijn handen uiteen. Vier ongemakken die niet zo maar verholpen zijn. De was van twee volwassenen en twee koters vind ik voor nu wat veel om met de hand weg te wassen en de auto is in verband met buiten het dorp geplande uitjes nog niet uit ons gezinnetje weg te denken. De föhn was een redelijk twistpunt, maar na twee dagen was wel duidelijk dat ik die toch ook nog niet helemaal wil missen.

Na een was of wat buiten de deur te hebben gewassen, zette ik na een tip onze eigen machine een paar keer met een was op 90 graden en het probleem lijkt momenteel te zijn verholpen. De auto kan door een nieuwe kennis worden nagekeken, maar wat daar de uitkomst van is blijft afwachten. Een föhn kreeg ik van iemand te leen. Gelukkig.. buiten de brillenglazen verder nog geen directe (hoge) kosten.


Maar stiekem, tussen de zinnen die ik net schreef door, is er wat gebeurt. Ergens zijn er stiekem een paar raven losgelaten. Goede raven. En niet zomaar een paar!

Een gulle gever doneerde ons voor de aankoop van een nieuwe föhn drie waardebonnen van een grote huishoudwinkel. Voor beide brillen mochten we via een andere weg een bedrag in ontvangst nemen dat de kosten flink zal verminderen. Via mail kreeg ik de vraag of ik misschien nog wat kleding voor oudste wilde ontvangen en vervolgens ook nog een mail van iemand die me - omdat zij zelf niet meer kan breien - graag wat bolletjes wol wilde doneren. In de knip zat nog een gekregen cadeaukaart en VVV-bon, dus voorlopig lijken de eerste zorgen weer voorbij.

Toch zit in met één van die raven nog een beetje in mijn maag. Want hoe zeer ik het ook waardeer dat iemand mij zomaar iets toe wil zenden, ik draag wel graag zorg voor de verzendkosten, of geef graag ter ruil iets voor het gekregen terug. Maar hoe doe je dat in dit geval?


En dat ik dankbaar ben voor 'die paar bolletjes wol'...
Zucht..

Mocht je in het oosten des lands in je breikring iemand missen omdat ze uit vrijgevigheid haar paar laatste bolletjes heeft gedoneerd...  Geef haar een grote, dikke, warme knuffel van mij. Wil je?

28 opmerkingen:

 1. Fijn dat er zo mensen om je heen zijn die zomaar iets voor je willen doen. Ik zit niet in een breikring maar woon wel in het oosten. Wie weet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn er toch veel lieve mensen op de wereld, ongelofelijk dat je dit prachtige breipakket zomaar mocht ontvangen! Het kon op geen betere plek terechtkomen, jij gaat er vast heel erg van genieten en mooie dingen van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zoals alles op zijn plekje valt. Volgens mij heb je met deze blog een goed dankjewel neergezet. Gewoon iets moois van maken en dan hier weer laten zien. Dat zal de gulle geefster leuk vinden denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie bollen wol, en inderdaad maak er wat moois van en laat dat hier zien,je zult de gulle geefster niet blijer en trotser kunnen maken.
  Zucht...had ik maar zo`n adresje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een lieve raven........geniet van je bollen daar zal de geefster meer dan genoeg aan hebben. je hebt prachtige bollen gekregen en een mooie breinaaldenkoker

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk voor je dat de wasmachine het weer doet en zoveel lieve mensen die je helpen.
  En wat een mooi pakket met bolletjes wol, geniet er maar van zou ik zeggen.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet van wat je gekregen hebt! Het is op een heel goed adres terrecht gekomen! Hoop voor je dat je wasmachine geen kuren meer krijgt en de kosten van de auto ook meevallen.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooh wat heerlijk!!! Je hebt het verdiend meis!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn!
  Dat noemen ze een 'paar bolletjes'!
  Geniet er maar van!
  Maar vergeet niet de Zender van die raven te bedanken!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn die raven...Geniet er van...je hebt op deze manier een mooi bedankje gezet en
  als je er inderdaad iets mee hebt gemaakt kan je het op je blogje laten zien ....
  Als we eens allemaal wat meer met elkaar deelden de wereld zou er een stuk mooier
  van worden...
  Vandaag is het complimentendag...maar niet alleen vandaag ...een complimentje op
  een onverwacht moment doet altijd deugd...
  Je hebt al die kadootjes ongetwijfeld verdiend omdat je zelf ook zo een gever bent!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lief! Dit is echt geven met de rechterhand waarvan de linker niet weet. Aanvaard het in dankbaarheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daar kan je wel het 1 en ander uit breien. en dat noemen ze "enkele" bolletjes wol. Ik ben ook zo , geef graag en er moet niks tegenover staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je toch een lieve mensen !!...slikt even.......meis wat geweldig......hoe weten ze je adres dan ???...hmmmm...nou geniet er maar lekker van....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn dat er nog zulke raven bestaan! Geniet er maar van! Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk! Bij ons in de kringloop liggen mega veel fohns de het ook nog doen.
  Bji jou in de buurt niet zoiets?

  Je kan wel weer even breien zo te zien! \


  kus

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als de wereld uit meer van zulke mensen zou bestaan, zou het er heel anders uit zien. En de gegeven spulletjes zijn in goede handen bij jou. Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een geweldig gebaar en een enorme hoeveelheid, dat heb je nog niet zomaar weg gebreid. Volgens mij is het tijd voor een workshop haken, zodat je je lange naalden kunt afwisselen met korte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldig zeg! Ze zijn er heus wel, de mesnen die gewoon een ander een plezier willen doen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een ontzettend lief gebaar! Gelukkig bestaan er nog zulke mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat geweldig zo lief gebaar, ben blij dat er toch nog mensen zijn die dat doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw!!! Wat een weelde! En wat zijn er toch aardige mensen op de aarde.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mag ik je een tip geven??? Maak een account aan op Facebook (je kan ook daar anoniem blijven als je dat zou willen) Regelmatig heeft Lensway een actie dat je een bril kan winnen. Betaal je alleen de verzendkosten (5 euro). Ik heb er inmiddels al 3 gewonnen: 1 voor mezelf, 1 voor manlief, 1 voor mijn vader! Werkt super!!! Goede kwaliteit ook!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een lieve raaf! Geniet van de "enkele bolletjes" en van een goe weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hulp uit een onverwachtse hoek. Wat lief en dankbaar!!!

  Lieve Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!