First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 20 maart 2012

Hang- en vouwwerk

Aangezien ik er als huisvrouw zo goed als niet onderuit kom, probeer ik van alles om het huishouden zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Zo was ik in het verleden verstrengeld aan wasknijpers, nu raak ik er nauwelijks nog één aan. En deed ik vroeger ellendig lang over het zoeken en sorteren van gewassen en gedroogde sokken, nu heb ik ze binnen no-time opgevouwen en wel in de kast.


Door mijn handdoeken precies in het midden over de waslijn te hangen, heb ik geen knijpers nodig, krijg ik geen afdrukken op mijn doeken en ben ik heerlijk vlot met opvouwen. De droge doeken haal ik van de lijn (door het dubbel laten drogen zit de eerste vouwlijn er al in), houd ze dubbel en vouw ze vervolgens nog eens dubbel. Dan draai ik ze een kwartslag en vouw ze in drieën.


Sokken hing ik vroeger klakkeloos per stuk voorzien van een knijper aan de lijn. Het nam niet alleen tijd, maar ook veel onnodige ruimte in beslag. Nu ik het o zo simpele knijperrekje van onze Zweedse woongigant in huis heb gehaald, vind ik zelfs sokken vouwen geen naar en tijdrovend klusje meer  ;o)


Wat is jouw favoriete (tijdbesparende) huishoudtip?

14 opmerkingen:

 1. Die handdoeken doe ik precies net zo! Die sokken is wel een tip, want ik kom vaak eenlingen tegen, waarvan ik zeker weet dat ik ze allebei heb opgehangen...
  Een tijdbesparende huishoudtip, de was uit de wasmachine zo snel mogelijk ophangen, daarvoor goed uitschudden en na het ophangen zo snel mogelijk strijken, dan gaat dat het gemakkelijkste. Ook al doe ik het zelf niet altijd zo... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben eigenlijk een verschrikkelijke slechte huisvrouw. Eerst de kinderen, dieren, breien en moestuin en de rest van het huishouden bungelt er maar wat bij. De was, afwas en vloer hou ik netjes bij. De rest gebeurt in toerbeurt en bij slecht weer meer dan bij buitenweer. Echt een bespaar tip heb ik dus niet. O, ja toch.. pak altijd direct alle tassen uit (*school, zwem, boodschap etc) en laat je kinderen zoveel mogelijk hun eigen spullen uitpakken en opruimen zodra ze het kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, ik doe die handdoeken ook net zo. Kwam m'n ex mee, in het begin hing ik ze nog braaf aan knijpertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) vraag mij geen tips, ik ben echt een slechte huisvrouw.
  Wel klop ik de eventuele kreukkleren goed uit voor het ophangen, dan hoef je het (bijna) niet te strijken.( Het strijkt wel aan je lijf , is mijn motto :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ehm... geen tips van mij... Ben niet zo'n beste huisvrouw *Ü* Ben liever bezig in tuin of keuken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die handdoeken doe ik ook zo, hetzelfde met shirts. Maar aan de buitenlijn gaat alles wel aan de knijpers, het kan hier erg waaien in het veld. Zo gauw als het droog is opvouwen en dan hoef ik niet te strijken.

  Een tip heb ik misschien wel: als ik de jongens in bad of douche doe, Ruim ik vaak de al gevouwen was op (die dan nog in manden staat te wachten). Ook neem ik de wasbak en kraan en de boven-wc weleens onder handen. Want je moet toch in de buurt blijven. Nu ik dit typ, realiseer ik me, dat ik dit laatste zo al een tijdje niet meer doe. Tijd om er weer eens mee te beginnen! Dank je wel voor het geven van het zetje in mijn brein ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hang de was wel aan knijpers aan de droogmolen. Ik doe dat altijd van binnen naar buiten. En dat is hartstikke fout, hij draait dan niet in de wind. Ik krijg het maar niet uit mijn systeem dom he?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de was doet mijn hulp..........dus geen tips daarvoor....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een handige mama ben jij.....geniet van de lente...liefs...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een handige tips, deze onthou ik even.
  Dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi, zo vouw ik mijn sokken ook altijd op ; )
  Lekker weer hè ??

  Groetjes vanuit het zonnige zuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. slim bekeken, bij ons thuis doet manlief de was. hij vindt huishoudelijk werk prima zolang het maar met een apparaat is ( wasmachine, afwasmachine, stofzuiger )
  tevens mijn tip : zet je partner aan het werk. ( we werken allebei parttime, dus dan is het wel zo eerlijk allebei wat in de huishouding te doen )

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Monique,
  Ik ben toch meer een luie huisvrouw hoor. Bijna alles gaat bij mij in de droger. Ik heb ook niet echt veel ruimte buiten voor een droogrek. Maar dat is eigenlijk een smoesje, want die ruimte kun je maken natuurlijk...
  Maar ik raak niets kwijt, dat dan weer niet...
  Ik wens je alvast een heel fijne woensdag,
  Lieve groet,
  Mirjam
  p.s. heb je mijn vest gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad ;-))).
  Ik heb deze nog niet gezien.
  Grappig!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!