First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 6 maart 2012

Handige handjes

Heel lang zag ik op tegen een handwerkproject waar ik (gek genoeg) helemaal dol op was. Een stitchery die Rhonda Jean op haar webpagina met ons deelde. Bij het zien er van was ik meteen verkocht en sloeg het patroon op in mijn speciale online patronen-bewaarmapje.


Hoe dol ik er ook op was, telkens kwam het tevoorschijn, maar verdween het weer in de map terug. Te ingewikkeld om het met de 'raam-overtrek-methode' op een lapje stof te krijgen. Een lichtbak zou beter werken, maar die zijn - in nieuwstaat - helaas niet te betalen en ook het internet kon mij steeds opnieuw geen prettig exemplaar aanbieden. Dan wordt je als het ware gedwongen creatief te zijn (al moet het natuurlijk stiekem van nature in omgekeerde volgorde zijn!) en ga je in gedachten een dergelijke bak zelf in elkaar prutsen. Maar hoe graag ik het ook wilde hebben, ik kreeg maar niet in mijn hoofd hoe ik het zelf voor elkaar kon krijgen. Tot ik aan mijn paps moest denken. Die timmert zo tussen de regels door wel eens wat vaker iets in elkaar. Zou hij me hierin ook kunnen en willen helpen?

De vraag was snel gesteld en tot mijn verbazing kwam binnen een niet lange tijd een heus proefmodel tevoorschijn. Proefmodel? Ik vond het zo al een beauty!  ;o)  Maar nee.. er moest nog wel wat aan gesleuteld worden eer het door kon gaan als officiële knutselbak. En het is hem gelukt!
Dankzij mijn pap ben ik eindelijk met één van mijn favoriete patronen in de weer. Niet vaak, maar zo hier en daar een paar steekjes. Ik hoop dat het uiteindelijk een mooi werkje zal worden, met een prominente plaats in huis. De eerste levenslessen voor een mooi en liefdevol leven.

17 opmerkingen:

 1. Alleen maar leuks in deze log: het patroontje (echt heel mooi!!), de slimme manier waarop jouw paps 'even' een lichtbakje in elkaar zet en ook nog eens een geweldige link! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!

  En wat heerlijk dat je zo'n paps hebt... (die van mij heeft 2 linkerhanden, gelukkig heb ik 2 rechterexemplaren gekregen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat mooi! Ik ben niet zo dol op handwerkjes (geef er niet zo om) maar dit patroontje vind ik geweldig! Helaas geen borduurvingers/geduld hier...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk patroon zeg!

  Handig zo'n vader, fijn dat hij dat voor je kan doen. Mijn man heeft ook een lichtbak voor me gemaakt maar tot mijn schande moet ik bekennen dat ik er nog maar weinig gebruik van heb gemaakt.

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is inderdaad een hele mooie! ben benieuwd hoe het eruit komt te zien. Vast een plaatje! En wat goed van je vader, en heerlijk voor jou! Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig hé zo'n creatieve vader.
  Mijn man heeft ooit ook zo'n bak voor mij gemaakt maar dan met een glasplaat.
  Een mooi borduurwerk.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat is nog eens handig zo'n vader, helaas moet ik echter 10x vragen voor zo iets gemaakt word. Maar als het dan gemaakt word is het een pracht.
  Ben benieuwt hoe dit werkje word. Vind deze manier ook helemaal leuk, ga me binnenkort maar eens in verdiepen. Aangezien ik alleen met kruisteekjes borduur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, ik wou dat mijn vader zo handig was, maar helaas... dat zit er niet in. Het is een prachtig patroon, geniet van het proces, dat is net zo belangrijk als het resultaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. fijn hoor dat je vader je geholpen heeft kan jij weer verder,veel succes ermee.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk hoor, dat je vader zo geholpen heeft! Mijn vader heeft er ook eens één voor ons gemaakt...
  Ben heel benieuwd hoe je werkje wordt, het patroontje is in elk geval heel mooi!
  Veel handwerk plezier (morgen is het weer woensdag- handwerkdag, toch :-))

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Doe mij ook zo'n vader..... oh ja, die heb ik ook ;-) Alleen is die van mij wat handiger met hout dan met elektra.
  Super zeg, dat heeft ie mooi gemaakt. En dat borduur-patroon is wel heel mooi! Veel handwerk-plezier gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn zeg..Maar weet je wat me opvalt? Dat jij je bordurengaren zo mooi gesorteerd hebt! Wat ziet dat er prachtig uit! Is al een meesterwerkje op zich!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn voor je!
  En wat een mooi patroon, en inderdaad, wat keurig, al die garens zo!
  Geniet ervan!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Knapperd die vader van je! Het is vandaag heerlijk handwerkweer dus je hebt hopelijk heel wat steekjes gemaakt aan dit lieve stitcherietje! Veel prikplezier, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend lief van je vader en nu kan je eindelijk aan dit prachtige patroon borduren. Ik vind hem ook erg mooi, ik sla hem op als je het niet erg vind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is een mooie stitchery en zo'n lichtbak, helemaal super handig. Wat lief van je vader.
  Wat heb jij trouwens je borduurgaren netjes opgeborgen.

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!